Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Proszę o informację jakie urządzenia najlepiej podłączyć do BMW 5 F11 2010 rok aby można było korzystać z telefonu w aucie z nawigacją fabryczną professional.

Na allegro znalazłem moduły bluetooth ale nie wiem czy dokupując taki moduł telefon będzie działał? Czy jest to wykonalne w aucie które nie miało od początku bluetooth?

Jakie rozwiązania polecacie mając na uwadze stosunek jakości do ceny.

Czy próbować dedykowaną instalację czy kupić jakiś uniwersalny zestaw i podpiąć pod navi.

Wiem że takichh tematów było sporo ale większość pisana takim językiem że mało z tego rozumiem.

Opublikowano
Jak chcesz mieć tak jak z fabryki to musisz dołożyć Combox Media lub Combox Telematik. Media jest tańszy. Nowy kosztuje około 1250zł brutto, a używany 400-600zł. Do tego potrzebujesz kable do mikrofonu, mikrofon, kabel anteny bluetooth, antenę bluetooth, kabel do portu AUX/USB w podłokietniku, gniazdo AUX/USB i światłowód do mostu. Montaż jest bardzo prosty, jak ktoś już montował to zajmie mu to z 2-3 godziny. Później należy przekodować Comboxa, najpierw ISTA P, a później E-sys. Dodatkowo możesz sobie wtedy aktywować Internet przez telefon i parę innych funkcji.
Opublikowano
Załóż fabryczny wyjdzie w sumie niewiele drożej a deklasyfikuje wszelkiej maści dodatkowe miałem w 2 różnych samochodach 2 nie fabryczne niby wysoka półka dokładane i oba mi padły w czasie poniżej 2 lat a jakość też była taka sobie.