Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Mam dziwny problem ze skrzynią biegów kupiłem auto ponad 2 miesiące temu .Autem jeździłem kolo 2 tygodni po czym zapalił się żółty trybik z wykrzyknikiem auto szarpało na pierwszym biegu po zgaszeniu i zapaleniu auta kontrolka zgasła.Po tym zdecydowałem się na wymianę oleju, filtru.(koszt 1040 zł). Wszystko działało bez zarzut.

I znowu po zrobieniu około 1000 km auto ,gdy dojeżdżam do skrzyżowania i hamuje z dużej prędkości do bardzo małej i chce ruszyć auto nie jedzie po chwili szarpnie i ruszy. Podobnie jest,gdy się zatrzymam na chwile i ponownie chcę ruszyć....

Auto na wyższych biegach zmienia je płynnie i na trasie nie ma żadnych problemów problem rodzi się w miescię. Dodam jeszcze ze gdy auto stoi po włączeniu D bądź R rusza sam do przodu i do tyłu .

Proszę o waszą pomoc i radę .Gdyż boję się o ponowne duże koszty

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jaka to była wymiana, statyczna czy dynamiczna?

Być może masz przytkany jakiś kanał syfem i to powoduje restrykcję w przepływie oleju.

pzdr

yaz