Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Forumowiczow. Z góry dziekuje za porady. Mam nastepujacy problemi postaram się go opisac w miare dobrze :? Posiadam e61 525 d Z rana gdy odpalam auto i zaczynam jechać jest całkowity brak mocy do 60 km/h musze jechać jakies 300m i wraz z każdym kilometrem auto odzyskuje stopniowo sile,po rzejechaniu jakichś 15-20 kilometrow w miescie gdy już nagrzeje się dostatecznie naciskając szybko na gaz i puszczając i tak kilka razy odzyska 100 % mocy lecz tylko na jakiś czas, wystarczy ze zatrzymam się na swiatlach i zaczynam ruszac problem znowu jest z brakiem mocy. nie mam już pomyslow co to moze być,podlaczany był komp i zero bledow :mad2: . proszę porade.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czy podłączałeś uniwersalny komp do auta czy jakiś typowo dla BMW ? Często uniwersalne sprzęty nie widzą błędów, dodatkowo przydała by się diagnostyka Live data (pod obciążeniem).
Opublikowano
komp i programy bmw były, a jeżeli chodzilo o bledy to były tylko ze takie nieistotne i pokasowane zostały. był tylko problem z czujnikiem ciśnienia spalin ale wymieniłem go na nowy firmowy bmw dla pewności mimo ze pare miesięcy temu go wymienilem a dpf nie jest zatkany. sam już glupieje :duh:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
komp i programy bmw były, a jeżeli chodzilo o bledy to były tylko ze takie nieistotne i pokasowane zostały. był tylko problem z czujnikiem ciśnienia spalin ale wymieniłem go na nowy firmowy bmw dla pewności mimo ze pare miesięcy temu go wymienilem a dpf nie jest zatkany. sam już glupieje :duh:

Sprawdzałeś ciśnienie przed DPF-em i za nim ?

Opublikowano

Nie wiem czy było ale pewnie tak , było sprawdzane przy wcisnietym gazie ,na wolnych obrotach i przy wylaczonym silniku wiem ze cos tam skalowalo w jednostkach mpi :?: może ktoś miał takie objawy. :cry2:

już nie mam dpf , usunięty mechanicznie i elektronicznie, po swietach będę miał już 100% diagnozy,juz mniej więcej wiem jaka jest przyczyna . mam nadzieje ze się w koncu uporam z nim :cool2: