Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Krzywo spasowany z maską przedni zderzak :think:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Numer podwozia WBAEH310X0B700849

Kod typu EH31

Typ 630I (EUR)

Typoszereg E E63 ()

Seria 6

Rodzaj konstrukcji COUPE

Układ kierowniczy LL

Drzwi 2

Silnik N52

Pojemność skokowa 3.00

Moc 190

Napęd HECK

Skrzynia biegów AUT

Kolor SILBERGRAU METALLIC (A08)

Tapicerka LEDER DAKOTA/CHATEAU (LCCH)

Data prod. 2005-03-02

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S1CAA SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE Selekcja COP ważnych pojazdów

S205A AUTOMATIC GETRIEBE Automatyczna skrzynia biegów

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S464A SKISACK Worek na narty

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S540A GESCHWINDIGKEITSREGELUNG Tempomat

S563A LICHTPAKET Pakiet oświetlenia

S595A LM RAEDER ELLIPSP.121 NOTL.MISCHB. Obr. BMW, st. le. styl. elips. 121

S609A NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL System nawigacji Professional

S620A SPRACHEINGABESYSTEM Wejście głosowe

S698A AREA-CODE 2 Area-Code 2 do DVD

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

S8SAA LAENDERSPEZ. NAVI.-FREISCHALTUNG Aktywacja nawigacji charakt. dla kraju

S8SBA LAENDERSPEZ. TELEMATIKFREISCH. Aktywacja syst. telem. char. dla kraju

S8SCA LAENDERSPEZ. TELESERVICEFREISCH. Aktywacja syst. telem. char. dla kraju

S8SPA COP STEUERUNG Sterowanie COP

S964A REQUEST NAVIG. DVD ON DELIVERY Przy dost. zażądać płyty DVD nawigacji

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S216A SERVOTRONIC Wspomaganie układu kier. Servotronic

S255A SPORT-LEDERLENKRAD Kierownica sportowa ze skóry z poduszką

S346A CHROME LINE EXTERIEUR Wyp. zewnętrzne Chrome-Line

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S434A INTERIEURLEISTEN Listwy wewnętrzne

S459A SITZVERSTELLUNG, ELEKTR.MIT MEMORY Elektryczna regulacja foteli z pamięcią

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Spryskiwacze reflektorów

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S676A HIFI LAUTSPRECHERSYSTEM System głośników HiFi

S785A WEISSE BLINKLEUCHTEN Lampy kierunkowskazów białe

S851A SPRACHVERSION DEUTSCH Wersja językowa, niemiecki

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Autko prześwietlone "od stóp do głów". Na 99,9% bezwypadkowe,wszystkie blachy bez szpachli i poprawek lakierniczych. W silniku wymienione wszystkie uszczelki bo był problem z olejem w układzie chłodzenia ( teraz z tym spokój ) , po remoncie i wymianie oleju w skrzyni biegów ( koszt 3100zł ) oczywiście na naprawy gwarancja. Co do wyposażenia to mogłoby być lepiej ale dla mnie tragedii niema. Negocjacje cenowe po mojej myśli także chyba się skuszę. Dzięki kolegom za podpowiedzi. Pozdrawiam Tomek.
Opublikowano
Przeciez fachowcy i to lepsi niz ci w serwisie, na podstawie zdjec stwierdzili ze jak komis napisal, stan dobry to fajerwerkow sie nie spodziewaj i przeciez na 100% bity bo zderzak zle spasowany a do tego golas. Ja pie..le, zygac sie chce od tego fachowego bełkotu. Dziwnym trafem kazda oferta, ktora ktos zapoda rownana jest z gównem i dzieki tym wszystkim forumowym .... zapewne nie jedno dobre auto ktos sobie odpuscil. A tak w ogole po jaka cholere wrzucacie tu linki. Wsiadz w auto i pojedz lub popros kogos kto ma blisko o ogledziny bo zapytanie: co o tym myslicie konczy sie zawsze tak samo. Malowany, szpachlowany, zle poskladany, biedny, za tani, za drogi, ma kupe na dachu itd. Tylko nikt nie mysli o tym ze aparat duzo znieksztalca, gubi kolory, robi odcienie...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ostatnio było e39, wyglądało całkiem fajnie, komentarze obiecujące, aż sam bym pojechał jakbym szukał. Ktoś sprawdził i się okazało, że słupek wstawiany, mimo zapewnień o bezwypadkowości. Tak więc różnie bywa ;)

