Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Borykam się z problemem pilota od centralnego zamka. Płytka w pilocie jest bardzo zmasakrowana przez co pilot nie wysyla sygnalu w celu otwierania i zamykania auta. Odpalanie działa bez problemu. Dorobienie kluczyka jest bardzo kosztowne jak na mój fundusz. A stwierdzili ze tylko to mi zostało. Wpadłem na pomysl żeby wymienić Komputer Silnika, Komputer Immobilizera EWS, Stacyjke z anteną, Zamek Drzwi Kierowcy, Zamek do schowka, i co za tym idzie nowy kluczyk. Mam teraz pytanie cz to ma sens i czy się uda ? Proszę o doradzenie
Opublikowano

Lukasz witaj !

Piszesz że masz diagnozę że trzeba nowy kluczyk dorobić ale jest za drogo (600zł) i na to Cię nie stać więc aby zmniejszyć koszty wpadłeś na pomysł aby

Wpadłem na pomysl żeby wymienić Komputer Silnika, Komputer Immobilizera EWS, Stacyjke z anteną, Zamek Drzwi Kierowcy, Zamek do schowka, i co za tym idzie nowy kluczyk.

Ja tu nie widzę aby było taniej , może przedstaw koszty .

Czy się taka wymiana uda ? tak ale dla kogoś z doświadczeniem.

W tym wszystkim to najważniejsza jest prawidłowa diagnoza i dobry fachowiec.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

Kluczyk używany 50-75zł, nowa bateria 10zł, przerzucenie immobilizera z kluczyka do kluczyka z wymiana baterii 50zł. Wszystko razem góra 135zł, czy wyjdzie taniej wymienić pół auta?

EDIT: Chyba, że masz już strasznie zmasakrowaną obudowę, to nowa obudowa 20zł i docięcie 20-50zł