Skocz do zawartości

BMW E39 525d Kombinatoryka stosowana - regulacja lamp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem. Posiadam lampy xenonowe, ale jakiś janusz wymontował przed sprzedażą przetwornice.... Teraz jeżdzę tak jak kupiłem (na halogenach) i jest beznadziejnie, w nocy strach szybciej jechać, bo mało co widać. Posiadam silniczki regulacji lamp, wymieniłem regulatory (te plastikowe wewnątrz lampy, były połamane), mogę jakoś poprowadzić przewód sam do regulacji tych lamp góra dół? Chce poprowadzić z kabiny od oryginalnego pokrętła regulacji. Da się wogóle coś takiego zrobić, czy tylko przez komputer? Wiecie może drodzy forumowicze jak to wszystko działa?
Opublikowano

Chwila - piszesz o podłączaniu silnika regulacji, a co ma w tej lampie świecić, skoro nie ma przetwornic? Wsadziłeś coś w miejsce xenonu?

Jak masz w kabinie pokrętło regulacji, to oznacza, że xenonów fabrycznie tam nie było. Spryski lamp masz w zderzaku?

Opublikowano
Chwila - piszesz o podłączaniu silnika regulacji, a co ma w tej lampie świecić, skoro nie ma przetwornic? Wsadziłeś coś w miejsce xenonu?

Jak masz w kabinie pokrętło regulacji, to oznacza, że xenonów fabrycznie tam nie było. Spryski lamp masz w zderzaku?

Pokrętła regulacji nie mam, ale chciałbym mieć, myślałem że to dodatkowe wyposażenie. Spryski mam, tylko że nie działają, bo jakiś bencwał rozprogramował. Mam żarówki halogenowe i nie mam przetwornicy, poprostu wpięty kabel bezpośrednio z wiązki do żarówki.

Opublikowano

Jedz na regulację lamp. Silniczki i regulacja jest potrzebna jedynie do obniżenia lamp jeśli jesteś załadowany kpl osób bądź bagażem. Jeśli beznadziejnie widać przy dobrej regulacji wymień żarówki bądź bądź coś nie tak z odblyśnikami.

Przy xsenon nie ma fabrycznie regulacji. Jak masz to nie było xsenonu i ktoś auto ci sprzedał w oryginale i nie wiem czemu piszesz ze coś wymontowal. To nie takie proste

Opublikowano
Jedz na regulację lamp. Silniczki i regulacja jest potrzebna jedynie do obniżenia lamp jeśli jesteś załadowany kpl osób bądź bagażem. Jeśli beznadziejnie widać przy dobrej regulacji wymień żarówki bądź bądź coś nie tak z odblyśnikami.

Przy xsenon nie ma fabrycznie regulacji. Jak masz to nie było xsenonu i ktoś auto ci sprzedał w oryginale i nie wiem czemu piszesz ze coś wymontowal. To nie takie proste

Chodzi mi o to, że nie mam przetwornic do xenonów, a żarówki mam zwykłe - halogenowe wstawione. Pewnie handlarz wymontował przetwornice xenonowe, mniemam, że tka one wyglądają?:

http://img28.staticclassifieds.com/images_tablicapl/267351523_1_644x461_bmw-e39-przetwornica-ksenon-xenon-8387114-hella-d2s-d2r-kielce.jpg

Czegoś takiego przy lampie nie mam. Poprostu wpinam się z przewodem do żarówki i tyle, bez żadnych przetwornic, więc xenonów podłączyć nie mogę, a przynajmniej tak wydedukowałem z tego, co piszecie na forum i z tematów innych użytkowników.

Opublikowano
To wyregulować lampy na stacje i tyle. Nic Ci to nie da. A jak chcesz świecić wyżej i oslepiac innych to lepiej nic nie rób i kup przetwornice i żarnik

Nie chce oślepiać innych, nie jestem idiotą. Poprostu myślałem, że możliwość manualnej regulacji lamp to jakiś przywilej, a to okazuje się, że to jej brak jest lepszy. Ok w takim razie temat do zamknięcia.

