Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jakie wężyki silikonowe i ile metrów należy kupić aby doprowadzić je do obu turbin. Przekrój 3,5x2 czy też 3,2x2 bo z różnymi postami się spotkałem.

Czy samodzielna wymiana jest możliwa czy wymaga to więcej zachodu (np. ściąganie kolektora)?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak chcesz wszystkie wymienić,to bez ściągnięcia kolektora się nie obejdzie.
Opublikowano

wężyki powinny byc 3.5x2.0

czyli srednica wewnatrz bedzie 3,5mm

a grubosc scianki 2mm

takie ja kupilem , ale mysle ze jak kupisz silikonowe 4mm tez beda dobre kup sobie z 4 mb

Opublikowano
kup około 8 mb tyle wychodzi bez ( węży do poduszek silnika)

champion

e53 3.0dA 2005

e53 3.0dA 2004

Opublikowano
Kolektkor musisz zdjac chyba ze masz palce jak wykalaczki. Pod kolektor idą dwa wężyki. Ciągnięcie ich na siłę może spowodowac uszkodzenie plastikoej szyjki na mtory wężyk nachodzi. Ja zdjąłem kolektor i delikatnie naciąłem nożykem i ładnie zeszły oba. Ja kupiłem 10mb tak na wszelki wypadek. Jakieś półtora metra mi zostało. Ale w kilku miesjcach docinałem dwa razy bo coś mi nie pasowało. Tak jak kolega pisze 8 mb powinno starczyc
  • 2 lata później...
Opublikowano
Witam czy wężyki można zamienić na sylikonowe bez problemu? Jakie zadanie ma oplot w oryginalnych wężykach nie chodzi o tłumienie drgań i mniejsze prawdopodobieństwo przetarcia. Stoję przed takim samym wyborem nowych wężyków bo stare mają dość.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zdecydowanie silikonowe, przeżyją auto.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.