Skocz do zawartości

Stosunek jakości do ceny. F30

uchy

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Wpłaciłem już zaliczkę za moje F30. Chciałbym abyście ocenili stosunek wydanych pieniędzy do jakości auta.

Suma końcowa 151500zł brutto. Auto z Premium Selection. Head up display, idrive, internet, sportline, coral red.

Kupujący zamawia używany pojazd BMW wraz z następującym wyposażeniem:

Model: BMW 320d Sposób sfinansowania zakupu (info.): leasing

Pojemność/moc silnika: 1995 /184 KM

Kolor: Szafirowoczarny metalik 475 Tapicerka: Skórzana dakota czarna z czerwoną nicią LCL3

Przebieg:22 103 km Rocznik 2014

Data rozpoczęcia biegu gwarancji fabrycznej (producenta): data I rej.: 2014-10-29

Nr nadwozia: WBA3D31000J560318

Wyposażenie pojazdu: według numeru nadwozia.

7AC Sport line

205 Automatyczna skrzynia biegów

216 Servotronic

249 Kierownica wielofunkcyjna

255 Kierownica

258 ogumienie run-flat

2VB Czujnik ciśnienia w oponach

302 Autoalarm

3AC Hak holowniczy, elektryczny

423 Dywaniki welurowe

428 Trójkąt ostrzegawczy, apteczka

431 Lusterko wsteczne przyciemniane automatycznie

441 Pakiet dla palących

465 dzielone i składane kanapy tył

481 Sportowe fotele przednie

493 Pakiet dodatkowych schowków

494 Ogrzewanie foteli przednich

4AE Podłokietnik z przodu, przesuwany

4AT Wykończenie wnętrza czarne wysoki połysk

4DN Listwa akcentowa matowy koral red

502 Spryskiwacze reflektorów

508 Czujniki parkowania z przodu i z tyłu

520 Światła przeciwmgielne

sportowa

Strona 1 / 6

521 Czujnik deszczu

522 Reflektory biksenonowe

534 Klimatyzacja automatyczna

544 Tempomat z funkcją hamowania

563 Pakiet dodatkowego oświetlenia

575 Dodatkowe gniazdo 12V

5AC Asystent świateł drogowych

5AL Active Protection, system bezpieczeństwa

5DA możliwość wyłączenia poduszki pasażera

5DC składane zagłowki kanapy tył

609 System nawigacyjny Professional

610 Wyświetlacz Head-up

6AC Połaczenie

6AE Teleservices

6AK Usługi Connected Drive

6AM Real Time Traffic Information

6AN Serwis informacyjny

6AP usługi zdalne

6AR internet

6NS Łączność, Bluetooth oraz interfensy Audio USB

6WA Deska rozdzielcza o rozszerzonym zakresie

931 Pojazd na felgach aluminiowych z oponami zimowymi

alarmowe

Dodatkowy opis stanu pojazdu:

Kupujący zapoznał się z raportem oceny technicznej samochodu, stan techniczny samochodu jest mu znany.

Cena pojazdu w PLN: 151 500 zł (sto pięćdziesiąt jeden tysięcy pięćset złotych 00/100)

Termin wydania pojazdu (z zastrzeżeniem pkt. 3.3 Ogólnych Warunków Sprzedaży): 10.01.2016

Miejsce wydania pojazdu: Inchcape Motor Polska sp. z o.o. ul. Karkonoska 61, 53-015 Wrocław

Dodatkowo w cenie zakupu :

Wymiana olejowo-filtrowa, aktualizacja najnowszej nawigacji, przedłużenie gwarancji o dodatkowe trzy lata do

limitu 200 tyś km

Podsumowując, uważacie to za dobrą ofertę ? czy do czegoś tutaj byście się przyczepili?

Wesołych świąt !

• Moderatorzy

Przyzwoicie jak na to wyposażenie. Nowy ponad 200 k bez offu :-)

Jeżeli auto pochodzi z niemieckiego Premium Selection to upewnij sie ,że masz Connected Drive (w tym internet) działające w PL - niech ci sprawdzą i dopną do PL - nie powinni robić problemu skoro konfiguracja to ma i takie auto zamówiłeś. Jak było od początku na PL to powinno działać - sprawdź ważność usług.

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

Mam napisane w umowie, że cena auta w tym wyposażeniu 240K. Auto je z DE. Jest Internet, jest iDrive. Bawiłem się już komputerem-> Jest w języku Polskim. Odpowiedziałem na twoje pytanie czy może czegoś nie rozumiem ? :))

Mam napisane w umowie, że cena auta w tym wyposażeniu 240K. Auto je z DE. Jest Internet, jest iDrive. Bawiłem się już komputerem-> Jest w języku Polskim. Odpowiedziałem na twoje pytanie czy może czegoś nie rozumiem ? :))

Nowy w tym konfigu wyjdzie ok 210k zauważyłem że salony podają ceny bez uwzględnienia lini/pakietów tak jakbyś wszystko dodawał pojedynczo co wychodzi oczywiście o wiele drożej i wtedy ich oferty na PS/demo wyglądają o wiele lepiej. Tak czy owak masz sporo taniej nowego po rabatach byś dostał może za 180-185 teraz jest fajne wsparcie dla serii 3. Szkoda że stockowe nagłośnienie a masz hak za prawie 5k no chyba że będzie potrzebny.

