Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam koledzy.

Chciałem zapytać co myślicie o tym BMW.

http://allegro.pl/bmw-e87-1-series-116i-lift-2007r-6-biegow-krakow-i5844566057.html

Wiem, że golas. Wiem, że silnik 1.6 to słabiutko i wogole. Przewertowałem juz sporo stron tego foum, ale po pierwsze z polski (jakos nie przekonują mnie importy z Niemiec), po drugie niedaleko mnie wiec na spokojnie moge przyjechać, pomacać, ponegocjować. Co do silnika to po pierwsze mi narazie wystarczy, wiem ze wiekszosc z was powie ze wystarczy na miesiąc a potem bedzie brakować, ale to moje pierwsze BMW a po drugie to moje pierwsze poważniejsze auto dlatego myśle ze ten silnik bedzie ok a i opłaty niższe dzięki mniejszej pojemności. Golas bo golas ale po czasie radio mozna sobie wymienić, kierownice multi dołożyć, tempomat dokodzić. Jesli oczywiście bede miał taka potrzebę. Klima automatyczna jest a to jest rzecz przydatna i użytkowa. Przebieg potwierdzony książka i historia w BMW(dzis bede miał sygnał czy w systemie wszystko sie zgadza.) Jedyne co mnie tak poważnie martwi to zderzak. A mianowicie wszystkie BMW E87 po FL, maja w zderzaku po bokach halogeny/światła. Nie sa mi te światła jakos niemiłosiernie do szczęścia potrzebne ale boje sie ze jeżeli ich nie ma a we wszystkich modelach sa to znaczy ze auto miało jakąś frontową przygodę, i przez to zderzak został wymieniony (sprzedawca zgadza sie na mierzenie miernikiem lakieru wiec prawdopodobnie element wymieniany nie naprawiany). Czy moje obawy są zasadne czy poprostu były jakies modele tych BMW po FL bez halogenów?

No i na koniec pragnę sie przywitać bo właśnie poza czytaniem postanowiłem dołączyć do forum. Jak tylko cos kupie to zaraz sie pochwale i obszerniej przywitam!

Edytowane przez Dulie
  • Moderatorzy
Opublikowano

Kolego - prawidłowo , auto nie ma prawa mieć halogenów bo w vin ich brak. Takiego golca nie widziałem (jedynym elementem domówionym była klima automatyczna) ale jak rzeczywiście przebieg ci ASO potwierdzi , będzie bezdzwonowy itp.to bierz. Sprawdź jeszcze czy był wymieniany napinacz rozrządu. To lubi w tych silnikach lecieć . Była też akcja na cewki zapłonowe do 116i - sprawdź czy Twojego vin nie dotyczyło . Gała do radia do dokupienia :-) bo tu urwana.

VIN:

Dane pojazdu

Art.

Wartość

Numer podwozia WBAUE31000E070505

Kod typu UE31

Typ 116I (EUR)

Typoszereg E E87 (MUE)

Seria 1

Rodzaj konstrukcji SH

Układ kierowniczy LL

Drzwi 5

Silnik N43

Pojemność skokowa 1.60

Moc 90

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor BLACK SAPPHIRE METALLIC (475)

Tapicerka STOFF ELEKTRA/ANTHRAZIT (EAAT)

Data prod. 2007-10-02

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S1CAA SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE Selekcja COP ważnych pojazdów

S1CCA AUTO START STOP FUNKTION Auto start/stop function

S1CDA BRAKE ENERGY REGENERATION Brake Energy Regeneration

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S507A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control z tyłu (PDC)

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

S8SCA LAENDERSPEZ. TELESERVICEFREISCH. Aktywacja syst. telem. char. dla kraju

S8SPA COP STEUERUNG Sterowanie COP

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S1CBA CO2 UMFANG Zakres CO2

S411A FENSTERHEBER,ELEKTRISCH VORN/HINTEN Siłownik szyby elektryczny przedn/tylny

S4AKA INTERIEURLEISTEN SILBER Listwy wewnętrzne srebrne

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S851A SPRACHVERSION DEUTSCH Wersja językowa, niemiecki

Acha i auto jest z Niemiec. Bardzo możliwe ,że z PL salonu ale z Premium Selection. Vin nie wskazuje kraju początkowego jako PL.

