Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja za przygotowanie kabelka zapłaciłem 8zł u kolesia w sklepie elektronicznym, oczywiście części mu przyniosłem. Jak ktoś ma odpowiednie narzędzia bo lubi dłubać to 15min i sam zrobi.

Sprzedam:

1. Ekran, IDrive, radio, gniazdo aux do F30

2. Sprzedam tłumik do F30 328i z wersji sportline

• Odpowiedzi 137
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Czy wymienił już ktoś ramkę w F20? Chciałbym zamówić ramkę ale w katalogu nie widać, która jest podświetlana a są dostępne dwie z innymi numerami. Byłem w ASO i sprzedawca też nie umiał wksazać. Nie mógł też zamówić dwóch, ponieważ nie mogą później zwrócić do centrali... masarka, ASO nie zna dzisiejszych STANDARDÓW w handlu częściami. Wszystie hurtownie działają w ten sposób...

Moja prośba - czy ktoś jest w stanie podać mi numer części ramki do F20 LCI z podświetleniem Ambiente?

Z góry dzięki :)

"Albo GRUBO albo WCALE"
Opublikowano

Cześć,

Czy w Warszawie lub okolicach ktoś ogarnie temat?

Mam dwie lewe ręce do rozbierania i raczej połamię:-)

Pozdrawiam

Maciek

Opublikowano
Czy wymienił już ktoś ramkę w F20? Chciałbym zamówić ramkę ale w katalogu nie widać, która jest podświetlana a są dostępne dwie z innymi numerami. Byłem w ASO i sprzedawca też nie umiał wksazać. Nie mógł też zamówić dwóch, ponieważ nie mogą później zwrócić do centrali... masarka, ASO nie zna dzisiejszych STANDARDÓW w handlu częściami. Wszystie hurtownie działają w ten sposób...

Moja prośba - czy ktoś jest w stanie podać mi numer części ramki do F20 LCI z podświetleniem Ambiente?

Z góry dzięki :)

Nikt nie montował? Pomoże ktoś?

"Albo GRUBO albo WCALE"
Opublikowano
Moim zdaniem w f20 lci nie było podświetlanej ramki, tak samo podejrzewam z listwami drzwi, kolega ma M135i z 2016r nie ma ani tego ani tego...
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Mam pytanie czy ktoś zakładał klimatronik z wersji LCI do preLCI?

Po podpieciu nie działa,czyżby trzeba coś kodować?

Mini Cooper S R53 '06 @220 KM

BMW E87 118d '06 @ 163 KM

• 2 tygodnie później...
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

WItam.

Przepraszam za odgrzanie kotleta, ale szukam tej ramki z podświetleniem. I czy jest do wyboru mat czy połysk tej ramki ?

Jeśli ktoś by dysponował linkiem do tej ramki to prosiłbym o namiar.

• Moderatorzy
Opublikowano
Wszystko jest w tym temacie, ale po co się silić i czytać jak można napisać post na ostatniej stronie i czekać na odpowiedź :roll:
Opublikowano

Proszę o spokój ;)

Po pierwsze czytałem w topicu że po 180 zł kupowaliscie. A w linku jest 315zl. Dlatego pytałem czy macie może jakieś inne źródło. Jeśli nie trudno.

A drugie pytanie czy ramka jest tylko z połyskiem ? Czy matowa też jest.

Pozdrawiam ;)

• Moderatorzy
Opublikowano
Cena była aktualna na czas pisania tego postu. Jak widać wzrosła prawie dwukrotnie.
Opublikowano
Mam parę pytań, mianowicie na filmiku z demontażu koleś ściąga te nawiewy jak by były tylko wsunięte na to... U mnie próbowałem to trzyma jak cholera. Jak ściągnąć tą osłonę, na zatrzaski jest osadzona jakoś ?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Mam parę pytań, mianowicie na filmiku z demontażu koleś ściąga te nawiewy jak by były tylko wsunięte na to... U mnie próbowałem to trzyma jak cholera. Jak ściągnąć tą osłonę, na zatrzaski jest osadzona jakoś ?

Za bardzo nie rozumiem o co Ci chodzi :roll: Czego nie możesz zdemontować?

b72b536e244610f0med.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zacznij od strony drzwi. Plastikowym narzedziem albo po prostu palcami i musi wyjsc.
Opublikowano

Dobra, z tym sobie poradziłem. Na dniach zasiadam do zrobienia Y kabla.

I tu z instrukcji mam problem, mianowicie jak połączyć kable ze sobą chodzi o kolejność, który kabel z którym.

Make absolutely sure to connect the wires in correct pairs!

The pin assignment is brown Pin1 (ground), red/white or red Pin2 (orange LED), blue/white or black Pin3 (white LED).

Since all wires of the adapter are black, you need to find the pairs with the corresponsing pin numbers (1,2,3) imprinted on the green pin and socket housings.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No jak który z którym? Tak żeby kolor odpowiadał kolorowi. Na rysunku masz dokładny kształt wtyczek abyś wiedział który pin jest który i żebyś nie podłączył odwrotnie.
Opublikowano
Kabelki to nie problem. Weź popatrz sobie na wtyk z ramki nowej i tak samo podłącz nowe wtyczki do tej kolejności.
b72b536e244610f0med.jpg
Opublikowano
Przeglądnąłem temat i również nalezę do grupy która niestety nie ma podświetlania cupholdera i nie ma podświetlania nóg. Auto z 11.2012. Ktoś może ogarnął do czego się podłączyć??
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie pamiętam dokładnie. Musisz popatrzeć. Jak nie masz, to nic z tego nie będzie.