Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Bardzo ciekawa stronka, może się przydać; co prawda SG traci uprawnienia ale wszyscy zdają sobie sprawę z tego, że ten stan rzeczy jest przejściowy.. Rozmawiałem z paroma policjantami i plany związane z fotoradarami są dosyć ambitne :/ w każdy razie, nie muszę chyba tłumaczyć o co chodzi - www.punkciki.com. Wiadomo, że handel punktami karnymi jest nielegalny, ale w Polsce ściganie tego typu przestępstw do których dochodzi poniekąd w internecie to fikcja... Baza użytkowników spora, może komuś się przyda :)
Opublikowano
Też niezłe ;) ale nie każdy ma czas się szlajać po sądach, sam ostatnio musiałem bo mnie nagrał jakiś ormowiec, nic przyjemnego sprawa się ciągnie, nie przyjdziesz na rozprawę to są klocki..
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dobre z tym ormowcem :D sam zastanawiam się kiedy ktoś mnie nagra :8) szczególnie jak jadę na czas służbowo..

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Teraz w dobie tych kamerek to jest podobno po prostu zmora, policjanci strasznie narzekają.. I nie chodzi o to, że to są jakieś straszne wykroczenia, tylko podobno każdą pierdołę zrzucają na policje, a oni każde zgłoszenie mają obowiązek sprawdzić, jeszcze niektórzy sobie z tego zrobili nowe hobby, są nadgorliwi, a jak wiadomo, w naszym wspaniałym społeczeństwie, gdzie każdy każdemu chce doje*ać jak ma więcej/lepiej/inaczej, to po prostu idealna instytucja :D jestem jak najbardziej za posiadaniem kamerki na własny użytek, sam gdybym miał nie musiałbym po ostatnim wypadku gdzie mi koleś wymusił pierwszeństwo i wylądowałem płocie czekać pół roku na orzeczenie o sprawcy, ale nadawaniu za pierdoły na innych przez Januszów ze Skody 1,1 wolnossący diesel mówię stanowczo nie :P
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Popieram w całości :!: moja kolizja ciągnie się o marca..wyprzedzałem służbówką Fabię :mrgreen: a gość bez kierunku skrecał w lewo do posesji (brak skrzyżowania i linii na jezdni) a policja winę na mnie, bo pewnie jechałem 150..kamera rozwiązałaby problem.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Tak przy okazji:

Następujące urządzenia do pomiaru prędkości zostały dopuszczone do użytku i są używane w

kompletnym pogwałceniu zasad sztuki używania takich urządzeń a co za tym idzie prawa. To

gwarantuje sytuację, że pomiary kompletnie błędne są normą, a pomiary poprawne

wyjątkiem.

Lista Urządzeń Które są Objęte Problem:

1. Radar: Rapid 1,1A,2Ka

2. Radar: ISKRA-1

3. Fotoradar: Fotorapid C,CM

4. Fotoradar: Multanova 6F

5. Lidar: LTI UltraLyte

6. Lidar: LTI TruSpeed

7. Lidar: LTI TruCAM

8. Wideo-rejestrator: PolCam

9. Wideo-rejestrator: Videorapid 2

(Uwaga: Lidar to techniczna nazwa laserowego miernika prędkości).

http://certare.pl/wp/oswiadczenie-dla-sadow-w-sprawach-pomiarow-predkosci/

Opublikowano
Popieram w całości :!: moja kolizja ciągnie się o marca..wyprzedzałem służbówką Fabię :mrgreen: a gość bez kierunku skrecał w lewo do posesji (brak skrzyżowania i linii na jezdni) a policja winę na mnie, bo pewnie jechałem 150..kamera rozwiązałaby problem.

Hah, ja miałem bardzo podobnie - gość mi wymusił wyjeżdżając na skrzyżowanie, więc ja trzeźwo odbiłem na przeciwny pas widząc że nic nie jedzie z naprzeciwka, a on zamiast zostać na swoim to na przestrzał przez skrzyżowanie po podwójnej ciągłej już do swojej posesji ;) zepchnął mnie na chodnik i zatrzymałem się na betonowym płocie. Pół roku czekałem na orzeczenie o sprawcy, cały bajzel z samochodem musiałem załatwić ze swojego AC :/ ale ubezpieczyciel był i jest szalenie pomocny (mój), to muszę szczerze im oddać. A za auto dostałem też tyle, ile raczej nigdy bym nie dostał, co jest aż dziwne ;)

Co do anuluj mandat, mój kolega korzystał ostatnio z ich pisemka i nic ono niestety nie dało, tak czy siak został wezwany na wyjaśnienia, trzeba brać wolne w pracy itd itp No kto ma na co siłę i ochotę ;) ja tam wolę mieć problem z głowy :D