• Moderatorzy
Tak :) Zobacz jeszcze czy możesz dokupić Repair Inclusive do tego auta - to nie to samo co Service Inclusive. Przydatna rzecz po 2-3 latach i więcej (zależy jaki pakiet kupujesz) - wszystkie naprawy w "gratisie".

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

Dzięki za rady !

Napewno zapytam o pakiet "repair exclusive". Czym on się różni od tej klasycznej gwarancji ??

Super, czyli rozumiem, że to jest dobra cena, że zakup wart swojej ceny.

Wiadomo, gdybym mógł kupić sobie nową Bunię zestawiłbym ją odrobinę inaczej aczkolwiek i tak jestem zachwycony.

Z jednej strony nie mogę się doczekać, to moje marzenie. Kiedy kładę się spać i wstaję rano myślę o tym aucie. Z drugiej strony póki zaliczka dopiero wpłacona, mocno mnie stresuje cała sytuacja. To mój najpoważniejszy zakup w życiu jednak...

Obecnie jeżdżę e46 323Ci, także przesiadam się do auta technologicznie posuniętego bardziej o 2 dekady.

Pierwsze co planuję to pomalowanie (obramówek) nerek na czarno i kupienie felg na lato bo w pakiecie dostaje 16 na zimówkach.

No i teraz kolejne pytanie:

Wiem, że oryginalne BMW felgi to najlepszy możliwy wybór, ale jednak są strasznie drogie...

może istnieją jakieś dobre zamienniki nad którymi warto się chwilę zastanowić... ?

A może tylko oryginal BMW tylko, że używane ?

Obecnie w e46 mam alusy 16 na zime 17 na lato...18 były jednak mocno nie komfortowe. Jeżdżę dużo, nierówna nawierzchnia i dziury potrafią konkretnie wkur***

Tutaj ze względu jednak na większe rozmiary myślałem o 18.

Czy mam rację, że w f30 na 18 calowych felgach będzie porównywalne odczucie jak w e46 na 17 ?

Wesołych świąt ;)

Używane nie mają sensu

http://www.leebmann24.de/bmw/5er/winter-komplettraeder.html?dir=asc&order=price&p=3

tutaj dostaniesz nowe oryginalne felgi niewiele drożej niż w PL trzeba dać za używki, forumowicze polecali też jakiegoś handlarza z allegro który ma marginalnie wyższe ceny a wybór potężny no i łatwiej z ewentualnymi reklamacjami musisz poszperać na forum.

Pozostaje życzyć radości z jazdy i bezawaryjności!

Wszystko wiem, czyli nerki Perfomance, felgi oryginalne.

http://img39.otomoto.pl/images_otomotopl/826138317_2_1080x720_bmw-f30-320d-184km-climatronic-alu-19-fvat-dodaj-zdjecia.jpg

to są 17 czy 18 ? ktoś wie jaki to jest rozmiar ??

Wszystko wiem, czyli nerki Perfomance, felgi oryginalne.

http://img39.otomoto.pl/images_otomotopl/826138317_2_1080x720_bmw-f30-320d-184km-climatronic-alu-19-fvat-dodaj-zdjecia.jpg

to są 17 czy 18 ? ktoś wie jaki to jest rozmiar ??

Wyglądają na 19 lub 20 a na pewno nie 17 :)

• Zasłużeni forumowicze
Jeśli takie auto wyszłoby 180-190 tyś jako nowe to nie warto kupować takiej używki. Już ponad roczne auto i sporo kilometrów zrobione. Dodatkowo jednak wersja przed liftem i stary silnik N47. Pomyśl o leasingu rok dłużej i skonfiguruj nowe auto. LCI i silnik B47 190KM.

• Moderatorzy

Felgi możesz jeszcze dobrać na schmer.pl (lub jak ktoś woli felginiemieckie.pl - ten sam portal) . Ja kupowałem u nich w tym roku na zimę do E84 RIAL 18" - nie trzeba do nich pierścieni centrycznych i śruby te same co oryginalne - RIAL robi dla BMW a cena 3 x niższa niż oryginały a jakość super. Do tego chłopaki dobierają pod auto czy pasuje itp.

Jeżeli chcesz oryginały to tak jak wcześniej pisali koledzy - na portalu niemieckim.

Repair inclusive - robią ci wszystko czego nie obejmuje gwarancja i mozesz przedłużyć pakiet do 5 lat i 100 kkm i masz totalny spokój - sprawdzone ostatnio w E84 (28i 82 kkm przebiegu ) vanos, łańcuch , pompa oleju, krzyżak, termostat i inne bzdury - pakiet się zwrócił 10cio krotnie :mrgreen: (naprawa tych rzeczy co powyżej ok 17k by kosztowała) a tak to 0 PLN :norty: :norty: ASO ci powie za ile , co zawiera i ile kosztuje pakiet pod Twoje konkretne auto.

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska