Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Panowie nie straszcie już go z kosztami tych napraw :)

Jeżdżę E65 ale silnik i osprzęt jest taki sam jak w E63.

Na początek czeka Ciebie zmiana oleju w skrzyni (nie daj sobie wmówić ze go się nie zmienia), najlepiej wymienić od razu miskę olejowa + uszczelkę koszt niewielki a masz spokój na następne 160 tysięcy.

Co się na pewno popsuje - słynna rurka od płynu chłodzącego w silniku. Ludziom w 7 pada pomiędzy 160-200 tys jest to wada konstrukcyjna. Uszczelniacze tez siadają w tych okolicach.

Wszystkie powyższe usterki to koszt max 7-8 tys zł za wszystko. Nie wiem komu 20 tys wyszło na utrzymanie tego auta chyba ze chce mieć 2 silniki w zapasie :)

Klocki , tarcze , to koszt taki jak do 5 czy 3 (może minimalnie drożej)

Spalanie chmmmmm :) ktoś napisał 16 i jest to prawda pod warunkiem ze to trochę trasy trochę miasta. Jeżeli miasto zakorkowane licz 18-20 i lubisz przydusić.

Fakt dużo elektroniki , mi padł moduł od DD i kopiłem na allegro za 150zl przeprogramowałem i działa wiec ktoś tutaj bzdury wypisuje ze używki modułów nie działają (szroty). Na pewno przyda się laptop z INPA abyś z byle bzdura nie jeździł do mechanika.

Powodzenia w zakupie.

• Odpowiedzi 117
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Nie od dziś wiadomo, że właściciele aut z dużymi silnikami kupują je w celu chwalenia się niskim spalaniem ;)

Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka

kupię 540i E39 po lifcie, sedan
Opublikowano
Wszędzie w opisach silników o takiej mocy, piszą 7-8 l/100 :D

Chyba płynu do spryskiwaczy :) , tak na poważnie to w trasie 11-12 litrów przy prędkości 120-150 jesteś w stanie osiągnąć bez problemu, ale w mieście nie ma bata by zejść poniżej 16 litrów.

Opublikowano
Co rusz w opisach można przeczytać, jak to 300 konne bolidy palą właśnie tyle. W dodatku zawsze znajdzie się jakiś gość, który to potwierdza, bo"szwagier szwagra tak ma"
Opublikowano

Z TYM SPALANIEM TO SA LEGENDY AZ MIŁO JAK To NIEKTORYM BENZYNY TYLE CO DIESLE PALA.benzyna musi swoje wciagnac

ale jazda benzyniakiem to czysta przyjemnosc ,ferrari nie robi diesli :D

Opublikowano
Narazie sie wstrzymałem bo jest delikatny wyciek oleju z górnej części silnika. Nie wiadomo co to maja na dniach umyć i zdiagnozować co to może byc. A Wy co sądzicie można coś o tym powiedzieć czy trzeba czekać aż go mechanik dokładnie obejrzy?
Opublikowano
ktoś tutaj bzdury wypisuje ze używki modułów nie działają (szroty). .

nie pisze ze nie działaja bo działaja ale chyba nie jest ich tam taka masa jak do innych modeli.

Co do wycieku to przy tym przebiegu i zgory silnika to moze najwyzej uszczelka pokrywy zaworow.

banalna sprawa.

Bmw ma ten urok ze spod tej uszczelki sie czesto poci.

Gdybym był nastawiony na taki samochod to napewno bym go obejrzał i jesli ktos to kupil w salonie i jest pierwszym wlascicielem to było go stac zeby dbac o ten samochod wiec sadze ze auto jest zadbane .

co innego jak kupujesz z ktorejs reki gdzie u kogos bylo np 2 lata to raczej taki ktos nie inwestował.

Autko napewno ladne i frajda z jazdy i jesli cie stac na jego kupno i tankowanie to na ewentualne koszta mysle drobnych napraw tez, zreszta bedzie widac po wlascicielu czy to ktos kto dbał czy tylko piłował to auto.

POWODZENIA .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak przeraża Cie drobny wyciek nie kupuj takiego auta nowe były w salonie za 500tyś zl.

Naprawa wycieku 500zl najprawdopodobniej uszczelka dekla częsta sprawa w V8.

