Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie,

przepaliła mi się żarówka w ringach w e90 2005 rok światło zwykłe nie led ("żółte").

Proszę o podpowiedź jakie są tam żarówki bo w necie widzę tyle różnych typów tych żarówek do ringów że sam nie wiem?

Opublikowano
Z własnego doświadczenia wiem,ze w Bmw pre lci można wyciągnąć sama żarówkę z markera.Mechanik wsadzil mi żarówkę taka jaka siedzi w świetle pozycyjnym w audi a4,2001-2004 posiadającym xenon.
Opublikowano

M moim 2006 pre lci z fabrycznym xenonem były takie jak na Zdjęciu z prawej w rogu a na dole na jakie wymienialem ja

http://s18.postimg.org/ef87j2ztl/image.jpg

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Dzięki za pomoc wszystkim odnośnie żarówek do ringów. Kupiłem dwie żarówki za 8 zł sztuka i od czoła normalnie wyjąłem wcisnąć w lewo i wyszarpnąć. Pierwszy raz zawsze wychodzi ciasno później już jest lepiej. Bez rozbierania od tyłu.

Nie trzeba 160 zł za cały klosz płacić.

Opublikowano
Dzięki za pomoc wszystkim odnośnie żarówek do ringów. Kupiłem dwie żarówki za 8 zł sztuka i od czoła normalnie wyjąłem wcisnąć w lewo i wyszarpnąć. Pierwszy raz zawsze wychodzi ciasno później już jest lepiej. Bez rozbierania od tyłu.

Dziwne , szkoda że nam żadna tak łatwo nie wychodzi jak tobie w opisie :D

Reflektory Samochodowe-SpawaniePlastików
Opublikowano
A jak jest w przypadku e90 z 2005 roku gdybym chcial zrobic z ringow swiatla do jazdy dziennej? Jakie zarowki proponujecie?

Było już wiele razy pisane na forum - ringi w e90 pre-LCI nie nadają się do wykorzystania jako światła do jazdy dziennej - są zbyt cienkie i nie rozpraszają na tyle dużo światła, żeby spełnić wymagania. Oczywiście można próbować wstawić mocniejsze żarówki, jednak najpewniej skończy się to stopieniem konstrukcji ringów, co spowoduje konieczność wymiany lampy.

Ringi w LCI mają zmodyfikowaną konstrukcję, szczególnie w obrębie żarówek świateł drogowych, przez co mogą emitować dużo więcej światła i tym samym spełniają wymagania dla świateł do jazdy dziennej.

Opublikowano
A jak jest w przypadku e90 z 2005 roku gdybym chcial zrobic z ringow swiatla do jazdy dziennej? Jakie zarowki proponujecie?

Było już wiele razy pisane na forum - ringi w e90 pre-LCI nie nadają się do wykorzystania jako światła do jazdy dziennej - są zbyt cienkie i nie rozpraszają na tyle dużo światła, żeby spełnić wymagania. Oczywiście można próbować wstawić mocniejsze żarówki, jednak najpewniej skończy się to stopieniem konstrukcji ringów, co spowoduje konieczność wymiany lampy.

Ringi w LCI mają zmodyfikowaną konstrukcję, szczególnie w obrębie żarówek świateł drogowych, przez co mogą emitować dużo więcej światła i tym samym spełniają wymagania dla świateł do jazdy dziennej.

A dostępne w necie LED markery zestaw 12W - czyli jedna ma 6W nie powoduje stopienia ringów? światło wtedy jest widoczniejsze?

Opublikowano

Dziwne , szkoda że nam żadna tak łatwo nie wychodzi jak tobie w opisie :D

Tak łatwo nie wyszła obcęgami musiałem wyszarpać ale najpierw pękła mi żarówka i metalową część na chama wyrwałem. później okrągły pilniczek troszkę podpiłowałem pod wejście na te cycki i jest gitara. Taniej niż 160 zł na cały klosz z żarówką za 7 zł.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Ustaw sobie długie światło jaka dzienne 40%, nie kombinuj z białymi ringami bo wg mnie przy xenonie ktory zapewnie masz będzie się wszystko zlewało....
Opublikowano

A jesli chodzi o zarowke w ringach to wystarczy kupic nie pamietam oznaczenia tej zarowki wiem ze phillips robi za ok 10zl i trzeba przerobic wyjac te z oryginalnej oprawki.Jest gdzies bardzo obszerny temat jak krok po kroku to zrobic zOstaje ci wtedy w kieszeni ponad 100zl a efekt ten sam..

To powinno pomoc:

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=25&t=90755

• 4 lata później...
Opublikowano

Odkopie temat,

Padly mi ringi w lewej lampie ( rocznik 2006) xenon

Szukalem troche po forum, ale niemoge znalesc nic aktualnego.

Oryginal ok 210zł -1 zarowka

czy ktos moze podrzucic jakis link do sprawdzonych zarowek ? (

-najlepiej standard -fabryka

ewentualnie

-ledy ? ( chcialbym opcje plug&play bez przerobek/ kodowan itp.)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
12V10W BA9S trzeba wyjąć starą z oprawki włożyć nową.
3A0jS9b.png
Opublikowano
12V10W BA9S trzeba wyjąć starą z oprawki włożyć nową.

Dzieki wielkie, ale juz mi sie udalo zalatwic temat, choc kupilem zarowki 12v 6W na czuja.

Po przymiarce okazalo sie, ze swieci idealnie tak samo jak ring w drugiej lampie.

Mialem problem z wyjeciem samej zarowki, trzeba bylo zeszlifowac troche i wyciagnac caly wklad na zarowke z "odbysnika"