Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://s5.ifotos.pl/img/IMG3107JP_sxxrshq.jpg

http://s5.ifotos.pl/img/IMG3108JP_sxxrsrh.jpg

http://s2.ifotos.pl/img/IMG3109JP_sxxrsrn.jpg

http://s5.ifotos.pl/img/IMG3110JP_sxxrsrs.jpg

http://s10.ifotos.pl/img/IMG3111JP_sxxrsxh.jpg

http://s5.ifotos.pl/img/IMG3112JP_sxxrsxn.jpg

• Odpowiedzi 117
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
DRAY, wstrzymał mnie sprzedający handlarz, w odpowiedzi na konkretne pytania udzielający informacji, że ma to auto niecały miesiąc, on nim od nowości nie jeździł itp. Sporo kwestii jest nie tak, jak powinno być przy zakupie auta z takim przebiegiem, za taką kwotę. Jak dla mnie sprzedający handlarz, obszyta kierownica, kilka nieoryginalnych detali (widoczne już na zdjęciach) łączą się w całość i mamy tutaj przykład nie do końca uczciwego auta sprzedawanego przez pośrednika. Skoro, według Was cena teraz jest przystępna, uświadomcie sobie, że przecież obecny "właściciel" 6-tki musiał kupić ją jeszcze taniej :D Tak jasne, pierwszy właściciel się nie orientował w sytuacji rynkowej i cenach, płakał przy sprzedaży pełnosprawnego BMW za które zapłacił majątek w polskim salonie, oczywiście auta nigdy nie rozbił, regularnie serwisował ale w pewnym momencie postanowił oddać auto do tapicera bo zamarzyła mu się DWUKOLOROWA KIEROWNICA :D Wy serio wierzycie w takie brednie ? Zapłać za samochód dużo, więcej niż w notowaniach ale poczekaj, aż ustrzelisz auto od właściciela a nie z podwórka, gdzie będzie stało kilkanaście innych "perełek".
Opublikowano (edytowane)

oparcie tylnej kanapy uszkodzone do diagnozy - ten taki podlokietnik

halogen lewy zaparowany

obudowa wentylatora uszkodzona

wycieki z silnika do diagnozy

na tylnych kolach zamontowane dystanse poszerzające

tarcze tyl 22.1mm (min 22,4)

piasta pp szumi

osłona pod silnikiem uszkodzona

czujnik klocków nie wpiety

błąd aktywnej przekładni kierowniczej

błąd wewnetrznej baterii syreny alarmu

błąd rozładowywania sie akumulatora

akumulator nieoryginalny

(chyba) błąd ......... przewodu monitorującego przewód zasilania

wgniotka na dachu

silownik pokrywy silnik nie trzyma (słabo)

podstawa filtru ...... uszkodzona "chyba"

do wymiany przewód podcisnienia

uszczelka .......... z podszybia ltp - brak

zalecane sprawdzenie geometrii

Edytowane przez Kwiecien91
Opublikowano
reszte jutro zadzwonie i jeszcze raz dopytam bo sie rozczytac nie moge. a co do właściciela to dziwne... bo mi mowil ze jest wlascicielem od nowosci, ze auto bylo brane w leasing na firme a teraz chce kupic cos lepszego dlatego tez sprzedaje
Opublikowano
Jeśli brał w leasing to powinien mieć papiery z leasingu bezpośrednio na siebie lub bryka powinna być już przerejestrowana na niego - jeśli masz możliwość zweryfikuj tę kwestię bo mnie się chwalił, że samochód kupił od pierwszego właściciela niedawno :D Zerknij w dokumenty na spokojnie, papierek po papierku :)
Opublikowano
Dzwoniłem do niego jakieś dwa tygodnie wstecz, możesz mu powiedzieć, że wtedy na otomoto były jeszcze inne foty tej BMki (z tego co pamiętam to zrobione w słoneczny dzień).
Opublikowano (edytowane)
"200" na dachu to nie strach... chyba

Nie strach nie - tyle, że trzeba by się dokładniej przyjrzeć.

