Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkch. Chcialbym zalozyc do swojego bmw zderzak mpak na przod, autko polift. Co oprocz zderzaka bede musial zmienic aby wszystko pasowalo tak jak powinno? Jakies oslony czy cos? Czy warto kupic gotowe zestawy z alledrogo? Potrzebuje taki w kolwrze titansilber, moze ktos cos wie gdzie takiego szukac? Dziekuje za wszelka pomoc, i prosze o konkretne odpowiedzi :)
Kompletuje m pakiet z przodu sedan... moze jakos pomozesz?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co oprocz zderzaka bede musial zmienic aby wszystko pasowalo tak jak powinno?

Aby wszystko pasowało jak powinno to jeszcze: zderzak tył i progi.

Opublikowano

Tak jak Simon pisał, do tego progi i zderzak tył, inaczej będzie to ulep bez ładu i składu (przyznaję się, że sam tak przez jakiś czas jeździłem :D).

Ori zderzak mpakietowy ma inne slizgi, wtyczki halogenów, tunele doprowadzające powietrze na hamulce, krótkie nadkola (tego nie jestem pewien na 100%) i ten tunel powietrzny, który jest między zderzakiem, a chłodnicami.

Opublikowano
Progi i tyl beda, spokojnie :) narazie jest kasa na przod :) a oslona pod silnikiem? Moze ma ktos na sprzedaz caly taki zestaw jak kolega wyzej napisal aby zrobic narazie przod?
Opublikowano
A wtyczki halogenow jak przerabialas? Jak udalo Ci sie kupic zderzak? Bo widze ze nie ma kompletow z halogenami i kratkami...
Opublikowano
Zderzak trafiłem na allegro w kolorze, ale był w średnim stanie, więc i tak poszedł do malowania. Tunele i nadkola aso, bo ciężko wyrwać używki, a wtyczki do halogenów dorwałem na szrocie. Jak będziesz szukał zderzak, to dzwoń do sprzedających i pytaj o te tunele i nadkola, bo wszystko w aso kosztuje 150+ za sztukę, nie pamiętam dokładnie teraz, więc może Ci się bardziej opłacić kupić cały komplet i oddać do malowania :D
Opublikowano
Wtyczki halogenów pasują z przedliftowych wiązek. Ślizgi przód zostają te same (lift), tył z przedlifta. Nadkola przód i tył do wymiany. Do całości MPakietu jeszcze lotka na pokrywę bagażnika.
Opublikowano
Wtyczki halogenów pasują z przedliftowych wiązek. Ślizgi przód zostają te same (lift), tył z przedlifta. Nadkola przód i tył do wymiany. Do całości MPakietu jeszcze lotka na pokrywę bagażnika.

Ślizgi przód na pewno inne, mpak ma nr części 7 895 415 i 7 895 416, a zwykły 7 117 325 i 7 117 326

Opublikowano
Tak potwierdzam ślizgi są na pewno inne, nie wiem czy to sztywna zasada ale ja zawsze spotykałem, że ślizgi polifta są koloru czarnego, a M-pakiet w kolorze białym
Opublikowano
Oj przepraszam za wprowadzenie w błąd... robiłem dwie E46 seryjne na MPakiet2 i faktycznie w polifcie są potrzebne białe, natomiast w przedlifcie ślizgi przód i tył zostają ori (też białe).
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Panowie a czym sie rozni kierownica powietrza? Slabo mi idzie to kompletowanie...najwiekszy problem z wlotami na tarcze... pomozcie bo jest ciezko :cry2:
Opublikowano
I jak to jest,zderzak od qp mi podejdzie? Bo pewnie kiery powietrza i wloty na hamulce juz nie?
Opublikowano
Podejdzie, tylko ze w QP nie ma listew obrysowych, a taki rowek. Tylny jest dluzszy i wchodzi w nadkola ok 2 cm. Widziałem e46 sedan w zderzaka z QP i nie wygląda to dobrze :naughty:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja widziałem w touringu zwykły zderzak przedni z coupe..ciekawa kompozycja nie powiem :shock:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
A wiecie Panowie gdzie pytac? Bo zywcem dostac nigdzie nie mige tuneli, i jakiegos w miare sderzaka...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak nie masz dawcy w m-pakiecie to np. tu:

http://czescidobmw.pl/

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Panowie co z ta belka? Kierownice powietrza tez musze kupic mpak? Czy moze zostac stara?
Opublikowano

Witaj,

Tydzień temu zakładałem u siebie mpak II- tylko przód.

Musisz mieć:

-ślizgi mpak

-wloty na tarcze mpak (koniecznie sedan lub kombi- szukaj na alledrogo- mi udało się wyrwać używki w dobrej cenie)

-kierownicy powietrza (wlot centralny) nie kupowałem bo założyłem fmic

-krótnie nadkola- kupowałem z alledrogo zamienniki- średnio jestem zadowolony

-halogeny są inne + wtyczki (ja chwilowo mam na konektorkach)

-osłona pod silnikiem pasuje

Kolego, ja z powodów finansowych i innych kupiłem zamiennik zderzaka (firma TuningTec z Krakowa- koło ronda Matecznego mogę polecić, cena 450zł) i jestem w 100% zadowolony- lakiernik nie miał wgl problemów, a co najważniejsze zderzak idealnie pasuje i ta środkowa kratka siedzi bardzo solidnie (nie słuchaj ludzi którzy mówili, że jest z tym problem). Halogeny kup sobie te lepsze- ze szklanymi kloszami. Jedynie nie jestem zadowolony z ramek halogenów- nie siedzą solidnie.

Ogólnie życzę dużo cierpliwości i powodzenia :)

Aha, ja też mam TitanSilber :D

Opublikowano
I jak szukales tych wlotow bo ja wpisujac "wloty mpakiet e46" nic nie moge od dwoch tyg ustrzelic :(