Opublikowano
Mechanikiem nie jestem i nie wiem z czym to sie wiąże. Tak jak mówiłem chce kupic możliwie najlepszy egzemplarz na jaki mnie stać i dlatego tez chyba mam prawo wyboru i sprawdzenia o co tam chodzi prawda? W ciemno mam brać?
Opublikowano

Oczywiście, oglądaj i sprawdzaj ile się da. Twoje prawo. Zupelnie idealnego auta nie kupisz, bo to tylko 70 tys zł - drobny procent w porównaniu do wyjściowej kwoty za nowe e63.

Jeśli to tylko ta uszczelka zaworów, to zupełny pikus.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano
Zdaje sobie z tego sprawę ale sam wiesz ze jeden może mieć stan bardzo dobry a drugi może sie nadawać jedynie do remontu. A jak mam dać 70 za samochod za który w takim samym stanie kupie za 50 to chyba szkoda pieniędzy. Umawiam sie do normalnego warsztatu zeby zobaczyli co to jest. Bo prawdę mówiąc ASO to nic nie zrobiło. Szkoda gadać. Po to tam jechałem zeby mi przedstawili jaki jest stan no i rownież co jest nie tak a tu tylko ze coś gdzieś sie leje i tyle. Ale nie wiadomo skoda co gdzie jak
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To gdzie tacy fachowcy pracują?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Pewnie Premium Arena, ale może się mylę?:)

Opublikowano
Łódź ASO BMW arena. 700 zł. Ale najfajniejsze jest to ze właściciel mówił ze był błotnik lakierowany bo gdzieś tam lekko był przyparty to nic nawet tego nie wykryli. Może dobry blacharz i tak zrobione ze nawet nie widzieli ale chyba dziwne. No i tak jak mowię więcej by mi chyba powiedzieli na jakimś przeglądzie w pierwszej lepszej stacji kontroli pojazdów i to za 100 zł. Wydaje mi sie ze mechanik go nawet nie oglądał
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To jednym słowem zostałeś oszukany..powinna być lista do sprawdzenia a później wszystko ładnie opisane.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Widze ze ten punkt znany? A polecacie gdzie można podjechać zeby to sprawdzili? Czy jechać tam gdzie właściciel prowadził serwis to dobry pomysł? On gdzieś na krzemienieckiej 2 miał serwis i u nich wszystko robil
Opublikowano

Sprawdzałem dwa auta w łódzkich ASO BMW. Zdecydowanie polecam Tłokińskiego pod tym względem. Dużo więcej informacji nt. auta.

Opublikowano

W porównaniu do Premium Areny. Generalnie chwalone warsztaty poza ASO to na św. Teresy i Krzemienieckiej właśnie. Od siebie mogę też polecić Wiktora ze Zgierza

Opublikowano
Kwiecien91, daj sobie spokój z tym egzemplarzem jeśli mogę dać Ci dobrą radę. Osobiście interesowałem się tym autem i dzwoniłem do "sprzedającego", Pan po wnikliwych pytaniach okazał się handlarzem a co za tym idzie zakup jest jak dla mnie ryzykowny biorąc pod uwagę koszty usunięcia ewentualnych usterek ukrytych przez pośrednika. Z poprzednich postów wynika, że jesteś osobą przezorną, dlatego postanowiłem założyć konto i przekazać kilka cennych spostrzeżeń. Wszyscy forumowicze wypowiadający się na temat tego BMW, zwróćcie proszę uwagę na KIEROWNICĘ i zabierzcie głos w kwestii obszywania tego elementu wnętrza w paskudny sposób - widoczny na zdjęciach. Nawet jeśli tapicer wykonał taką usługę na zlecenie pierwszego właściciela a nie sprzedającego (handlarza) to jaki mógł być powód tego zabiegu ? Czy w tak ekskluzywnym samochodzie przeciera się skóra na kierownicy przy 126 tys. km ? Dodatkowy minus na tej 6-tce: czarne, nieoryginalne (zmieniane) nerki i szczegół, jaki dostrzegłem na zdjęciach (do sprawdzenia podczas oględzin), mianowicie zaciski hamulcowe (malowane sprayem ?) oraz felgi aluminiowe (po regeneracji ?). Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kwiecien91 popraw zdjęcia.

Wkleję za Ciebie jeśli nie potrafisz

http://s5.ifotos.pl/img/IMG3107JP_sxxrwxa.jpg

Znam ludzi którzy obszywali od nowa znacznie bardziej ekskluzywne samochody i co z tego?

Masz jakieś inne cenne informacje poza obszytą kierownica?

Nie bronię samchodu ale skoro się nim interesowałeś to co było z nim nie tak że go nie kupiłeś? Tylko kierownica?