Opublikowano
Jest to opcja przy lampach h7. Masz xsenon to go wsadź spowrotem. A co esz drogo auto sprzedać to zrób jak oryginal. Porządne ładne lampy i podłącz wszystko.

Prędzej myśle wrzucić tam kompletny mpakiet niżeli oryginał. Ceny podobne mnie wyjdą, może poza tylnym zderzakiem, bo trochę więcej zapłace, a moim zdaniem cena auta podskoczy. Ale dziękuje za radę :)

Opublikowano
To wyregulować lampy na stacje i tyle. Nic Ci to nie da. A jak chcesz świecić wyżej i oslepiac innych to lepiej nic nie rób i kup przetwornice i żarnik

Nie chce oślepiać innych, nie jestem idiotą. Poprostu myślałem, że możliwość manualnej regulacji lamp to jakiś przywilej, a to okazuje się, że to jej brak jest lepszy. Ok w takim razie temat do zamknięcia.

Manualna regulacja,to seria,a jej brak,czyli xenon samopoziomujący,to dodatek.Jak po vin-ie masz xsenon,to próbuj go przywrócić i będzie zajefajnie :P

niema nic lepszego niż BAWARKA
Opublikowano
Jest to opcja przy lampach h7. Masz xsenon to go wsadź spowrotem. A co esz drogo auto sprzedać to zrób jak oryginal. Porządne ładne lampy i podłącz wszystko.

Prędzej myśle wrzucić tam kompletny mpakiet niżeli oryginał. Ceny podobne mnie wyjdą, może poza tylnym zderzakiem, bo trochę więcej zapłace, a moim zdaniem cena auta podskoczy. Ale dziękuje za radę :)

Byle kupujący jak zobaczy tę rzeźbę przy lampach to będzie srał na m-pak i pojedzie do domu.

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

Opublikowano

Co ma mpak do xenonów?

Poza tym jeśli tylko brakuje przetwornic, to za 300zł można mieć komplet ori Helli + dobre palniki (też 300zł) i będzie działało. Oczywiście pod warunkiem, że odbłyśnik jest w dobrym stanie (a podejrzewam, że nie jest). Tak czy siak na xenonie będzie lepiej niż na halogenie.

Opublikowano

Byle kupujący jak zobaczy tę rzeźbę przy lampach to będzie srał na m-pak i pojedzie do domu.

Jaką rzeźbę przy lampach... Po prostu ktoś mi zdemontował przetwornice zamin kupiłem auto i wstawił zwykłe żarówki halogenowe, to jest rzeźba? Rozumiem, że ty srasz hajsem i kupujesz BMW tylko oryginalne z salonu, bo jak nie to tym postem tylko się ośmieszyłeś...

Opublikowano

Mała uwaga - żeby wstawić żarówki H7 w oryginalne lampy ksenonowe to trzeba wrzucić jakiś adapter żeby H7 siadło w gnieździe d2s. Skoro adapter to automatycznie żarówka jest trochę cofnięta i światło może się skupiać w niewłaściwym miejscu odblysnika przez co świeci to dupowato. Pomijam fakt, że H7 na tej soczewce z e39 świeci słabo - miałem fabrycznie takie lampy u siebie i przy pierwszej okazji zmieniłem na oryginalne ksenony bo na H7 w nocy to była męka a nie jazda.

Pzdr.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Nie trzeba żadnych adapterów(99r0cznik)Gniazdo ma mocowanie na żarówki jak i palniki.Wtyczkę wpinasz w przetwornicę lub bezpośrednio w żarówkę.To nie teoria a praktyka.
Zakup BMW zarejstrowanego w RP to brak wyobrazni,lenistwo lub bezgraniczna naiwność.