Skocz do zawartości

Dynamic Drive - EDC sport/comfort Damping control fault!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam takie pytanie krótko po wymianie płynu we wspomaganiu/zawieszeniu pojawił mi się komunikat (ikonki brak na zegarach) Damping control fault

auto prowadzi się normalnie jak wcześniej nie przechyla na boki jest komfortowe, problem polega na tym że mam zablokowaną opcję przełączania trybu zawieszenia comfort na sport

po samej wymianie działało wszystko , po przełączeniu na sport auto zdecydowanie twardsze i czuć to na nierównościach

miał ktoś taki problem, aktualnie nie mam INPY a z racji świąt serwis w którym mi wymieniali płyn był nieczynny, nie pytałem czy robili odpowietrzenie komputerem a po wymianie powinno się to robić z tego co czytałem na forum bo może pokazać błąd

pozdraiam

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam.

Mam w mojej beti taki sam problem - brak możliwości zmiany trybu pracy komfort - sport. Nie wymieniałem płynu.

W module EDC mam taki błąd: 600A EEPROM Fault. Błędu nie mogę usunąć, co może być powodem?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam.

Mam w mojej beti taki sam problem - brak możliwości zmiany trybu pracy komfort - sport. Nie wymieniałem płynu.

W module EDC mam taki błąd: 600A EEPROM Fault. Błędu nie mogę usunąć, co może być powodem?

No masz eeprom fault ! Co nie jasne ? eeprom - to pamięć procesora.

Podaj numer tego sterownika . Gdzie masz auto ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ciągle brak czasu zająć się tym problemem.

BMW part number: 7840414

Coding index: 25

Variant index: 18774

W odczycie EEPROM status INPA wyświetla taką informację:

Code data set: not ok

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ciągle brak czasu zająć się tym problemem.

BMW part number: 7840414

Coding index: 25

Variant index: 18774

W odczycie EEPROM status INPA wyświetla taką informację:

Code data set: not ok

Jak brak czasu , to nic ci nie pomoze !