Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam szanownych posiadaczy BMW, mam problem, gdyż podczas jazdy zapałiły mi się 3 czerwone kontrolki - smarowanie, ładowanie i woda.Co może być tego przyczyną? Po odczekaniu godziny wszystko mi zgasło. Pomóżcie, co to może być? :modlitwa: :doh:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z tego co się orientuje to ładowanie czyli alternator oraz pompa wody jest na jednym pasku więc mógł spaść i dlatego nie było ładowania a jak pompa wody nie chodziła to nie bylo chłodzenia, tylko inaczej jest z pompą oleju i tu nie wiem, a może poprostu zgasł Ci silnik? hehe :wink:
Opublikowano

To był błąd Matrix'a. Już Cię Smith namierzył... mają Cię.

Przy przegrzaniu olej robi sie jak woda, więc ciśnienie mogło spaść, ale żeby tak wszystkie trzy na raz... hm, ciekawe.

Kai
Opublikowano

agatjacek:

A czy może zauważyłaś/eś w jakiej pozycji była wtedy wskazówka od temperatury?

Kai może mieć rację, to są objawy błędu Matrixa a ja jestem agent Smith:)

A miałaś/eś przy tym deja vu?

Opublikowano

Bunie zcholowałem,chociaż to wstyt.Bałem się tych trzech czerwonych kontrolek, żeby silnika nie zatrzeć.A przyczyną tego wszystkiego był zapowietrzony układ chłodzenia, tak stwierdzili fachowcy z serwisu fiata.

Przy przegżanym siliku ,olej robi się jak woda, kontrolka się zapaliła.

Przy zapowietrzonym układzie chłodzienia, poprostu silik zagrzał się kontrolka się zapaliła,mniała prawo.

ale dlaczego kontrolka ładowania się zapaliła?pasek był na na swoim miejscu.Wszystko dobrze się skończyło,bo centralne ogrzewanie zaczeło działać. :D

Pozdrawiam wszystkich.