Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich szczęśliwych posiadaczy samochodu marki BMW.

Nadszedł czas, aby wybrać wreszcie coś dla siebie. Po analizie wielu tematów z forum, wybór padł na model E90 z trzylitrowym silnikiem benzynowym.

Rok produkcji 2005-2006, kombi. Dużą zaletą byłby również napęd 4x4. Przeglądając ogłoszenia natknąłem się na:

E90_330xi

Z informacji jakie uzyskałem od właściciela wynika, iż samochód został sprowadzony cały i „zdrowy” z Szwajcarii.

Kilka miesięcy temu miał spotkanie z sarną (w Polsce). Wynikiem tego był uszkodzony zderzak, prawa lampa, nadkole oraz delikatnie maska.

Obawiam się również o przebieg. Znając życie należy pewnie doliczyć dodatkowe 100-150 tys. km.

Z racji tego, że od Podlasia dzieli mnie kawałek drogi postanowiłem zapytać tu na forum, czy może ktoś oglądał już ten samochód?

Pozdrawiam.

Opublikowano
Kierownica obszyta na nowo, a to już jest pierwsze podejrzenie co prawdziwości przebiegu auta. Po tak niskim się nie obszywa, bo nie ma co.
Opublikowano
Kierownica obszyta na nowo, a to już jest pierwsze podejrzenie co prawdziwości przebiegu auta. Po tak niskim się nie obszywa, bo nie ma co.

Ja osobiście to nie przebiegu bym się obawiał w tym samochodzie lecz....

Raczej coś szwajcarskiego.

....właśnie tego, że wywalił w jakieś Yeti albo jeżozwierza ( takiego dużego jeża ) :norty:

Opublikowano
samochód został sprowadzony cały i „zdrowy” z Szwajcarii.

Takich nie przywozi się ze Szwajcarii :nienie: :nienie: :nienie:

Szwajcarska cena + vat + transport + polska akcyza 18.6% podwoiły by jego finalną cenę:)

Opublikowano

Bo ja już się naoglądałem tych "rodzynów" które mają "wskazanie licznika" ustawione na 187000km, są po lakierniku z powodu zarysowań na myjni i którymi można jechać po opłaceniu OC mimo, że są wyrejestrowane.

Z resztą wiesz - to szwajcar - wiec tutaj to oprócz przebiegu możemy się spodziewać dzwona - tak samo jak z FR.

Opublikowano
Pamiętam to auto ponad rok temu na allegro przyjechalo ze Szwajcarii, sprzedawana przez handlarza o ile dobrze pamiętam z Lubelskiego... Stało 10 koła więcej. Sam sie nad nia zastanawiałem ale sprzedający handlarz był bardzo niemiły i mowił jedno "igiełka niewalona oryginał można w aso sprawdzać i tak dalej..." temat odpuściłem...
Opublikowano
Jestes następny, który pisze że nie obawia się przebiegu. A przecież jest on wykładnikiem stanu technicznego auta

Nie spodziewam się, aby przebieg był autentyczny. Jednak po przebiegu ciężko jest ocenić samochód. Czasami 300 tys. km użytkowania w trasie może być lepsze od 150 tys. w mieście. Zużyta kierownica, jak kolega rbk zauważył, jednak raczej wskazuje na intensywne użytkowanie tego samochodu.

Spytaj czy ma zdjęcia po tej sarnie

O zdjęcia oczywiście poprosiłem, mam je już u siebie. Wersja spotkania z sarną raczej się potwierdza.

Niepokoi mnie jednak stan, w jakim samochód mógł przyjechać (zostać przywieziony) z Szwajcarii. Od obecnego właściciela raczej tego się nie dowiem.

samochód został sprowadzony cały i „zdrowy” z Szwajcarii.

Takich nie przywozi się ze Szwajcarii :nienie: :nienie: :nienie:

Szwajcarska cena + vat + transport + polska akcyza 18.6% podwoiły by jego finalną cenę:)

Oczywistą sprawą jest, że handlarzom nie opłaca się sprowadzać zza granicy sprawnych samochodów. Dobrze wiem, że sprowadzają samochody po mniejszych lub większych stłuczkach, uszkodzone mechanicznie, cofają liczniki itp.

Najgorszą sprawą jest to, że zamiast jasno powiedzieć co było nie tak, upierają się, że to igiełka i nie ma się do czego przyczepić.

Nie spodziewam się, że znajdę używany, dziesięcioletni samochód w idealnym stanie. Jednak chciałbym uniknąć zakupu samochodu zespawanego z kilku innych. Cenę takiego powinno się raczej przeliczać wg stawki 50 gr/kg, a nie w dziesiątkach tys. zł.

Widzę, że czeka mnie ciężka droga zakupowa.

Opublikowano

To dlaczego sam nie sprowadzisz czegos, co będzie miało jasną historię.

Dla tych co nie mają czasu i pieniędzy na wojaże, pozostają igiełki i perełki sprowadzone przez handlarzy.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam, auto pojawiło się ponownie w ogłoszeniach, przez telefon nie dowiedziałem się niczego nowego niż to co jest opisane w tym temacie. Czy ktoś oglądał to auto? Pozdrawiam