Skocz do zawartości

Bmw 330ci problem z mocą

marek321s

Rekomendowane odpowiedzi

Witam moja bmw z dołu zbiera pieknie ale od 5 tys do 6 czuje ze sie rozciaga , piłuje i nie az tak dynamicznie leci jak od zera do 5 . Idzie ale to nie jest to.

Kolega ma 328 i u niego dynamiczniej dobija do czerwonego pola.

Auto ma sprawdzone cewki

Nowe org swiece boscha

zawor dis działa bez zarzutu

był robiony test vanosow ktory wypadł pozytywnie , az facet krecił głowa i mowił ze takie wyniki to tylko w nowej m54b30 bo te vanosy lubia nie trzymac serii

Auto zakupione z salonu volkswagena w szwajcarii , podejrzewam ze vanos mogli reanimowac bo juz ma 212 tys a śruby od delka sa ruszane , a ponoc co 150 tys je sie reanimuje.

Klapka w rurce wydechu dział bez zarzutu

Kolegi 328 wykreca te same czasy co moja 330 , a powinna isc lepiej , a ida łep w łep.

Ogladajac filmiki na Yt to te samochody od 100 do 200km lepiej ida niz moje bmw i nie wiem co tu jest nie tak

Facet sprawdził wszystko , sondy , przepływomierz i inne cuda jak działaja i stwierdził ze wszystko działa jak nalezy i gdyby chciał sie czepic to niema czego

Ale to auto od 100 do 200 to nie jest to co powinno byc

ciagne na 3 biegu do konca i widze ze niedomyka sie jak trzeba tylko troche piłuje by dojsc do czerwonego pola

kompresja tez była mierzona i jest cacy , nawet rury wydechowa sa czyste , anie czarne

Oleju nie zjada duzo bo na 10 tys 1,5 ltr dolałem

Pomożecie :(

Jak czytam Twoj post nasuwa mi sie tylko jedno... Swego czasu w poprzednim aucie powyżej 4,5 tysiąca zaczynal bardziej wyć a nie jechac problemem bylo ślizgające siw sprzeglo. Skoro wszystko inne sprawdziles zajrzyj tam.

• Zasłużeni forumowicze
Jedź na hamownię, wynik może sporo wyjaśnić.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Facet zajmuje się tylko bmkami

Live data vanos sprawdzał

Odpalił test , później pokazywał mi jakieś wykresy stopnie czy coś , nie wiem , ale powiedział ze każdy trzyma idealnie serie i musiały być robione, co tez widać po ruszanych śrubach na deklu pokrywy vanosow.

Umówiłem się na sprawdzenie ciśnienia paliwa , bo tak wmyśliłem ze może przy dużym obciążeniu od 3 biegu na dużych obr potrzebuje trochę tego i może nie dawać ile powinno , ale to moja aluzja która sprawdzę

Znajomy jadać ze mną stwierdził ze mam jakiś taki stłumiony dźwięk wydechu , u niego w 328 inaczej oddycha jakby lżej, ale to tez inny wydech niz w jego , a zapchany raczej nie jest bo z tego co wiem to benzynowy sie nie zapycha tylko wypala lub kruszy ? co wy na to , czy może jednak istnieje możliwość przytkania wydechu , choć mi sie wydaje ze jest ok , na obr wkręca się jak szalona aż karoserią rzuca.

Przywariowac idzie tym lepiej niz kolegi 328 , ten jest o wiele żwawszy , nerwowy :)

Sprzęgło jest tutaj ok

Kolega Marcin5001 wspomniał o moście i co zapomniałem dodac zakładajac temat

Na tyle mam troszkę większe oponki

Fabryka to 255/35zr/18 a tutaj sa wysokości 40 czyli 255/40z/r18 , czy przez to ma ciężej obracać przy dużej prędkości i na liczniku jest mniej ,a na naprawdę ciut więcej ??

Piszemy , piszemy ale wypadało by mi wstawić zdj auta bo zawsze jest milej jak ktoś udowodni ze mówi o swoim , a nie troluje by wyssać wiedzę .

2004 , org M - Pakiet

http://images78.fotosik.pl/158/d6ff90c14d0bca91gen.jpg

http://images77.fotosik.pl/158/86dafb081f2b6651gen.jpg

http://images75.fotosik.pl/158/3ceea370df199364gen.jpg

http://images75.fotosik.pl/158/1ae90943f728ad66gen.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Jak najbardziej przez opony zaniża prędkość, porównaj z gps.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

puki co nie mam więcej zdj , ale na weekendzie sie o nie postaram.

Szukałem w czarnym lub czarno bananowym środku ( czarne plastiki fotele i obicia banan czy coś podobnego ) ale trafiła sie w siwej.

Wziąłem ją za stan techniczny i odpuściłem kolor skorki.

