Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, posiadam BMW E46 coupe, przymieżam się do zakupu felg 17" 7j z oponami 225/50 i teraz mam pytanie czy wgl się zmieszczą? Zawieszenie seria.
Opublikowano

Pod względem wielkości zmieszczą się, nie będzie problemu, ale nie powinieneś ich zakładać. Lepiej załóż opony 225/45. Taki rozmiar jest zalecany i nie będziesz miał sytuacji, że licznik będzie przekłamywał. Na felgach 17 masz takie opcje:

1) 225/45/R17

2) 205/50/R17

3) przód 225/45/R17 tył 245/40/R17

inaczej nie będzie to dobrze współgrać.

Opublikowano
Niestety mam upatrzone felgi 17" 7j et47 z oponkami 225/50 :/ Czyli żadnych otarć nie będzie? No i jak z tym licznikiem duże przekłamanie może być?
Opublikowano
To fajnie jak mass upatrzone, przeklamania licznika to najmniejszy problem ale raz ze spalanie wzrośnie i to ze hyundai z 1.4 motorkiem zrobi Cie jak małego chłopca... To dwa do taKiego silnika to max seryjne najlżejsze gumy 17" ja w 180 konnym dieslu czuje różnice po przejściu lato zima (205 55 16 -225 45 17) a w malej benzynie to na pewno odczucie wzrośnie.
Opublikowano
Do zabawy mam 15" :)

No jak na tych 17" auto ma stać i ładnie wyglądać albo wzbudzać szacun na dzielni, to bierz ;)

Chociaż z drugiej strony to większy efekt robią niskoprofilowe...

PS. Ktoś mi powie jak bardzo złym pomysłem są 215/45/R17? domyślnie powinny być 225 ale na felgach, które czekają na sezon letni takie akurat są założone...

Opublikowano
A propo. Mam do sprzedania felgi 17 calowe bardzo ładne, w rzadko spotykanej wersji z oponami na gwarancji 225/45/17 dunlop sport maxx :cool2:
Opublikowano
A propo. Mam do sprzedania felgi 17 calowe bardzo ładne, w rzadko spotykanej wersji z oponami na gwarancji 225/45/17 dunlop sport maxx :cool2:

Wy ząbkowane? Ja mam tez taki komplet po 20 tys ,nikt nie chce kupic ,bo strasznie huczą.

Opublikowano

Wy ząbkowane? Ja mam tez taki komplet po 20 tys ,nikt nie chce kupic ,bo strasznie huczą.

Jak sprzedajesz szajs z wystawek to się dziwisz :mrgreen: A jak sprawdzasz, że huczą? Telepatycznie?

A serio wczoraj je zdjąłem dopiero. A sprzedaje bo nie są mi potrzebne.. Całe, nie prostowane nigdy, kilka małych śladów użytkowania.

Opublikowano
Heh taki sam szajs ,który sprzedajesz te opony mialem nowe dot1213 a one maja to do siebie ,że się ząbkują,nie kolego nie telepatycznie ,zacznij czytać ze zrozumieniem a będziesz wiedział ,ze napisałem o swoich oponach.
Opublikowano

Myślałem, że piszesz o felgach, sory.

Huczą przez ząbkowanie? Może jakieś wadliwe kupiłeś, bo u mnie cisza. Hmmm. A może masz rację. Z tego co wiem dunlop jest bardzo cichy. :?

Reklamować? Masz jakieś foto na swoją teze?

Opublikowano
Na zdjęciach jest to w ogóle nie widoczne tylko po przejechaniu ręką czuć zabki q kształcie piły, no reklamowalem to powiedzieli ,że musiałem miec nie sprawna zawieche , tak ,ze nigdy więcej dunlopow , obecnie jestem w fazie testowania budżetowych nankangow i jestem milo zaskoczony a o cenie to juz nie wspomnę .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jaki model tych wyząbkowanych Dunlopów? Teraz szukam letnich a podobno najnowsze dunlop sport bluresponse są najlepsze..ale w tych rocznikach to raczej sport maxx? :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

A jaką dokładnie masz wersje? Bo wiem, że po 2014 roku są jeszcze lepszej wersji opony od dunlopa. Może usunęli ten błąd?

Ja mam kupione opony od skradzionego nowego samochodu i ciężko mi powiedzieć coś złego na temat tych opon... bo nie ma lepszych.. bym tak to napisal..

Opublikowano

Kierunkowe takie jak na foto:

http://www.google.pl/search?q=dunlop+sport+maxx&prmd=ivns&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi-sseVl-HJAhUCvHIKHQzOCt4Q_AUIBigB#mhpiv=11

W mazdzie mojej zony na wiosnę tez musze zrzucić 2 dunlopy(modelu nie pamiętam 14") bieżnik nierównomiernie zużyty wyją tak ,ze 100ka to juz ciężko o jakiś dialog w aucie z druga osobą.

Pomylka pisze przez tel i zle skopiowałem link , to te wyzabkowane dunlopy:

http://www.amazon.com/Dunlop-Sport-Maxx-High-Performance/dp/B004QL5UGI

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pomylka pisze przez tel i zle skopiowałem link , to te wyzabkowane dunlopy:

http://www.amazon.com/Dunlop-Sport-Maxx-High-Performance/dp/B004QL5UGI

Sport maxx mnie nie interesują, dzięki.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Trochę zeszliśmy z temtu ale co do DUnlopów, miałem bluresponse i mam sportMAXX rt rocznik bieżący.

Zrobiłem na bluresponse 30tyś i sprzedałem z autem. Do 330d kupiłem sportmaxx i od kwietnia do listopada zrobiłem też ok 30tyś. Panowie żadnego huczenia buczenia. Cichutkie i świetne ale to świetnie lepią, niestety poniżej 10^C ślizgają się dość mocno, ale to już trza zimówki zakładać :).