Skocz do zawartości

[F10/11]Gdzie najtaniej ori wkład mikrofiltra 64119272642 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie - macie jakieś tanie dojście do oryginału niż 480zł ? W ASO krzyczą ponad 500 ..... a można kupić zza wielkiej wody za 50-60 dolców ale ja potrzebuje na już bo później to sobie zamówie w US.

ew. ktoś ma "pożyczyć" - oddam za miesiąc jak przyjdzie z US :cool2:

Jak ma ktoś pisać : stać cie na BMW to i stać cie na na filtry/paliwo itd to niech sobie daruje .... jeżeli zamiennik (z węglem aktywnym ) można kupić za 70-100zł a oryginał za 240zł to płacenie ponad 500zł to zwykłe ..... nadużycie :nienie: :norty:

Opublikowano

A po co Ci oryginał? Kup węglowy Knechta i po problemie. Ja co roku zmieniam na taki i mam święty spokoj.

Ewentualnie MANN węglowy, ale jest droższy.

Opublikowano
auto na gwarancji i nie wiem jak podejdą przy przeglądzie jak przywioze nie ori filtr ? ...... albo za miesiac sie skurwi coś z klimy i będą pieprzyć że był użyty "nieoryginalny" filtr ... co wtedy ? .... robił ktoś przeglądy gwarancyjne na nie ori częściach ?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie musisz mieć oem części przy przeglądzie, te stosowane w BMW to też przecież produkcja Bosch, Knecht, Valeo itd....

W żaden sposób to nie ma wpływu na przebieg gwarancji.

Opublikowano
o ile filtr kabinowy to jeszcze moze bym zaryzykował to juz zamiennika oleju i powietrza na gwarancji sie nie opłaca - w razie jakichs jaj z silnikiem pierwsze co to szukają wymówki przy wykonywanym serwisie - i teraz sobie skalkuluj co sie bardziej opłaci : brać niezależnego rzeczoznawcę + prawnika i iść do sądu czy dołożyć kilkaset złotych do przeglądu na ori cześciach ?
Opublikowano

Ostatnio w moim ulubionym sklepie zaproponowano mi z harta filtry węglowe za 49 zł.

Kupiłem filtrona za 70