Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem ze skasowaniem inspekcji olejowej w moim e93 z 2008. Mam w aucie iDrive z CIC. Problem polega na tym, że gdy wchodzę do tego menu gdzie rzekomo można kasować inspekcje olejowe to gdy wejdę zechce zresetować np inspekcje olejowa nic się nie dzieje. Wygląda to tak że naciskam ten przycisk BC, piszę Reset(i ten śmieszny Ptaszek), naciskam jeszcze raz i nic. Czy muszę jechać to skasować do kogoś z komputerem czy damy radę to jakoś z poziomu auta skasować?
Opublikowano
Próbowałem przytrzymywac, naciskać, nic nie pomaga... Ja już nie wiem co ja mam z tym fantem zrobić...
Opublikowano

robisz wszystko dokładnie jak w internetowych instrukcjach i nie da się skasować? może gdzieś popełniasz błąd? wchodzi w service info? jest możliwość resetu?

jeżeli tak to pozostaje Ci tylko kasowanie poprzez Inpa/Dis/Rheingold

jeżeli to nie pomoże to winny jest czujnik poziomu oleju, kupuj w przypadku e93 tylko oryginał lub jakiś naprawdę porządny zamiennik

P.S. ja miałem kiedyś taki problem z kasowaniem inspekcji w poprzedniej e92

nikt nie umiał pomóc

wpadłem na pomysł by wymienić czujnik, no i pomogło