Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy ktoś z Was mył felgi domowym ekologicznym sposobem za pomocą receptury składającej się z wody, sody oczyszczonej i kwasku cytrynowego?

Podobno daje świetne efekty. Pomijam już oszczędność w kosztach.

Opublikowano
Nie trafiłem z postem do właściwej zakładki, a powinienem go umieścić w "Blacharstwo i lakiernictwo, szyby, wygląd"
  • 1 rok później...
Opublikowano
Dla lakieru i wszelkich powłok najlepsze jest neutralne ph... tak słyszałem. Oszczędzić czasem można, ale czy warto...
Opublikowano
Nie wiem co autor ma na myśli pisząc o myciu felg.Jeśli z kurzu to dla efektu i rozrywki można .Jeśli chcesz umyć np.osady z klocków to życzę powodzenia :)-)Ja to przerabiałem i szkoda czasu :)-)
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Osady z klocków to mięciutka szczotka do felg i CarPro IronX... ewentualnie żeby dobrze spłukać to karcher. Doszorujesz najbardziej brudne alusy :)
Opublikowano
Jak felgi są mega brudne to myłem je akrą do silników, później glinka, później dobrze nawoskować, wypolerować i przy następnym czyszczeniu wystarczy płyn do naczyń i brud ładnie bez żadnej walki schodzi :cool2:
Opublikowano

Pierwszy raz takie coś słyszę :nienie:

Chcesz sobie umyć felgi to zainwestuj w ADBL Vampire czy środki typu Shiny Garage itd. Albo chociaż K2 Roton już dobrze domywa..