Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tylko, że samochód oprócz skrzyni i silnika ma zawieszenie, mnóstwo elektroniki itp. A ponad 300 tysięcy samo się nie robi, wszystkie te elementy podczas jazdy pracują.

Tak, zgadzam sie z Tobą w 100% ale była sprawdzana pod względem elektroniki i mechanicznie i żadnej tragedii tam nie było. Jedyne co jeszcze trzeba wymienić to alternator bo ma ładowanie w granicach 14,7-15 V

Opublikowano
Niekoniecznie wszystkich trzeba nazywać aż tak brzydko. Teraz to się nazywa "osoba prywatna" cokolwiek to nie oznacza.

Ale na poważnie, daj znać jak wypadły testy.

Jeżdżę od tygodnia i narazie wszystko OK. Jedyne co stwierdził elektronik na serwisowym kompie to za wysokie ładowanie alternatora miedzy 14.7a 15 V ( także czeka wymiana albo regeneracja )

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Grunt to zadowolony klient :wink: jak Tobie odpowiada to kupuj i tyle na ten temat :cool2:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Komis prowadzi dobry znajomy także do przyszłego tygodnia mogę pojeździć. Ale dobrze ze wyszła sprawa tego przebiegu bo tu zawsze mozna ponegocjować jakbym sie decydował.
Opublikowano (edytowane)

Jeszcze miałem napisać że wyskoczył błąd katalizatora tak jakby był przypchany ale elektryk powiedział żeby zrobić porządek z alternatorem bo mogą rożne dziwne błędy przez to wyskakiwać. A moje pytanko czy jeżeli co by było nie tak z tym katem to są to jakieś wielkie koszta czy w miarę łatwo to naprawić.

Dodam ze auto było i będzie diagnozowane i naprawiane (oby nie musiało) u chłopaków z https://www.facebook.com/kodowaniebmw?fref=ts

Edytowane przez TomekBedi
Opublikowano
Przeciez fachowcy i to lepsi niz ci w serwisie, na podstawie zdjec stwierdzili ze jak komis napisal, stan dobry to fajerwerkow sie nie spodziewaj i przeciez na 100% bity bo zderzak zle spasowany a do tego golas. Ja pie..le, zygac sie chce od tego fachowego bełkotu. Dziwnym trafem kazda oferta, ktora ktos zapoda rownana jest z [bAD] i dzieki tym wszystkim forumowym .... zapewne nie jedno dobre auto ktos sobie odpuscil. A tak w ogole po jaka cholere wrzucacie tu linki. Wsiadz w auto i pojedz lub popros kogos kto ma blisko o ogledziny bo zapytanie: co o tym myslicie konczy sie zawsze tak samo. Malowany, szpachlowany, zle poskladany, biedny, za tani, za drogi, ma kupe na dachu itd. Tylko nikt nie mysli o tym ze aparat duzo znieksztalca, gubi kolory, robi odcienie...

Fizjologu...jak czytam Twoje posty to jesteś na Forum jednym z większych mącicieli i nie masz nic do powiedzenia na żaden temat- "Qui ..... aqua turbulentum"?

Z całą pewnością nalezysz do grona tych fachowcow, ogladaczy. Posluchaj kazdy z nas ma swoje zdanie i nikt z nikim zgadzac sie nie musi. To jest forum i kazdy moze sie wypowiedziec . Pozdrawiam

Opublikowano
Co by nie mówić: wnętrze jest piękne, zawsze takie chciałem :cool2:

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

Opublikowano
Co by nie mówić: wnętrze jest piękne, zawsze takie chciałem :cool2:

Fotele mogłyby być sportowe ale cóż... Poza tym wnętrze w miarę utrzymane jak na ten prawdziwy przebieg.

Opublikowano
Jeszcze miałem napisać że wyskoczył błąd katalizatora tak jakby był przypchany ale elektryk powiedział żeby zrobić porządek z alternatorem bo mogą rożne dziwne błędy przez to wyskakiwać. A moje pytanko czy jeżeli co by było nie tak z tym katem to są to jakieś wielkie koszta czy w miarę łatwo to naprawić.

Przez alternator w tych autach moga dziac sie rozne rzeczy, koszty nie duze, oczywiscie jak dla kogo. Generalnie wymiana kata nie jest skomplikowana. Zrob pozadna diagnostyke, niech posprawdzaja ci w blokach wartosci parametry. Blad kata moze byc rozniez w ogole z nim nie zwiazany. Zla mieszanka tez powoduje wyskoczenie tego bledu