Skocz do zawartości

Wymiana oleju w automacie-gdzie kupić czesci w dobrej cenie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dział "Warsztaty polecane......"Witam,

Skłaniam się do wymiany oleju w skrzyni automatycznej w mojej e39. Pytanie mam, czy ktoś ma jakąś dobrą miejscówe w Warszawie lub okolicach, gdzie można w dobrej cenie kupić olej ESSO LT 71141 i filtr z uszczelką do skrzyni?

Moja skrzynia to ZF 5hp19, pare razy widzialem ze ktos za filtr placil w okolicach 100 zł. Ja chce wsadzić czesci dobrej jakosci, ale w serwiesie BMW w moich okolicach za filtr z uszczelka krzycza ok 300 zł.

W porownaniu z tym co wczesniej wyczytałem to jest spora roznica, wiec nie mialbym nic przeciwko, zeby kupic gdzies taniej jezeli sie da.

Bede wdzieczny za jakies namiary.

Opublikowano
Filtr możesz kupić firmy Mann (o ile pamiętam koszt <100zł), ale polecam kupić ori uszczelkę miski, bo inaczej możesz mieć nieszczelności (uszczelka dodawana do filtrów, np do Manna, jest moim zdaniem do kitu i nie zawsze chce trzymać). Przy montażu możesz też pastę uszczelniającą dać razem z uszczelką.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.