Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, może ktoś już oglądał i może coś ciekawego powiedzieć?

http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-5-3-0d-200-km-fl-skora-oplacona-akcyza-niemcy-ID6y92g5.html

Vehicle Identification Number WBANX51090CT62370

Type NX51

Model 525d Ul - EUR

Development Code E60 (MUE)

Chassis LIM

Steering LL

Doors 4

Engine M57/T2

Displacement 3.00

Power 145

Drivetrain HECK

Transmission AUT

Color Schwarz 2 - 668

Upholstery Leder Dakota/schwarz - LCSW

Production Plant DINGOLFING

Production Date 2007-07-11

Options

1CA Selection Cop Relevant Vehicles Selektion Cop Relevanter Fahrzeuge

1CB Co2 Content Co2 Umfang

205 Automatic Transmission Automatic Getriebe

320 Model Designation, Deletion Modellschriftzug Entfall

423 Floor Mats, Velour Fussmatten In Velours

428 Warning Triangle Warndreieck

431 Interior Rr Vw Mirror W Aut Anti-d Innenspiegel,automatisch Abblendend

442 Cupholder Getraenkehalter

465 Through-load System Durchladesystem

481 Sport Seats F Driver/front Passenger Sportsitze Fuer Fahrer/beifahrer

488 Lumbar Support Driver/front Passenger Lordosenstuetze Fahrer/beifahrer

494 Seat Heating F Driver/front Passenger Sitzheizung Fuer Fahrer/beifahrer

502 Headlight Washer System Scheinwerfer-waschanlage

508 Park Distance Control (pdc) Park Distance Control (pdc)

522 Xenon Light Xenon-licht

524 Adaptive Headlights Adaptives Kurvenlicht

534 Automatic Air Conditioning Klimaautomatik

544 Cruise Control With Braking Function Geschwindigkeitsregel. Mit Bremsf.

563 Lights Package Lichtpaket

6FL Usb-/audio Interface Usb-audio-schnittstelle

606 Navigation System Business Navigationssystem Business

644 Prep. For. Mob. Ph. Bluet. Interf. Handy Vorb. Mit Bluetooth-schnitts.

672 Cd Changer Bmw For 6 Cds Cd Wechsler 6-fach

677 Hifi System Professional Hifi System Professional

698 Area-code 2 Area-code 2

735 Basicpackage Basicpackage

8SA Country Spec. Release Of Navigation Laenderspez. Navi.-freischaltung

8SP Cop Control Cop Steuerung

8S8 Country Spec.navi Control (acc) Laenderspez. Navi Zust. (fuer Acc)

801 Germany Version Deutschland-ausfuehrung

863 Europe/dealer Directory Service Kontakt-flyer Europa

879 German / On-board Documentation Deutsch / Bordliteratur

9BD Businesspackage Businesspackage

Opublikowano

Standard Equipment

2SB Alloy Wheels Star Spoke 242 Lm Raeder Sternspeiche 242

346 Chrome-line Exterior Chrome Line Exterieur

4BX Int. Trim Fin. Grey High-gloss Interieurleisten Grau Hochglaenzend

548 Speedometer With Kilometer Reading Kilometertacho

851 Language Version German Sprachversion Deutsch

http://i.imgur.com/TJRt6Lp.jpg?1
Opublikowano

- SPORTOWE FOTELE M5 Z ODSUWANE POD KOLANAMI (zwykłe sporty)

- KOLOROWA NAWIGACJA (czyli mała business ale plus ze kolorowa a nie czarno biała :mad2: )

Handlarski bełkot nie zna granic, po za tym okazja jak okazja do gruntownego sprawdzenia. Znając życie to przebieg do potwierdzenia w aso polskim i okaze się ze była dolewka płynu do spryskiwaczy :D

Opublikowano
Właściciel Ali... z Berlina... :wink: Nie wiem dokładnie ale nie widzę wklejek ksenonów na pasie przednim, chyba że zdjęcie tak zrobione... Zresztą w tej cenie z opłatami to i tak trzeba się liczyć z jakimiś babolami.... :wink:
Opublikowano
Cena według Was za rok '07 i taki silnik okazyjna i zastanawiająco za niska? nie oceniam, tylko pytam ;) Zaczynam sie rozglądać w temacie dopiero
Opublikowano
Nie zapominaj że akcyza na silnik >2000cm3 to 18,6%, do tego transport, reszta opłat, zarobek handlarza... W DE za darmo dobrych aut nie dają... Spójrz na mobile.de ile kosztują zadbane egzemplarze.
Opublikowano
Wiem o tym, ale z drugiej strony handalrze maja też swoje sposoby na obniżenie wartości auta. Ten egzemplarz mial akurat obcierke z przodu i wgniecenie z tyłu. Dobre fotki dla rzeczowznawcy pewnie pozwoliły zanizyc wartośc auta
Opublikowano
Tak, już sobie mogę wyobrazić jak wyglądała ta obcierka :mrgreen: Nie napalaj się i nie broń handlarza, rzeczowo podejdź do sprawy i ją gruntownie sprawdź bo czujność w takim wypadku wskazana, a lepiej wydać 300 czy nawet 500 zł na konkretny raport niż jeździć ulepem.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dobre fotki dla rzeczowznawcy pewnie pozwoliły zanizyc wartośc auta

Rozumiem, że skoro handlarz zrobił fotki, to Ci je pokazywał ? Na ogól jest tłumaczenie, że była duża rysa i wgniotka stąd malowane, pół auta. No ale fotek brak.

Ja nie wykluczam aut malowanych, ale rodzaj uszkodzenia przed naprawą jest istotny.

Co do tego modelu, to cena na granicy rozsądku, która pozwala myśleć, że może nie będzie tragedii. Ja w czerwcu tego roku za 530d (2007) z ciut lepszym wyposażeniem od standardu zapłaciłem ponad 50tyś. I za te pieniądze auto wymagało inwestycji kilku tysi.

Opublikowano

Handlarz pokazal mi fotki sprzed naprawy, byl na nich navet VIN. tylko z drugiej strony takie fotki mozna dowolnie preparowac, moglo to byc nawet inne auto.

Apropo raportow, oczywiscie przed zakupem chce sprawdzic auto pod tym kątem. macie jakies źródło gdzie moge zlecic sprawdzenie historii?

Zastanawiam sie też na ile rzeczowe jest sprawdzenie historii w ASO. jesli auto mialo dzwona i bylo naprawione u "mirka" w garazu to w ASO nic mi nie powiedzą

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Apropo raportow, oczywiscie przed zakupem chce sprawdzic auto pod tym kątem. macie jakies źródło gdzie moge zlecic sprawdzenie historii?

Zastanawiam sie też na ile rzeczowe jest sprawdzenie historii w ASO. jesli auto mialo dzwona i bylo naprawione u "mirka" w garazu to w ASO nic mi nie powiedzą

Historię po VIN sprawdzisz u kolegi DRAY z forum. Sensowność sprawdzenia jest taka, że martwisz się stanem lakieru/blacharki, a może okazać się że auto miało 300tyś 2 lata temu lub w serwisie nie było ani razu.

Jeżeli nie chcesz płacić za weryfikację auta, zawsze możesz skontaktować się z serwisem jak pisze adalbert, ja sam kilka razy pozytywnie zweryfikowałem historię w ten sposób. Ewentualne zapytanie wyślij w formie potwierdzenia posiadanych przez Ciebie dat/przebiegów a nie prośbą o ich podanie.