Negatywne komentarze się biorą z typowego handlarskiego podejścia na naszym rynku - jaka fura by nie była to plaka nałożyć, licznik skręcić, jak klient przyjedzie i pyta to "Panie ja nie wiem", "Wczoraj działało", "Może coś ktoś kiedyś robił, napewno nie ja" itp. I co ma taki Mirek zrobić jak kupił złom i widzi, że na tym nie wyjdzie - będzie w zaparte szedł. Tak więc jeśli nawet handlarz będzie miał ten ideał na sprzedaż to już i tak nikt mu nie uwierzy.

Z drugiej strony preferencje kupujących są takie, że wolą nie wiedzieć, bo "jak nie wie to tego nie ma"! Dlatego tu na forum dla równowagi szala przechyla się w drugą stronę, gdzie widać rzeczy który może nie ma ;)

Tak dla przykładu:

Na wiosnę sprzedawałem furę brata, cenę rzuciłem na szczyt górnej półki, napisałem na otomoto pełną historię z datą wymiany każdej śrubki (fura zdrowa nie było się do czego przyczepić, same sprawy serwisowe i gwarancyjne).

2 tygodnie - cisza. 2 telefony typu, Panie, tyle robione i tak cena?!?

W imię nauki wystawiłem od nowa za tą samą cenę z informacją "serwisowana, bezwypadkowa, ideał" (zero opisu, historii, nawet zdjęcie silnika wyrzuciłem).

Tego samego dnia 5 telefonów, następnego dnia wizyta na przegląd w ASO i od razu sprzedaż. :mrgreen:

Tak więc BMW Lubin tylko jedna rada - nie płacz, tylko kup sobie lepszy aparat ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ten samochód miał 312.151 km - 27.11.2013

Poza tym była juz wystawiana w Polsce 2015-09-06 z przebiegiem 220000 km

Teraz sie zrobiło 200900 km :mad2:

http://www.bmw-check.com/foto/6/01.jpg

http://www.bmw-check.com/foto/6/02.jpg

Opublikowano
Ten samochód miał 312.151 km - 27.11.2013

Poza tym była juz wystawiana w Polsce 2015-09-06 z przebiegiem 220000 km

Teraz sie zrobiło 200900 km :mad2:

http://www.bmw-check.com/foto/6/01.jpg

http://www.bmw-check.com/foto/6/02.jpg

Dzięki kolego DRAY za podanie przebiegu.

Auto sprawdzałem osobiście z gościem który zna się na BMW. Posprawdzał lakier miernikiem elektronicznym , podpiął kompa i zrobił całą diagnozę. Jeżeli chodzi o komis to akurat mój znajomy, który kupił auto od jakiegoś Włocha z uszkodzonym silnikiem, dlatego jak już pisałem powodem uszkodzenia była uszczelka która została wymieniona razem z pozostałymi.

Teraz autko w pełni sprawne ale przez ten przebieg jeszcze można się potargować.

Dzięki jeszcze raz za uwagi.

PS. Dodam ze znajomy kupił ją już ze skręconym licznikiem także niech sobie z gościem porozmawia.

