Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Zastanawiam sie nad tym, czy mozna wywalic poduchy Nivo w e61 i wstawic np. gwint z tylu? Koszty eksploatacji poduch mnie przerazaja. Mam zawieche M i nigdzie nie moge znalezc poduchy lewej z M. Jedynie ASO 1403zl.

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Lewa i prawa poducha jest taka sama. Przynajmniej tak wynika z katalogu :>

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

Opublikowano

No wlasnie nie jest taka sama. Kilka razy dzwonilem do ASO i raz, ze lewy ma inny nr i prawy inny nr, a dwa maja uchwyty z innych stron.

Opublikowano

ASO musi mieć jakieś inne katalogi :D

Tu masz linka pokazującego że jedna i ta sama poducha była montowana od samego początku produkcji aż do samego końca

http://www.realoem.com/bmw/pl/part?id=NL51-EUR---E61-BMW-525i&mg=33&sg=50&diagId=33_1223&q=37126765603

37126765603

Sprężyna pneumatyczna tylna

From:30.08.2004To:-Weight:0.700 kgCena:

Część 37126765603 została znaleziona w następujących pojazdach:

5' E61   (10/2002 — 02/2007)

5' E61 LCI   (11/2005 — 05/2010)

ja tu rozróżnienia na lewą i prawą stronę nie widzę. No ale..... daj znać jak się skończy naprawa ;)

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

Opublikowano
No wlasnie nie jest taka sama. Kilka razy dzwonilem do ASO i raz, ze lewy ma inny nr i prawy inny nr, a dwa maja uchwyty z innych stron.

http://www.bmwstore.pl/pl/katalog/diagram/33_1223-regulacja-poziomu-pod-pneumsterownik/i48808#part01

ja tez nie widze zeby poduszki byly rozrozniane na prawa i lewa :)

swoja drogą nie wiem dlaczego chesz sie pozbyc nivo skoro mozesz kupic zamiennik i obnizyc programowo :)

Opublikowano
poduszki w m sporcie sa takie same jak w serii jedynie ustawione jest zaeieszenie nizej od serii za to amortyzotory sa pod m sport

champion

e53 3.0dA 2005

e53 3.0dA 2004

Opublikowano

No w ASO twierdza co innego. Myla sie?

Opublikowano

już nie raz się spotkałem z tym, że w aso coś zmyślali, nie wiedzieli, twierdzili że nie istnieje etc.

w wielu przypadkach nie pracują tam wykwalifikowani ludzie- niestety, co powinno iść razem z kosztami ich usług i części.

Opublikowano
poduszki w m sporcie sa takie same jak w serii jedynie ustawione jest zaeieszenie nizej od serii za to amortyzotory sa pod m sport

Mysle, ze tu sie mylisz. Poduszka w m sport jest krotsza. Posiada tez inna charakterystyke, jest twardsza.

Opublikowano
ASO musi mieć jakieś inne katalogi :D

Tu masz linka pokazującego że jedna i ta sama poducha była montowana od samego początku produkcji aż do samego końca

http://www.realoem.com/bmw/pl/part?id=NL51-EUR---E61-BMW-525i&mg=33&sg=50&diagId=33_1223&q=37126765603

37126765603

Sprężyna pneumatyczna tylna

From:30.08.2004To:-Weight:0.700 kgCena:

Część 37126765603 została znaleziona w następujących pojazdach:

5' E61   (10/2002 — 02/2007)

5' E61 LCI   (11/2005 — 05/2010)

ja tu rozróżnienia na lewą i prawą stronę nie widzę. No ale..... daj znać jak się skończy naprawa ;)

Dzwonilem do innego ASO w Wawie i czego sie dowiedzialem. Koncowka 2 to poducha od wersji zwyklej. Koncowka 3 to wlasnie m sport. Obie poduchy sa takie same. Lewa i prawa sie nie roznia.

Wyskoczyl jeszcze jeden problem. Dotychczasz prawa poducha sie pompowala i unosila samochod, o obecnie kompresor juz w ogole sie nie zalacza. Co moze byc przyczyna?

Opublikowano
obie w sensie l i p czy obie w sensie 602 i 603 bo kosztuja tyle samo

champion

e53 3.0dA 2005

e53 3.0dA 2004

Opublikowano
obie w sensie l i p czy obie w sensie 602 i 603 bo kosztuja tyle samo

Lewa i prawa :idea:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czas odswiezyc temat. Zaden mechanik nie moze dojsc co dolega mojej Beacie. Kompresor na krotko dziala. Komp bledu poduch nie wywala. Jesli nie poducha, nie kompresor to co? Ma ktos jakiegos mistrza z okolic Wawy, Lublina ktory zna sie na Nivo?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Czas odswiezyc temat. Zaden mechanik nie moze dojsc co dolega mojej Beacie. Kompresor na krotko dziala. Komp bledu poduch nie wywala. Jesli nie poducha, nie kompresor to co? Ma ktos jakiegos mistrza z okolic Wawy, Lublina ktory zna sie na Nivo?

Układ jest prosty jak cep, co tobie nie działa?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kompresor na krotko dziala.

Zamarzł , zatkał się układ i kompresor robi ciśnienie po czym stwierdza, że jest za wysokie i się wyłącza? Nie wiem jak to działa w BMW bo na szczęście u siebie tego nie mam ale znajomy miał podobny problem w A8 i miał zatkany jakiś filtr w układzie. Drugi znajomy w E61 miał zalane moduły w bagażniku ale jemu nic kompresor nie dmuchał.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
Z tematu nic nie wyniknelo. Czy wymienial ktos NIVO na zwykle zawieszenie? Jezeli tak to przyblizcie mi jak to zrobic. Wystarczy wymienic amory i zaslepic kompressor? pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie wiem czy tam jest przewidziane miejsce na sprężyny :?:

Jak cie się coś sypie to naprawdę to i będzie znowu dobrze :cool2:

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!