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

Opublikowano
Super kolego! Dziękuje bardzo za wyczerpującą odpowiedź. Rozkodowywałem juz Vin i faktycznie nie widziałem tam halogenów, ale obawiałem sie ze to było np w standardzie bo tak jak wspominałem, nie widziałem e87 bez nich:) Tez zauważyłem ze z Niemiec po Vinie ale to oczywiście tak jak mówiłem zostanie sprawdzone w systemie BMW, wiec jesli cos było kombinowane to wyjdzie. Swoją droga kiedys o uszy obiło mi sie ze auta robione na Niemcy sa robione odrobine staranniej/z lepszych materiałów. Nie wiem czy to prawda czy tez jakis przekazywany mit. Czy to jest możliwe ze auto na Niemcy zostało z jakis powodów sprzedane w Polskim salonie? Dzięki jeszcze raz za pomoc!
  • Moderatorzy
Opublikowano

Kolego mit! Nie ma znaczenia na jaki rynek. Są np. różnice na kraje ciepłe i zimne. Auto mogło pójść do PL z programu Premium Selection. Mój Ojciec miał takiego z Danii :-) też z Premium Selection ( z przebiegiem startowym 3000 km - auto pracownika BMW Denmark) więc nie ma reguły i jeździł nim ponad 5 lat bez jakichkolwiek problemów ale miał napinacz wymieniany i akcję na cewki. Dowiesz się w ASO z historii serwisowej lub u kolegi DRAYa. Jeżeli było podobnie jak napisałem to go bierz bo chociaż "upalacz" nim na 99,9% nie jeździł - nie ten silnik :-))). W obecnym czasie możesz go za w miarę przyzwoite pieniądze doposażyć (kierownica, gałka biegów, siedzenia , halogeny itp. ) jest tego towaru na alle od groma. :-) Jak będzie taka igła jak pisza i to sie potwierdzi to będziesz zadowolony. Napisz w tym temacie co wyszło po oględzinach i sprawdzeniu .

PS . Jedynkami się fajnie jeździ. Trochę jak gokartami :-)

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

Opublikowano

Hej.

No wiec tak. Autko nic nie stuka, nic nie puka podczas jazdy. Ma troche rysek, niektóre niestety moze niewielkie ale do podkładu. No i to co mnie martwi czyli lakier zdarty na krawędzi dzwi (pewnie ktos za szeroko otworzył drzwi). Nie ma tez jakos bardzo co sie dziwić, wkoncu auto ma juz troche lat. W systemie BMW ostatni zapis jest z 2013r i mial wtedy przebieg koło 41tys. Nie wyglada na bitego ale jak bym miał brać to wiadomo ze gdzieś podejdę to sprawdzic profesjonalnie(pewnie tu na forum poczytam co chłopaki w Krakowie polecają). Właściciel utrzymuje ze kupił go dla zony i chciał go zrobic na cito dlatego wymienił rozrząd bo mu mechanik powiedział ze lepiej w tym modelu zrobic i wymienił cewki. Żona ponac nie chce tym jezdzic dlatego sprzedaje. Teoche to dziwne ale generalnie autko wyglada całkiem ok. Boje sie czy nie kupił tego, potem okazało sie ze cos jest nie tak i teraz chce sie tego szybko pozbyć bo jest właścicielem miesiąc(kupił od pierwszego właściciela). Chce do tego podejść maksymalnie na chłodno, żeby nie kupić czegoś badziewnego pod wpływem emocji :)

Opublikowano

Już chyba lepiej nic nie mówić niż podawać ten idiotyczny powód sprzedaży. Było już kilka takich egzemplarzy kupionych "dla żon" które następnie nie chciały tym czymś jezdzić :D

Przeswietl dobrze to auto.

• Moderatorzy
Opublikowano
Podjedź do M-Cars (jak z tego co piszesz ,ze auto w Krakowie) niech ci za te parę stówek dokładnie auto prześwietlą. Właściciele dziwne rzeczy opowiadają .. :-)

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

Opublikowano
Tak jak mowisz w Krakowie, i to całkiem niedaleko M-Cars. Myslalem właśnie czy warto jechac do ASO bo jednak troche sobie krzykną za przegląd czy szukać po forum jakiegoś dobrego warsztatu z Krakowa.
Opublikowano
chłopie nie kupuj tego auta, przecież to ma nawet kierownicę jak dacia logan, w tej kasie szukałbym czegoś z normalnym wyposażeniem a nie takiego biedaka sprzedawanego po miesiącu "bo coś tam" :cool2:
Opublikowano
Wiem ze golas, ale chyba wole golasa niz full wypas łącznie z navi i wszystkim, ściągane z Niemiec ze znikomym przebiegiem za cenę poniżej 30tys. Jeszcze dziwniejsze jest ze auto w Niemczech do kupienia za minimum 35tys albo więcej, dodając cenę przywiezienia i przerejestrowania (w sumie już około 40tys) nagle u polskiego handlarza robi sie cena poniżej 30tys. Jedyne co mnie faktycznie martwi to ta szybka odsprzedaż..
Opublikowano
To że podobny model i rocznik kosztuje w de więcej, to normalne :D Nadal nie daje ci to nic do myslenia? Skąd tylu zdziwionych, jest jeszcze ktoś kto się nie orientuje na czym to polega? :mad2:
Opublikowano
Ten z ogloszenia jest właśnie z Polski i dlatego mnie niejako przekonuje. Chętnie zapolował bym na cos lepiej wyposażonego ale ciezko jest mi znaleźć cos sensownego w moich okolicach do by na dzień dobry nie rzucało sie w oczy z ogłoszenia ze to jest jakaś pułapka.
Opublikowano

