Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czy ktoś z was miał do czynienia z oklejaniem samochodu folią b wysokiego połysku?

Wiem, że są matowe i wiem, także że sporo ludzi taką folią okleja samochodu. Mnie się ten efekt nie podoba, bo przypomina mi brudne auto od błota i kurzu... :?

Popatrzcie na ten efekt, jak BMW zostało oklejone.

Ciekawe jak długo taki efekt się utrzymuje. Cały czas? Jeśli tak to po co myć auto woskiem w takim razie. Wystarczy oblać kubkiem wody i wła la czyste jak po woskowaniu i glinkowaniu.

Opublikowano
Swego czasu z ciekawości sporo czytałem na temat folii jako alternatywy zmiany koloru np.po tym jak kumpel skorzystal z takiej usługi a ja nie mialem pojecia ze tak się robi :) Generalnie nie ma znaczenia czy to będzie mat połysk czy cokolwiek wybierzesz sobie. Zasada jest taka samaz tym ze na macie pewnych rzeczy robic nie można ale to chyba tak samo jak z lakierem. Kolega oklejał dach w Poznaniu panowie w firmie w której to robił powiedzieli mu ze ma ja traktować tak samo jak zwykle lakier samochodowy. Myc normalnie i z niczym sie nie spuszczać bo różnicy nie ma czy to folia czy lakier a wosk nakladasz tak samo. Gwarancje dali mu na 6 lat po tym czasie niby folie należy wymienić. Na youtube jest mnóstwo różnych filmików głównie na amerykańskich kanalach. Chociaż zamiast folii to chyba taniej wyjdzie plasti dip. Ostatnio na ich kanale oglądałem jak nawet malują na lakier kameleona tymi specyfikami cale nadwozia i nawet fajnie wychodzi.
Opublikowano

Plasti dip to druciarstwo. Zauważ, że ta folia jest typowo jak sama nazwa wskazuje WYSOKIEGO POŁYSKU. To taki pewnie typ jak te "matowe"

Przeleciałem cały net i nie ma nic odnośnie tego typu foli. Napisałem mejla do Irlandczyków w tej sprawie, aby napisali jaka to folia dokładnie i ile takie cuda kosztują.

Teraz jak szpachla poleci to położy się folie i nikt nie widział nikt nie słyszał. Ciekawe jak z miernikami lakieru czy miernikami foli :D

Co do twojej teorii pewnie ona ma zostawanie do wszystkiego, ale ta folia jest inna niż matowa :twisted:

Opublikowano

być może druciarstwo ale bynajmniej pomalowanie felg plasti dipem daje trwale efekty. nie schodzi od byle czego. A i naklada się dużo latwiej.

tu masz linka jak malowali tym auto. Co do tej Twojej folii generalnie nie widze zadnej nowości w tym co jest obecnie już dostępne na rynku tu link do pierszej lepszej firmy na necie http://www.autostylizacja.pl/project/oklejanie-samochodu-audi-a5-folia-bialy-polysk-3m-1080/ Połysk jak to połysk.. nie widze po filmiku jaki wrzuciles jakies różnicy czy zmienionej folii.

Swoja droga pisałem o użytkowaniu folii jak koledze przekazała firma która mu dach oklejala i wcale to nie był mat kolego bo na jakiego pieruna chcialbys mat woskowac i polerowac???

Opublikowano
Mam tak oklejone jedno auto - folia, kolor ciemny granat, połysk. Po roku połysk jest już nie taki fajny jak na początku, ale też poza myciem nic nie było konserwowane - auto służy do tyrania po Gdańsku więc nikt się nad nim nie spuszcza. Miało obcierkę parkingową, jest to widoczne, ale co ciekawe po podgrzaniu dmuchawką ślad jakby trochę zniknął, jakby się wessał głębiej. Ponadto przy myciu karcherem zachowuje się to jak lakier, nie odpada, no nic się złego nie dzieje. Ponieważ to auto użytkowe, nie zastosowałem wcale najdroższej folii z oferty - powiedzmy, że to było takie rozwiązanie pośrednie - nie za tanie, nie za drogie. W porównaniu z lakierowaniem auta - 1/2 ceny lakierowania, więc rewelacja. Co wkurza mnie osobiście - we wnęce drzwi jest malutkie zadarcie folii, podejrzewam, że był tam pęcherzyk powietrza i się zadarło przy wsiadaniu / wysiadaniu, no i spod granatu świeci się biała plama. Ale jak mówię - jest to wół do tyrania, więc generalnie relaks.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano
być może druciarstwo ale bynajmniej pomalowanie felg plasti dipem daje trwale efekty. nie schodzi od byle czego. A i naklada się dużo latwiej.

Widzę, że znasz się na tym - stąd moje pytanie - czy da się na tym DIPie nakleić znaczek M-Pałer :?:

Opublikowano
Widzę, że znasz się na tym - stąd moje pytanie - czy da się na tym DIPie nakleić znaczek M-Pałer :?:

Troche za dużo powiedziane ze się znam. Pomalowałem felgi tym na czarny polysk jak jeszcze grande punto jeździłem i sie trzymało ladnie i nie schodzilo od jakis kamyków czy lekkiego przytarcia. na powstała powloke niczego nie próbowałem kleic wiec nie wiem i w tym temacie nie pomogę musiałbyś sie zorientować na stronie producenta czy maja tam jakies srodki do klejenia ja kupowalem wtedy tylko to co mnie interesowało.

Opublikowano
Hello,

There are 2 options:

1100€. Medium grade vinyl.

1250€. High grade vinyl. 3 years warranty.

Regards,

Kon.

Dla E46

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oklejenie e46 w zależności od użytego materiału do klejenia to od 3800 zł (biały, czarny mat). Wszystko zależy od producenta i rodzaju folii. Zajmuję się tym zawodowo.