Skocz do zawartości

nie ma tempomatu w wypos. ani multifunkc. kier.(jak zrobić)?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, niestety mam brak tempomatu oraz multifunkcyjnej kiery w wyposażeniu seryjnym auta, zastanawiam się czy ktokolwiek z Was zna temat lub próbował przerabiać (uaktywniać takie opcje w swych E90) :)?

moja bunia przed liftowa, kiera mała, trójramienna, na szczęscie nie ta autobusowa :P ale niestety jednak bez multifunkcji. Co do multifunkcji to czy wystarczy dokupić samą kierownice? czy coś więcej? no i co z tym tempomatem? w E90 niestety jest dodatkowa dźwignia w kolumnie, nie tak jak w poprzednich modelach w samym kole kierownicy.

Proszę o pomoc w temacie :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
da sie to zrobić, potrzebne klawisze multifunkcji oraz manetki do tempomatu oraz ogarnięty diagnosta...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Da radę wszystko zrobić i jest już kilka tematów o tym na forum.

Musisz zaopatrzyć się w taśmę z wyjściem na multifunkcję, pająkiem z manetką tempomatu i kierę z multifunkcją.

Numer pająka musi być kompatybilny z twoim autem, tzn. żadnych pająków np z e91, czy nawet z e90, które mają inne funkcje niż twoje auto.

Np. jeżeli masz u siebie czujnik deszczu to kupiony pająk musi również uwzględniać tę funkcję.

Najlepiej szukać odpowiednich części po numerach.

Tempomat trzeba zakodować, multifunkcję zdaje się również.

pzdr

yaz

Opublikowano

robiłem temat .Nie musisz szukać taśmy pod numer= może być drogo...

zamelduj się u kolego dziqska- opanuje ci temat