Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jestem nowy na forum i potrzebuje pomocy z montażem radia w schowku pasażera. Przekopałem cały internet i nie ma nigdzie szczegółowej instrukcji, zdjęć czy schematów jak to zrobić. Auto to BMW e39 525i 2001r z navi 16:9 i jak u każdego wali się to radio jak domy pod Kosowem dlatego chce wrzucić radio 1din do schowka, zmienić głośniki, wrzucić wzmaka i bassu trochę dodać. Czemu to jest tak powalone że radio jest w bagażniku a wyświetlacz w kabinie i czemu nie można było zaprojektować tego tak że jedna kostka jest od obrazu a druga od dzwięku, wtedy wypiął by tą od dźwięku i przepiął do radia 1din w schowku i został by cały obraz na oryginalnym radiu a muzyka by leciała z radia w schowku które bym zamontował. A niestety jest to tak porąbane że nawet nie wiem od czego zacząć żeby po ludzku poprowadzić te przewody do radia i skąd je poprowadzić bo ręce opadają jak się na to patrzy... Sorry z góry jeśli podobny temat jest a go jednak nie znalazłem cudem. Mam nadzieje że ktoś mi pomoże i szczegółowo opisze ten koszmar. Dzięki z góry
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Masz 2 opcje.

1. Układanie instalacji od nowego radia do kostki ori radia w bagażniku.

2. Wyprowadzenie kabli z nowego radia bezpośdrenio do głośników, zasilanie radia itp wziąć z kostki za navi (kiedyś to przerabiałem i wszystko jest w kostkach)

Jak chcesz jeszcze wzmacniacz i skrzynie ładować to lepsza będzie opcja druga.

Możesz też wywalić monitor i wstawić sobie w jego miejsce 2DIN, po co chować radio po schowkach?