Skora jest jak nowa (w siedlisku kierowcy troszkę zniekształcona gąbka boczku , ale się ja wymieni )

Wiem kolego ile one kosztują za gramanica bo tez tam szukałem :) Auta szukałem ponad rok ( o jezu jakie złomy oglądałem ) aż kupiłem koło domu od znajomego komiksiarza :D Malowany miała przedni zderzak , poza tym cała o org czego nie oczekiwałem bo te coupety są często tłuczone , a bez wypadek to juz los szczęścia w tym modelu i motorze - dlatego kupiłem mimo siwej skory.

Manual

Posiada wszystko prucz harman/kardon i pamieci fotela kierowcy , a tak to chyba ma wszystko co było dostepne

navi 16:9

bi xenon adaptacyjny ( skretny)

czujniki cisnienia w oponach

deszczowka

zmierzchowka i reszta głupot.

Miała nowe tarcze , klocki , filtr kabinowy , olej w silniku itd mowił ze jest popełnym serwisie

aku tez od nowsci org bmw , zawias tez i nie krecone 212 tys km.

Chciał 37 , jako dla mnie bez targowania 33. Była przygotowana do rejestracji .

Gaz założyłem i smiga :) spalanie w porównaniu do poprzedniej astry 1.6 to śmiech :)

Spokojna jazda ok 11.50 ltr lpg dynamiczna dosc mocna 12.50 moze 13 ale raczej nie dochodzi. Agrsywnie , ciagle czerwone pole 15 .

Nie podaje krecenia na odcieciu po miescie poniewaz to trzeba liczyc na motogodziny , to juz nie jest jazda a sam tez tak nie jezdze , poprostu mi jej szkoda :)

Gdybyś znalazł ofertę z okolic radomia to podaj linka , chętnie sie przejadę oblukac. Jesli chcesz zalukam na komis na którym stoi taka sam jak moja ( jesli nie sprzedał ) tez szwajcar. z navi 16;9 i czarne skorki i alus styl 135 bbs jak na mojej :)

Na tym i na tym jest tak samo.

Nie to że nie ciągnie , ciągnie tylko wydaje mi sie ze trochę szybciej powinno od 5 tys od 3 biegu . Na Yt ciut lepiej sie domykają , ale kij wie czy nie z górki jada na tych filmach itd

Jak byś duzo jeździł to tez bys założył LPg :P

Ona nie jest do niedzielnych wyjazdów na benzynce , tylko do codziennej jazdy. Jak by miała stac, to po co mi ona :)

Nie ma żadnej jakiej kol wiek różnicy na gazie , idzie tak samo jak na bp.

Jak niema ubogiej dawki gazu to tam nic nie powinno sie wypalać itd , a swoja droga podobno 330 sa dobrymi motorkami do gazowania.

Wszystko jest z silnikiem ok . Rzadko widujemy czyste wydechy w benzynowym wydechu i to w bmw. Idealny zdrowy to ma miec czyste rury tak jak tu , nie powiem jak dostaje w pałe to delikatnie okopci końcówki, ale dalej jest czysta stal.

Ja tam wszystkie gazuje , nic im sie nie dzieje :) za duzo jezdze by jezdzic na benzynie.

Mialem kiedys gaz ale brak bagaznika to porazka. Kolo zapasowe trzeba gdzies wozic. I to jest jedyny minus bo auto jezdzilo jak na benzynie (volvo v40)

Ja mam koło zapasowe w garażu i nie czuję potrzeby wożenia go. W sklepach motoryzacyjnych można kupić zestawy naprawcze do opon. Jak się opona przebije, to możesz w ten sposób ją w kilka minut uszczelnić i dojechać bez problemu do wulkanizacji.

Musisz mieć straszliwego pecha skoro tak bardzo boisz się złapać "kapcia" oczywiście to się zdarza jednemu częściej drugiemu rzadziej. Mi nie zdarzyło się nigdy mojej mamie od 12 lat też. Tfu tfu tfu przez lewe ramię. No ale przezorny zawsze ubezpieczony jak to mówią :)

• Zasłużeni forumowicze

- 330ci mają tylko dojazdówki

- tylko 330ci mają dojazdówki

Widać różnicę? :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

nie wiem jak można jeździć bez koła zapasowego :D to jak pewna smierc :D

Jakiem trzeba byc debilem zeby mieć problem wożenia dojazdowki w pokrowcu na rzepe i w dodatku mozna przepiac gumowym sznureczkiem z haczykami.

Nie zakładasz gazu tylko z powodu wozenia dojazdowki w bagazniku ? ( o ja pier ) .

Woże dojazdowke i wcanie w niczym mi nie wadzi , jak mi mało miejsca to moge na chwile ja wrzucic do srodka ( jesli ładunek tego wymaga )

mam otwierane oparcia kanapy wiec jest luzik :)

Do pracy sobie smigam 11,50 pali Lpg :) co tu wiecej chciec , astra 1.6 wiecej mi pali