Skocz do zawartości

Bmw 330ci problem z mocą

marek321s

Rekomendowane odpowiedzi

Przejedź się na hamownie, wiele to nie kosztuje, a dużo się dowiesz. Z doświadczenia mogę powiedzieć, że jeśli z silnikiem wszystko jest ok, to nigdy nie ma mocy mniejszej niż podaje producent. Zwykle wychodzi o parę koni więcej, a w przypadku silników z turbo nawet kilkanaście.

• Członkowie klubu
Witam moja bmw z dołu zbiera pieknie ale od 5 tys do 6 czuje ze sie rozciaga , piłuje i nie az tak dynamicznie leci jak od zera do 5 . Idzie ale to nie jest to.

Kolega ma 328 i u niego dynamiczniej dobija do czerwonego pola.

Auto ma sprawdzone cewki

Nowe org swiece boscha

zawor dis działa bez zarzutu

był robiony test vanosow ktory wypadł pozytywnie , az facet krecił głowa i mowił ze takie wyniki to tylko w nowej m54b30 bo te vanosy lubia nie trzymac serii

Auto zakupione z salonu volkswagena w szwajcarii , podejrzewam ze vanos mogli reanimowac bo juz ma 212 tys a śruby od delka sa ruszane , a ponoc co 150 tys je sie reanimuje.

Klapka w rurce wydechu dział bez zarzutu

Kolegi 328 wykreca te same czasy co moja 330 , a powinna isc lepiej , a ida łep w łep.

Ogladajac filmiki na Yt to te samochody od 100 do 200km lepiej ida niz moje bmw i nie wiem co tu jest nie tak

Facet sprawdził wszystko , sondy , przepływomierz i inne cuda jak działaja i stwierdził ze wszystko działa jak nalezy i gdyby chciał sie czepic to niema czego

Ale to auto od 100 do 200 to nie jest to co powinno byc

ciagne na 3 biegu do konca i widze ze niedomyka sie jak trzeba tylko troche piłuje by dojsc do czerwonego pola

kompresja tez była mierzona i jest cacy , nawet rury wydechowa sa czyste , anie czarne

Oleju nie zjada duzo bo na 10 tys 1,5 ltr dolałem

Pomożecie :(

Wracajac do tematu, mozesz polecic tego speca od vanosow? Moze byc pw

aa noi wszystko sie wydało :D

Mowiłem ze mało jeździsz tym autem i dlatego jest bez gazu :)

musze cisnienie paliwa najpierw sprawdzic , zobaczyc jak wyglada mapa i dop hamownia .

Nie mam kiedy teraz i jeszcze zadnej z tych rzeczy nie zrobiłem , ale jak juz zrobie to napisze tutaj

Jak tam zużycie oleju na 1000 km ? Jedni piszę, że m54b30 lubi olej, inni, że nie bierze nic. Wiadomo, że każde auto przy ostrzejszej jeździ bierze więcej oleju. Jak ktoś kupuje 330ci za 20 tys. pln to można się domyślić w jakim stanie jest silnik. Z tego co ustaliłem, jeśli ten silnik jest zadbany i nie jeździ się nim cały czas po torze to zużycie oleju jest znikome.

i bardzo dobrze kolego słyszałes :) od 2001 roku silniki były liftingowe ( poprawiono spalanie oleju)

jak jezdze normalnie to zawsze rurki czysta stal , jak daje w pałke to sie delikatnie okopcuja ( od przepalania oleju z duzych obr) wtedy kazdy ci zjada bo pierscien nie nadąża zgarniac olej przy takiej rotacji tłoka po gładzi cylindrow:)

moja ostatnio 2,5 ltr zjadła na 13 tys.

teraz jest nowy olej i na prawie 7 tys dolałem ok 1,5 ltr , ale dawało sie troszke i w pałke :)

Tylko nie zalewaj 5w30

5 tak ale nie tym rzadkim 30 tylko 40 .

5w40 jest najlepsze do kazdego silnika do naszych jazd

mozesz kupic i w50 i motorsporta 10w60 tylko ze go nie wykorzystasz bo on pokazuje nz co go stac przy wysokich temperaturach

Noo i nie castrol , mobil

niby valvoline chwala ale ja tam nie wdze specyfikacji bmw wiec pier... ole

mam millersa ale jest to za drogi gips i nie kupuje wiecej ( zadnej roznicy jakna poprzednim castrolu)

Proponuje bardzo dobry olej i na bank lepszy ok motula costrola valvolinie itd olej Liquid Molly :)

To jest dobry olej i po podgrzaniu kolby chemicznej zostawia czysta scianke szkła a reszta zostawia skwary ( popiuł cz cos w tym stylu) to gowno brudzi motor

Ludzie narzekaja na mobil bo wylewaja czarny olej po par km

Ale przeciez olej sam z siebie nie robi sie czarny tylko przez przedmuch na pierscieniach

w starej astrze 1.6 16v jest 27 tys na mobilu 10w40 i olej czysty razem z silnikiem. MOGE POROBIC FOTY DLA NIEWIERZACYCH

Prawda jest taka ze nikt mojej opini z zycia wzietej nie podwazy bo wiem co mowie :)

Smiało grzej po te m54 :) gazu 11.5 przy narmalnym uzytkowaniu wic luzik :)

a i co jezsze , jak vanosy beda siadac do bedzia brała olej , beda lac po uszczelnieniu.

Głowica ma chodzic cicho

zjebany vanos ma muła od zera do 4 a potem cos czuc

a330 jak i 328 w odchuciu podczas jazdy ciagna rowno od zera :)

jak ci pozwoli po ustaleniu kasy to zobacz kolor swiecy po jej wykreceniu

benzyna brazowa 9 tylko nie czarna)

gaz biała

no i motorek ok

a i wydech w miare czysty :)

Ja zbieram informacje o e46 330ci, planuje kupić niedługo. Wolałbym wersję po liftingu, ale porządnych ofert nie jest za wiele, więc nie można za bardzo wybrzydzać. Jesteś pewien co do tej poprawki związanej ze zużyciem oleju ? Wiem, że poza tym, wersje po liftingu mają skrzynię 6 biegową i zmodyfikowany układ kierowniczy. Jednak najbardziej interesuje mnie silnik, kiedy i jakie poprawki były wprowadzane ? Jeśli samochód jest rocznikowo 2002+ to powinno być ok ?

wrzesien 2002 lift w wersji coupe wiec szukał bym od 2003 roku , najlepiej jak kupisz 2004 bo kiedyś łatwiej sprzedać niż pierwsza prod 2003 :)

Ale jak bedzei sprowadzona to i bedzie 2003 to niech na fakturze napisze ci produkcje 2004 i idz zarejestruj i w dowodzie bedziesz mial 2004 , jezeli 2004 to pierwsza rejestracja auta ( jesli pierwsza rej 2003 to nie przejdzie) za granica rok produkcji liczy sie od dnia rejstracji i tak masz wpisane w brify i inne ich dowody:) w wydziale komunikacji nikt nie prosi o kopie opłaty akcyzy bo tylko tam bedzei 2003 i nie jest to wymagane przy rejestracji.

Przy zakupie popros o oplate akcyzy byz ja mogł zobczyc , ma byc opłacone auto na imie i nazwisko sprzedajacego lub jego komis , a jesli jest na chuj wie kogo czy tzw na ,, słupa ,, to pierdol to :) mozesz kupic kradzionego m54 :) i nikogo nie scigniesz za to bo w swietle prawa ty zostajesz zlodziejem z ulicy bo masz tylko dok i nieprawdziwa akcyze :)