Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Tak jak w temacie. Od pewnego czasu samochód przestał "widzieć" czy też "pokazywać" podłączone urządzenia. Łączę się bez problemu. Przesyłanie audio działa, natomiast w liście urządzeń jest pusto. Gdy klikam na telefon (na kontrolerze) pokazuje się komunikat w stylu "najpierw sparuj urządzenie". Problem w tym, że urządzenie mam już sparowane i połączone :/ Auto po prostu przestało to widzieć.

Może nasunąć się pytanie "co z tego, skoro wszystko działa". No tak .. działa. Ale nie mogę np. zatelefonować z iDrive (gdy telefon jest gdzieś schowany), ponieważ auto mówi mi, żebym sparował urządzenie. Od momentu, kiedy sparowałem 3 telefon ten problem się pojawił. Przeczytałem na forach, że może to być spowodowane niekompatybilnym telefonem (mam Iphone 6 i jakiegoś Sony), lecz te tematy powstały w 2007r. i mam nadzieje, że coś do tego czasu się zmieniło.

Zainstalowałem aktualizację ze strony BMW i nadal nic. Myślałem, że mógłbym zresetować cały moduł BT, lecz nie wiem jak to zrobić :? Na innym forum dowiedziałem się, że czeka mnie wymiana całego modułu w serwisie...ale wierzyć mi się w to nie chce, bo nie jest to na pewno tanie, a przecież nie mogło się takie coś zepsuć tylko od podłączenia kolejnego telefonu. Nie wiem co mam z tym zrobić. Proszę o pomoc. Może aktualizacja całego sterownika ECU pomoże?

pozdrawiam

BoSkiMariaN

Opublikowano

Ja mam iPhone 6 i wszystko działa, tzn. telefon i SMS-y bo nie chce czytać maili i kalendarza.

Miałem 2-3 razy sytuacje, że po wejściu do auta i uruchomieniu widział telefon, ale nie pokazywał listy kontaktów. Trwało to 2-3 minuty i zaskakiwał.

Może to rada laika, ale wyinstaluj wszystkie, zainstaluj pojedynczo i sprawdź czy działają niezależnie. Potem spróbuj na nowo wrzucić kilka.

Z tym, że tam jest (zdaje się) wybór, który telefon ma być główny, a który dodatkowy. Może na tym polega problem, że ustawiłeś wszystkie jako główne?

Opublikowano
Widzisz chętnie bym tak zrobił, ale tak jak pisałem, auto nie widzi, że mam podłączone jakieś urządzenia. Pokazuje cały czas pustą listę. Nie wiem jak mam usunąć telefony z pamięci, bo żadne się nie pokazują. Może E-sys pomoże, ale co bym miał tam zrobić? W najbliższym czasie spróbuję cały ten moduł wypiąć ze wszystkich kabli na jakiś czas.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Niestety jest bez zmian. Problem sam z siebie nie zniknął :lol: Zamierzam wymienić moduł na inny, prawdopodobnie używany.

Jakiś bardzo dziwny przypadek się nam trafił :/ Nikt nie wie o co chodzi.

Opublikowano
ja tak miałem z Note 3 i Lolipopem... oddałem do serwisu wrócili do kit kata i problem jak za dotknięciem znikł.. ale zrażony sprzedałem padlinę i mam Iphone 6s- problemu więcej nie stwierdziłem ;)
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja od jakiś 2 lat po aktualizacji softu BT mam problem z wyświetlaniem kontaktów iphon 5/6

Wyświetla czasami pierwsze 15-20 kontaktów i koniec, natomiast przesyłanie muzyki działa.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
U mnie problem został rozwiazany. Wgrałem nowy soft, pojezdziełem troche autem i na nastepny dzien pokazal wszystkie telefony (w tym moj wlasny), ktore chcialem przez ostatnie dni sparować. Od tego czasu wszystkie funkcje związane z telefonem działają jak należy.
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

Dołącze się do wątku BT. Mam X3 F25 2011 from USA - jeździ działa, aleeee...

Telefony paruje bez problemu mój i żony, rozmowy - bez problemu. Problem z Yanosikiem (a może z innymi aplikacjami mówiącymi również).

Niestety, urywa początek ostrzeżenia :?: :cry: i zamiast za 200 metrów skręć w prawo mam .....metrów skręć w prawo

Zmieniałem ustawienia w telefonie - nic :(

Czy ktoś spotkał się z takim ustrojstwem ?

• 3 miesiące temu...
  • 5 lat później...
Opublikowano
Również mam problem z bluetooth w moim BMW X3 F25 2012r - wersja USA. Po sparowaniu telefonu z modułem bluetooth jest ok czasem przez klika dnia a czasem zapomina urządzenie od razu po zgaszeniu auta w kółko muszę dodawać mój telefon. Dodam również że jak nie działa bluetooth to nie chce odtwarzać muzyki z pendriva z podłokietnika. Ktoś wie jak naprawić ten problem, czy może wymagane jest jakieś przekodowanie ne Europę?