Skocz do zawartości

e39 540i 99r zgrzyt sprezyny podczas skretu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,jakis msc temu uderzyłem prawym przednim kolem w kraweznik,od tego czasu zauwazylem ,ze przy mocniejszym skrecie koło uderzone ociera sie o błotnik ,jest o 1cm cofniete do tyłu niz lewe,i przy skrecaniu z tego koła wychodzi dziwni dzwięk jakby spręzyna przeskakiwala czy cos takiego,specyfinczy odglos dla spręzyny,czy wiece co moze byc nie tak od czego zaczac poszukiwania? czy cofniete koło może byc przez to ze jest uszkodzona sprezyna amortyzatora? prosze o wszystkie sługestie bo nie moge przebolec tego ,ze cos trapi moje oczko w głowie.Dodam ze zawieszenie jest firmy fk

Ps:felga została uszkodzona 19', obecnie auto stoi na 17 225,45 zima

'''

Opublikowano
pytam od czego zacząc. sprezyna? osadzenie spreżyny,łozysko? po to chyba jest te forum ,aby sie poradzic? a jesli problem zostanie rozwiązany to napisze co było nie tak,zeby taki nastepny ja juz nie musial zakladac tematu:)
Opublikowano
Musisz szukać z kanału. Jedna osoba kręci kierownica druga szuka. Jak chcesz porady to: krzywy wahacz, pęknięcia na sprężynki, mocowanie amora, łożysko amortyzatora, pękniety wahacz, uszkodzone łożysko, uszkodzona zwrotnica, i tak można wymieniać każda część zawieszenia i układu kierowniczego
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego, za 20 zeta zrobią Ci kontrolę na każdej stacji kontroli pojazdów i powiedzą co się dzieje. Co można wywróżyć na odległość, bez zdjęć, bez możliwości namacania, tyle co Daniel napisał - sprawdź wszystko i będziesz wiedział ;)