Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z odpalaniem auta od tygodnia. Podjechalem ostatnio do sklepu zgasilem auto za 5 min byłem z powrotem i nie mogłem odpalić auta, wszystkie kontroli normalnie gasną i przekręcam stacyjki i nie kręci. Za trzecia próba odpalił. A w sama wigilie trzeba jechać do rodziny a tu ta sama historia tyle że już nie chciał w ogóle odpalić. Było tylko słychać jak przekaźnik pyka. Wrzuciłem D na skrzyni i lekko go popchnąłem. Poczekałem chwile i znowu próba odpalenia i słyszę jak rozrusznik nie moze odkręcić. Wyciągnąłem kluczy i jeszcze jedna próba odpalenia i zakręcił i odpalił. Wydaje mi sie ze to rozrusznik? Gdzie można zregenerować go? Jestem z Leszna ale moze być Poznań albo Wrocław. Auto ma 240 tys km przejechane.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Diagnostyka by się przydała na początek ,nie jest pewne źe to rozrusznik powodów moźe być kilka np kabel minus pod silnikiem kabel plus na rozruszniku nie dokręcony klema IBS ,rozruszniki mają tendecje do wieszania się pomaga stuknięcie w niego pręten ,regeneracja pewnie 200zl na allegro kupisz uźywke za 50.W poprzedniej mojej 530 miałem prawie pół miliona i rozrusznik orginał

Powodzenia

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Cześć już zregenerowałeś? Jeśli nie to polecam chłopaków z Kruszyna koło Bolesławca - najlepsi fachowcy, gwarancja i od lat na rynku
Opublikowano

Dzięki za info, wystarczyło tylko szczotki wymienić

Mój mechanik to ogarnął :-)