Skocz do zawartości

320Ci. Jakie jest napięcie w przewodzie od drogowych?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy orientuje się ktoś jakie jest napięcie w przewodzie od świateł drogowych ?

potrzebuje wmontować przekaźnik, lecz nie mam pojęcia jaki zastosować,

mam zakodowane dzienne, przewód będzie rozdzielał się na dwa i potrzebuje zamontować taki przekaźnik aby podczas jazdy na dziennych prąd nie docierał dalej do miejsca gdzie będzie podłączone drugie 'rozgałęzienie'

sytuacja na światłach dziennych:

PRZEWÓD OD DROGOWYCH rozgałęzia się na 2:

1wszy przewód -> dzienne

2gi przewód = i tutaj potrzebuje ten przekaźnik -> miejse podłączenia ( w którym muszę odciąć prąd gdy używam DRL)

mam nadzieję że jasno opisałem sytuację, cenię wszystkie uwagi i wskazówki :wink:

Opublikowano

Pytasz

Czy orientuje się ktoś jakie jest napięcie w przewodzie od świateł drogowych ?

Teoretycznie to 12V , ale się dziwię czemu pytasz, bo jak tego nie wiesz to czarno widzę te usprawnienia w elektryce samochodu, chyba że miałeś coś innego na myśli.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

Teoretycznie to 12V , ale się dziwię czemu pytasz, bo jak tego nie wiesz to czarno widzę te usprawnienia w elektryce samochodu,

ogarne to.

bardziej mi zalezy na podpowiedzi jakiego przekaznika uzyc w tym przypadku, jakis konkretny przyklad czy cos :)

czyli wlaczone dlugie teoretyczne zmierzone napiecie 12V

dzienne (30%) napięcie dalej 12V ale w 30% czasu czyli ładunek dostarczany jest po prostu mniejszy

czyli zamontowanie jakiegos przekaznika ktory sie wlacza od ładunku przykładowo 50% powinno zalatwic sprawe?

czy tak to dziala?