Opublikowano
przeciez na 100% bity bo zderzak zle spasowany

Kolego, po czym sądzisz że na 100% bity. Może masz jakieś zdjecia powypadkowe tego auta lub oglądałeś na żywo to mógłbyś je przesłać bo na zdjęciach to można zobaczyć wszystko jeżeli są kiepskiej jakości. Ja oglądałem na żywo i nie zauważyłem żeby był źle spasowany. Pozdrawiam

Opublikowano
To nie moje slowa tylko tego znawcy wyzej

A to sorki. Tak jak pisałem na żywo nic źle sprasowanego nie było widać i lakier bez szpachli i żadnych takich ale blachy zawsze pod kolor można wymienić. :)

Opublikowano
Ty chyba na siłę chcesz E63 kupić. Mówią Ci w oczy, że 3 lata temu miała ponad 300 tysięcy, a ten nadal szczęśliwy :D

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

Opublikowano
Ty chyba na siłę chcesz E63 kupić. Mówią Ci w oczy, że 3 lata temu miała ponad 300 tysięcy, a ten nadal szczęśliwy :D

Kolego napisałem przecież że silnik i skrzynia po remoncie to chyba mozna sie zainteresować. Po drugie nie patrzę na przebieg w ogłoszeniach bo tam wszystkie przebiegi są poniżej 200 tys.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Też mnie to fascynuje :roll:

edit: kolega już chyba kupił, bo ma ją w podpisie :8)

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Kolego napisałem przecież że silnik i skrzynia po remoncie to chyba mozna sie zainteresować. Po drugie nie patrzę na przebieg w ogłoszeniach bo tam wszystkie przebiegi są poniżej 200 tys.

Tylko, że samochód oprócz skrzyni i silnika ma zawieszenie, mnóstwo elektroniki itp. A ponad 300 tysięcy samo się nie robi, wszystkie te elementy podczas jazdy pracują.

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

Opublikowano
Kolego jezeli jestes zainteresowany tym wozem, spelnia ontwoje wymagania, nie jest styrany to co stoi na przeszkodzie? Sprawdziles go swoimi sciezkami, jedz i kupuj. Przebieg nie jest zadnym wyznacznikiem a stan faktyczny, nawet jesli ma 400 tys i godnie wyglada, nie powinno to przeszkodzic w zakupie. Tacy wlasnie przebiegowicze zmuszaja importerow do cofania bo jak widza 3 z przodu to pomijaja ogloszenie. Rynek sie prosi o korekty bo jak sprzedac polaczkowi auto z nalotem 300-400? Toz to szrot dla niektorych.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przeciez fachowcy i to lepsi niz ci w serwisie, na podstawie zdjec stwierdzili ze jak komis napisal, stan dobry to fajerwerkow sie nie spodziewaj i przeciez na 100% bity bo zderzak zle spasowany a do tego golas. Ja pie..le, zygac sie chce od tego fachowego bełkotu. Dziwnym trafem kazda oferta, ktora ktos zapoda rownana jest z [bAD] i dzieki tym wszystkim forumowym .... zapewne nie jedno dobre auto ktos sobie odpuscil. A tak w ogole po jaka cholere wrzucacie tu linki. Wsiadz w auto i pojedz lub popros kogos kto ma blisko o ogledziny bo zapytanie: co o tym myslicie konczy sie zawsze tak samo. Malowany, szpachlowany, zle poskladany, biedny, za tani, za drogi, ma kupe na dachu itd. Tylko nikt nie mysli o tym ze aparat duzo znieksztalca, gubi kolory, robi odcienie...

Fizjologu...jak czytam Twoje posty to jesteś na Forum jednym z większych mącicieli i nie masz nic do powiedzenia na żaden temat- "Qui ..... aqua turbulentum"?

Opublikowano
Też mnie to fascynuje :roll:

edit: kolega już chyba kupił, bo ma ją w podpisie :8)

Albo jeszcze nie sprzedał :D

Zabawne ze na forum pytasz o coś to zaraz ci wmówią ze jesteś handlarzem. Ale mimo to dzięki za opinie.

Opublikowano
Autem jeżdżę i testuję bo mam taką możliwość jeżeli coś wyskoczy poważnego to po prostu nie kupię. A wpis jakie auto posiadam wstawiłem bo myślę ze jak bedzie wszystko ok to tak zostanie.
Opublikowano

Niekoniecznie wszystkich trzeba nazywać aż tak brzydko. Teraz to się nazywa "osoba prywatna" cokolwiek to nie oznacza.

Ale na poważnie, daj znać jak wypadły testy.