Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , gdzie znajduje sie czujnik kąta skrętu kierownicy i jak sie do niego dobrać ? wywala mi taki błąd , kontrolki od recznego i trakcji swiecą sie na żółto
Opublikowano

Czujnik kąta znajduje się na kolumnie kierownicy.

http://www.realoem.com/bmw/pl/showparts?id=AP71-EUR---E46-BMW-320d&diagId=32_0943#32306793632

Dostać się chyba trzeba do niego od dołu, z tego co kiedyś próbowałem się do niego dobrać.

Ale najpierw sprawdź zbieżność, bo jak się rozjedzie to wywala właśnie taki błąd. A jeśli to nowy zakup, to sprawdź przypadkiem, czy ktoś kierownicy nie przestawił o jeden ząbek.

Opublikowano
ok ustawie zbiezność , zajrze pod spód moze sie wypiąl albo zabrudzil bo kupno nowego troche mi sie nie widzi 971zł , tylko używka
Opublikowano
Też miałem ten problem po serwisie przedniej zawieszki (wahacze, tuleje, amory, sprężyny, łączniki, gumy stabilizatora). Po wykasowaniu za chwilę powrócił po jeździe próbnej. Pojechałem ustawić zbieżność, kąty itd i po kilku gaszeniach silnika błąd wykasował się sam. Dla spokoju za pomocą DIS skalibrowałem czujnik skrętu.