Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drugie klocki z tyłu .Teraz klocki z przodu plus info że trzeba też tarcze wymienić.Auto ma rok :duh: i przebieg 25tys :duh:

Czy te tarcze i klocki są z papieru?

Opublikowano

Zresztą nieważne.Nie jestem pieniaczem.

Moje pytanie jest inne;Czy ktoś kto ma wykupiony pakiet serwisowy z wliczoną wymianą klocków,tarcz etc.to czy wymienione zostały w komplecie po pojawieniu się komunikatu?tak jak nakazuje serwis?

• Moderatorzy
Opublikowano
Mi w pakiecie wymieniali jak należy, co drugie klocki szły tez tarcze.
Opublikowano

No więc nie wymieniali ci jak należy bo dowiedziałem się z aso że tarcze powinny być wymieniane co wymianę klocków. :P

Rozumiem że bez pełnego pakietu serwisowego wymieniam klocki z tarczami zawsze razem a w pakiecie co drugą wymiane klocków.

Rozumiem

Dziękuję

Opublikowano
Ja mam dopiero 12 tyś km.Ale z tego co czytam to będzie pierwszy samochód w którym wymienię klocki przed 50 tyś km a tarcze przed 80 tyś km :shock: .
Opublikowano

Klocki wymienisz poniżej 20tys i tarcze też.

Czyli raz w roku komplet przód-tył za jakieś 7tys.zł.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
TO x drive drze klocki i tarcze jak szybko jeżdzisz i hamujesz to tył wystarczy max na 20 tys jak kupilem swojego czasu pakiet za 5 tys i do 100tys wymieniałem tył 4 razy klocki ,tarcze 2 razy i przód 2 razy tarcze i 3 razy klocki skonczyl sie pakiet zluzowalem z jazdą oraz agresywnym braniem zakrętów .:)
  • Moderatorzy
Opublikowano
No więc nie wymieniali ci jak należy bo dowiedziałem się z aso że tarcze powinny być wymieniane co wymianę klocków. :P

Rozumiem że bez pełnego pakietu serwisowego wymieniam klocki z tarczami zawsze razem a w pakiecie co drugą wymiane klocków.

Rozumiem

Dziękuję

Po czasie ale nie zauważyłem, jak należy tzn. tarcze są mierzone przy wymianie klocków i jeśli grubość jest w okolicach minimum wymieniają.

Wymienia również gdy tarcze mają głębokie rysy.

Opublikowano
A mnie już od ok 10tys km komputer pokazuje, że wymiana klocków z tyłu za 5tys. km ( i już prawie rok tak jeżdżę)
Opublikowano
Byłem u mechanika i przy okazji rzucił okiem na tylne klocki. Mimo, że komputer pokazuje 5 tys. do wymiany, klocków został milimetr. Tarcze tez sie kwalifikują do wymiany. Lada dzien to zrobie. Ale dlaczego wciąż pokazuje 5 tys? Jak tu ufać komputerowi?
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
Do tej pory w każdym moim samochodzie wymieniałem klocki co 60-80 tyś km. Widzę, że w X3er nie wytrzymają nawet połowy tego czasu. Realny interwał to 25-35 tyś km.
Opublikowano
Tez tak Mialem. Niestety to kwestia xdrive. Ostra jazda powoduje ze są do wymiany po nawet 16000, tarcze co drugi raz :) w szczególności tył... BMW to auto bezpieczne nie oszczędne ;)