Przede wszystkim co się nie pokrywa z opisem to fakt, iż auto było zarejestrowane za granicą, dopiero potem:

30.08.2005 Pierwszy właściciel w Polsce firma lub organizacja

21.09.2005 Pierwsza rejestracja w Polsce

22.03.2009 Zmiana właściciela firma lub organizacja

21.11.2011 Zmiana właściciela firma lub organizacja

Edytowane przez piotr2569
Opublikowano
no dzowniem... zagadka z tym samochodem jest, siedzielismy w bmw i rozmawialismy to wszystko tak przedstawial i tak opowiadal ze on jest wlascicielem i ze kupil go w leasingu na firme, ze jezdzial nim bardzo malo, na codzien tylko do pracy tak to nic wakacji ani nic w tym stylu. jak powiedzialem o tej rozmowie to nagle mowi ze na poczatku rozmowy mowil ze wlascicielem pierwszym byl kto inny(jego przyjaciel wlasiciel wielkiej firmy) i nie chce sie bujac sam wiec odsprzedal temu panu z ktorym siedzialem i rozmawialem, zeby on sie zajal sprzedaza auta a ogolnie on ma pensjonat ale przypadkowo ma wpisane w dzialalnośc firmy rowniez sprzedaz samochodow
Opublikowano

Przebieg trudny do zweryfikowania z powodu sporej luki w historii.

Poniżej wszystkie wpisy w bazie BMW

Proszę zwrócić uwagę przy oględzinach na główną wadę tego silnika - uszczelniacze zaworowe.

15.07.05 - 3 km - przegląd przedsprzedażowy

27.04.06 - 10 785 km - osłony wejściowe przód lewa i prawa

04.01.07 - 18 965 km - dysza spryskiwacza reflektora

29.11.07 - 28 708 km - osłona wejściowa przód

26.05.08 - 51 059 km - klocki i tarcze hamulcowe przód, klocki hamulcowe tył

11.08.08 - 52 922 km - klocki i tarcze hamulcowe tył

07.01.09 - 57 187 km - serwis olejowy - olej, filtr oleju, mikrofiltr, filtr powietrza, świece zapłonowe, kontrola pojazdu, amortyzatory przód, osłony, odboje, elementy technologiczne

12.02.09 - 60 650 km - serwis olejowy - olej, filtr oleju, mikrofiltr, kontrola pojazdu, płyn hamulcowy

08.01.15 - 115 169 km - poprawienie mocowania klemy plus akumulatora (akcja serwisowa)

Ostatni szczyt z kluczyka - 127 163 km - 17.11.2015

Auto ma do wykonania akcję serwisowa na sprawdzenie lub wymianę serwa układu hamulcowego. Pozostałe akcje serwisowe wykonane.

Opublikowano
wczesniej wykupilem tez historie samochodu, moze komus sie to przyda jak bezie bral to auto pod uwage, jak dla mnie za duzo zagadek... nie lubie jak ktos kreci a jak kreci znaczy ze cos tam nie gra.. dlatego ja rezygnuje z zakupu a i dzieki Mirek ze tu napisales bo tak to bym nawet nie zwrocil na to uwagi dopiero przy zakupie pewnie by sie wydalo...
Opublikowano
Chyba krata browarka powinna powędrować do kolegi Mirek62. Zalogował się tutaj i pewnie uchronił cię od dalszych kosztów ze sprawdzaniem auta a może nawet uratował ci kilka ładnych woreczków $$$ :cool2:
Opublikowano
Przy zakupie ? No coś Ty... Byłbyś już podpalony na tę gablotę i nawet byś nie zerknął na chłodno w papiery. Ja do niego dzwoniłem trzy razy i za każdym razem kręcił i mijała dłuższa chwila przed odpowiedzią na każde pytanie (yyyy... noooo..... aaaaa......) Pozdro wszyscy.
Opublikowano
a mam jeszcze jedno pytanie, spryskiwacze w tej bmw sa oryginalnie chromowe ? bo to dziwnie troche tez wygladalo ale jak mowie taka perelka to moge sie mylic