Skocz do zawartości

E39 523i M52B25. Klamka prawy przód przed i po lifcie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Interesuje mnie czy są jakieś różnice w kształcie klamki lewy przód (kierowcy) przed i po lifcie. Czy klamka z samochodu po lifcie będzie pasować do samochodu przed liftem. Chodzi mi o całą klamkę.

Pozdrawiam.

Opublikowano
Spoko klamka po liftowa podejdzie.Mało tego,jak mi została w ręku ta od kierowcy,to kupiłem tylną lewą od po lifta i przełożyłem samą tą ruchomą część i śmiga jak ta lala :cool2:
niema nic lepszego niż BAWARKA
Opublikowano

Witam.

Wielkie dzięki za odpowiedź. Bardzo mi pomogłeś. Mnie spotkała dokładnie ta sama historia. Pierwszy mróz, za mocno pociągnąłem za klamkę i została mi w ręce.

Dużo roboty było z jej wymianą? Rozumiem, że trzeba zdjąć boczek drzwi i potem odkręcić klamkę?

Pozdro.

Opublikowano
Nie trzeba ściągać boczków. Jest knif na wyjęcie klamki przy otwartych drzwiach - ściąga się plastikową zaślepkę, wysuwa blaszkę i klamka powinna wyjść. W dziale Zrób to sam powinieneś znaleźć, albo google (na hasło "jak wyjąć klamkę e39" znajdziesz całe tutoriale).
Opublikowano
Dokładnie.Wyciągasz taką plastikową zaślepkę w kształcie fasolki,wciskasz blaszkę do oporu i cała klamka wypada.Po założeniu nowej musisz tą blaszkę wysunąć np.zagiętym twardym drutem.Pozdro :cool2:
niema nic lepszego niż BAWARKA