Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W mojej Buni pada mi akumulator i chciałbym go zmienić. Mój poprzedni to bosh 80ah 760A. Niestety bosh to już nie ten sam bosh co kiedyś i chciałbym zmienić na jakiś dobry markowy akumulator. Co mi Panowie polecacie? Ja myślałem nad Centrą/Exide Futurą, tylko jest mały problem. Z tego co usłyszałem to minimalna pojemność akumulatora do mojego autka to 80ah. Niestety Futura ma dostępne 2 opcje w tym przedziale : 77ah 760A i 95ah 800A. Ten pierwszy nie będzie za mały, a ten drugi nie będzie za duży? Jest jesz ze opcja Centry Plus 85ah 760A, nie będzie to najlepsza opcja mimo że jest "klasę" niższa?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wybierz taki jaki masz zakodowany obecnie, jeśli nie wiesz to pasowało by sprawdzić kompem aby nowy był prawidłowo ładowany i nie zapomnij o rejestracji nowej baterii.
Opublikowano

A jesli wklada sie identyczny to tez trzeba kodowac?

Takie pytanko na przyszłość.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A jesli wklada sie identyczny to tez trzeba kodowac?

Takie pytanko na przyszłość.

Jeśli wkładasz taki sam rodzaj i pojemność to trzeba tylko zarejestrować kompem.