Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy ktoś z Was kleił przednią szybę? Zrobiła mi się mała rysa, nie chcę zarobić mandatu więc trzeba to będzie przed świętami zrobić, ma sens takie klejenie w ogóle?
Opublikowano
Witam z doświadczenia wiem ze to niema sensu. Kleić to można małe ubytki od kamienia ale to tez nie zawsze :nienie:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Małe ubytki tzn. jak małe?? Ta ryska nie jest bardzo duża a jednak wymiana to spory koszt :/, ktoś jeszcze się wypowie?
Opublikowano
Kleiłem małe pęknięcie takie około 2 cm długości od brzegu szyby . Ponowie którzy to robili powiedzieli że nie dają gwarancji bo właśnie rysa idzie od brzegu szyby . Niestety szkło nie wytrzymało nawet trzech miesięcy i rysa powędrowała dalej . Natomiast pęknięcie po kamyczku na środku szyby które też było klejone wytrzymało 2 lata aż do sprzedania auta
Opublikowano
Nie warto i tak pęnie dalej.Jaki masz model sprawdzę ci cene hurtową nowej szyb. Koszt wyciecia i wklejenia 130 zł zależne od modelu. :)
Darmowe Holowanie i samochód zastępczy garatis dla poszkodowanych w kolizji drogowej (Bezgotówkowo)
Opublikowano
Klej szybę i wykup ubezpieczenie na szyby. Powinno szybko peknac i kupisz nowa szybę z ubezpieczenia

A potem jak będziesz miał dużo odprysków na lakierze to wykup AC porysuj elementy i sobie polakieruj z ubezpieczenia . A na koniec i tak my wszyscy za to zapłacimy w stawkach

Opublikowano (edytowane)
Po prostu nie znoszę takiego dziadowskiego cwaniactwa , a po drugie nie wiem czy zdajesz sobie sprawę że proponujesz koledze oszustwo ubezpieczeniowe Edytowane przez darti123
Opublikowano
Nawet niewiesz w jakim aucie chce to zrobić a mówisz 3 tyś
Darmowe Holowanie i samochód zastępczy garatis dla poszkodowanych w kolizji drogowej (Bezgotówkowo)
Opublikowano
Nie snuj domysłów pierw niech powie jakie ma.Do X6 szyba z sensorem zamiennik kosztuje około 430zł do e39 220zł do e60 około320zł to powiedzco on ma może bentleja :D
Opublikowano
Nie snuj domysłów pierw niech powie jakie ma.Do X6 szyba z sensorem zamiennik kosztuje około 430zł do e39 220zł do e60 około320zł to powiedzco on ma może bentleja :D

Powodzenia z zamiennikami które po roku wyglądają jak po 15 latach. Opony też kupujesz za 200zl szt?

Opublikowano
Nie widzę powodu aby przepłacać za szybę z logo BMW skoro można kupić Pilkingtona do X6 za nieco ponad 500 PLN . Ja wiem że są tacy którzy nawet akumulator kupują z logo BMW , tylko po co przepłacać jak nie ma różnicy
Opublikowano
Panowie dzięki za wszystkie rady, te lepsze i te gorsze ;), w końcu jednak skleiłem w nordglassie bo rysa była niewielka i na środku, dali mi gwarancję na to klejenie i papier dla policji jakby co, choć wg mnie tej rysy już nie widać, mam nadzieję, że szyba trochę wytrzyma, bo w wakacje też mam w planach auto sprzedać ;).
  • 3 tygodnie później...