Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Ze względu na planowaną wymianę wahacza (oczekiwanie na części) mój samochód stał tydzień w garażu. Byłem jeszcze chory więc nawet mi się go nie chciało odpalać. Dzisiaj byłem odstawić auto do mechanika i po przejechaniu paru metrów zaświeciła mi się kontrolka taka sama jak ręczny tylko że żółta. Po zaciągnięciu ręcznego jest ona zastąpiona przez czerwoną. To chyba klocki hamulcowe tak? Jak myślicie ma to związek z długim postojem?

Pozdrawiam

Piotrek

Opublikowano
Wymienić wszystkie na raz czy tylko przód lub tył? Sprawdze w inpie która strona jest do wymiany? Jakie klocki polecacie?
Opublikowano
Dokładnie są to dwie różne kontrolki ,nie świeci Ci się czasem w parze kontrolka od trakcji?, a tak na marginesie to co ten postęp technologiczny robi z nami ,żeby.zużycie klocków sprawdzać programem...
Opublikowano
Tak, świeci się też od trakcji. Mam chyba padnięty też czujnik abs bo często się świeciła odpowiednia kontrolka +trakcja.
Opublikowano
Tak czytam czytam i chyba to będzie zbieżność. Mam przestawioną kierownicę po ostatnich wymianach w zawieszeniu (prawy wahacz, tuleja, łącznik stablizatora), dziwne bo jezdziłem trochę z przestawioną zbieżnością i kontrolka się nie pokazała. W każdym razie jutro będę miał zmieniony 2 wahacz + tuleje, zrobię zbieżność + geometrie i sprawdze czy kontrolka dalej świeci. Swoją droga to sprawdzanie klocków przez Inpe faktycznie zabawne ;) Wybaczcie to moje pierwsze auto przy którym faktycznie coś robię, a że z wykształcenia jestem informatykiem to wszystko staram się sprawdzam przez kompa. ;)
Opublikowano
Ustaw zbieżności na top top a powinno zniknąć a jak masz inpe to reset i kalibracja czujnika skrętu w kierownicy ,mi to pomogło.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jakie błędy masz na kompie? Najpierw je skasuj i zobacz czy po chwili znowu nie pojawią się.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.