Ja Ci mogę polecić PIM w Krakowie

bardzo znany serwis BMW i Mini na ul siwka 14

Też mi go polecono, tam właśnie byłem 1-czką na kompleksowym sprawdzeniu przed-sprzedażowym.

Kontrola trwała 2 godziny, od wszelkich wycieków, wydechu, przez kontrolę blacharską, komputerową,

dostajesz wszelkie wydruki, oczywiście dostępna również cała historia serwisowa jeśli istnieje itd.

Cena też baaardzo przyjemna, bo jedyne 250zł

Opublikowano
Pewnie handlarz dlatego bajer z zona i po miesiacu sprzedaje,pozatym cena pomimo wszystko za wysoka jak na takiego golasa (moze byc cacko nie bite itd ale i tak jest za wysoka,nikt nie da Ci za niego tyle w nawet w niedalekiej przyszlosci),ja mialem 2009r tez w bdb stanie ale tez taki golas to za 26 bylo ciezko opchnac.Takze haslo ze zonie nie gra i po miesiacu sprzedaje to handlarz,tu akurat bym sie nie doszukiwal sensacji jesli chodzi o stan ze cos moze byc nie tak itp,bardziej jaka cena jest na fakturze/umowie pomiedzy nim a poprzednim wlascicielem :lol: pewnie z 22-24tys Genarlanie za ta kase bym odradzal
Opublikowano
Dodatkowo cos jest nie tak jednak bo sie okazuje ze jak sie znalazła książka to pierwsza pieczątka jest z serwisu niemieckiego czyli albo ściągane dawno temu albo z premium selection co tez przynajmniej w moich oczach obniża wartość.. Dzięki wielkie za wszelkie pomocne odpowiedzi, i za miłą atmosferę. Ja chyba jednak zdezerteruje i zacznę szukać tez innych samochodów innych marek. Najwyraźniej budżet 30 tys to za mało na ciekawy model BMW, szczególnie jesli chcesz mieć cos pewnego i nie klepanego i niezbyt starego. Powodzenia i szerokości Panowie.
  • Moderatorzy
Opublikowano
Dulie - przeciez pisałem ,że z Niemiec. W numerze VIN nawet jest kraj przeznaczenia - Niemcy . Pewnie Premium Selection ...

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

Opublikowano
No tak wiem, widziałem to w dekoderach ale myslalem, że może zostało przerzucone do pl z jakiegoś powodu (nie wiem, brakach na stanie albo cos) w kazdym razie sprzedający cały czas mowil ze nówka kupiona w polskim salonie. Handlarzem raczej nie jest bo zdaje sie ze ma inny profil działaności a poza tym nie wystawia faktury na auto. Tak czy siak nie trawie robienia prostytutki z logiki i mieszania tak jak robi to sprzedający dlatego odpuszczam zakup u niego. Inne ogłoszenia to niestety 99% import a jak import to wiadomo ze klepane bo innych sie nie opłaca ściągać a znow cholera wie czy klepnięte lekko czy pół auta wymieniane po dzwonie.
  • Moderatorzy
Opublikowano

No tak. Pozostaje się samemu przejechać lub poszukać Premium Selection chociaż ten rocznik sie tam nie pojawia. Czasami klienci w rozliczeniu coś przywożą - trzeba szukać .

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

Opublikowano
Dulie - przeciez pisałem ,że z Niemiec. W numerze VIN nawet jest kraj przeznaczenia - Niemcy . Pewnie Premium Selection ...

W VIN informację że auto jest na rynek polski, mamy najprawdopodobniej od 2011.

Jeśli się mylę niech ktoś mnie poprawi. Na pewno jest powyżej 2011 roku.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie dziwię się, że jego żona nie chce tym jeździć..moja też by nie chciała tak słabym autem :lol:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
"Kupują dla swoich żon" nie raz 300 KM bolidy i później piszą, że sprzedają bo ich niewiasty nie chcą tym jezdzic.

Bo teraz znowu przyszła moda na żony, gdyż wyjazdy do pracy za granicę już oklepały

• Moderatorzy
Opublikowano
Ciekawe kiedy będzie na "ciężarną żonę ,że za twarde i wogołe mają być co najmniej bliźniaki więc vana Panie potrzebuję :-)" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska