Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ładna, dobry silnik, kolor, wyposażenie, tylko tylne lampy psują całokształt, ale to pierdoła. Potwierdź przebieg i oględziny.

VIN: WBABM310X0EZ69771

Type code: BM31

Model: 323CI (EUR)

E-F-R series: E46 2

Series: 3

Type: COUPE

Steering: LL

Doors: 2

Engine: M52/TU

Displacement: 2.50

Power: 125 (170 hp)

Drive: HECK

Transmission: MECH

Paint code: 364 - TOPASBLAU METALLIC

Upholstery code: N6TT - STANDARDLEDER/GR

Prod.date: 2000-01-14

S210 Dynamic stability control III

S226 Sports suspension settings

S256 Sports multifunct.strng whl,cruise cntrl

S261 Side airbags for rear passengers

S273 BMW light-alloy wheel star spokes 43

S320 Deleted, model lettering

S358 Climate comfort windscreen

S415 Sun-blind, rear

S428 Warning triangle and first aid kit

S459 El. front seat adjustment w. memory

S473 Armrest front

S494 Seat heating driver/passenger

S502 Headlight cleaning system

S508 Park Distance Control (PDC)

S520 Fog lights

S522 Xenon Light

S534 Automatic air conditioning

S548 Kilometre speedo

S550 On-board computer

S662 Radio BMW Business CD

L801 National version Germany/Austria

S832 Battery in luggage compartment

S863 Dealer List Europe

S879 Operating instructions German

S915 Omission of outer-skin preservation

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Ogólnie to ściema jest już w opisie auta. Skoro przyjechało na kołach 1200km to gdzie się podziały oryginalne blachy od tego samochodu :?: Znaczy sorry - ono pewnie przyjechało na kołach tylko sprzedający nie sprecyzował, że na kołach lawety.

Co do przebiegu - masz dwie możliwości. Jeśli było serwisowane w ASO - udajesz się do ASO i tam powinni Ci udostępnić historię serwisowania. Trzeba oczywiście uważać co i kiedy było robione. Jeśli auto nie było od dawna serwisowane w ASO to przebieg można skorygować przed wizytą w ASO i przy okazji wymiany np żarówki świateł postojowych wpisać do historii serwisu w ASO.

Jeśli auto nie było serwisowane w ASO lecz w jakimś innym miejscu - jeśli są pieczątki w KS to można spróbować zadzwonić i zapytać - może powiedzą. Jeśli nie będą chcieli rozmawiać to można wróżyć z fusów.

Opublikowano
Jestem z Poznania i nie chce mi się robić wycieczek

Jak rozumiem czekasz aż ktoś podjedzie zobaczy obada sprawę, zapłaci za przejrzenie historii i zda Ci szczegółową relację :?:

No to życzę powodzenia :cool2:

Opublikowano
Jestem z Poznania i nie chce mi się robić wycieczek

haha to moze forumowicze maja sie złożyc,jechac ją kupic i Ci podstawic pod dom :D ? co za ludzie,niechce im sie juz nawet jechac ogladac samochodu ktorym sa rzekomo zainteresowani :roll:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ogólnie to ściema jest już w opisie auta. Skoro przyjechało na kołach 1200km to gdzie się podziały oryginalne blachy od tego samochodu :?:
Auto mogło przyjechać na żółtych blachach. W PL sprzedawca za 40 zł kupuje oryginalne niemieckie tablice, tylko bez naklejek, i jeździ wykupując oc na VIN. Minus tego jest taki, że auto nie jest nigdzie zarejestrowane - 500 zł mandatu.
Opublikowano
W PL sprzedawca za 40 zł kupuje oryginalne niemieckie tablice, tylko bez naklejek, i jeździ wykupując oc na VIN.

Ja wiem kolego co to jest wyrób kolekcjonerski z allegro. Natomiast tekst że auto przyjechało na kołach jest znany w kręgach handlarzy. Wyobraź sobie teraz jak taki handlarz kupuje 4 takie BMW i każda wraca na kołach 1200km. Myślisz, że zamiast wydać na lawetę to woli wlać paliwa do 4 samochodów i zatrudnić dodatkowo 3 kierowców :?: To jest taki sam chwyt jak wkładanie fotelika dla dziecka do zdjęć i pisanie, że autem z silnikiem np 3,0d w kombi jeździła żona i woziła dziecko do przedszkola oddalonego o 2km i dlatego 12 letnie auto ma na blacie 115tys km.

Minus tego jest taki, że auto nie jest nigdzie zarejestrowane - 500 zł mandatu.

Natomiast konsekwencji takiego postępowania jest znacznie więcej. Przede wszystkim tak jak napisałeś 500zł mandatu, dalej laweta czyli kolejne 200-300zł w zależności od odległości. Najgorsze jest jednak to, że w przypadku dzwona ubezpieczyciel może odmówić pokrycia szkody i wtedy taki delikwent będzie zmuszony płacić z własnej kieszeni za szkody. Ubezpieczyciele bardzo szybko biorą kasę kiedy chodzi o składki, natomiast kiedy chodzi o wypłate ubezpieczenia będą zasłaniali się wszystkim by tylko nie wypłacić odszkodowania. W tym przypadku brak dopuszczenia do ruchu może być bardzo dobrym argumentem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zaczynamy robić OT z wątku.

W przypadku drobnych handlarzy, których jest najwięcej, jazda po auto i powrót na kołach jest jak najbardziej opłacalny i możliwy - sam znam takich kilku. Wynajęcie lawety na 1 auto nie opłaca się, chyba że ciągniesz 2 (laweta+przyczepka) kupione taniej (np. bez TUVu). Co do dużej pojemności i fotelika... Nie można generalizować - ja kupiłem 325i jako dupowóz do miasta i właśnie do wożenia dziecka. Nie jestem handlarzem - sprowadziłem kilka aut (w 2004 na handel) i po 11 latach kolejne dla siebie.

Opublikowano
W przypadku drobnych handlarzy, których jest najwięcej

Jasne masz rację - przejrzawszy zakres usług owej firmy oferującej to auto ( od napraw blacharsko-lakierniczych po pranie wyrobów włókienniczych ) stwierdzam, że masz rację. To drobny handlarz kupujący na allegro podrobione tablice rejestracyjne i wciskający klientom, że mogą na nich jeździć.

Opublikowano
Byłem oglądać i padaka za padaką. W jednej walnięta uszczelka pod głowica że olej już był w zbiorniczku. Druga z walniętym sprzęgłem i zawieszeniem itp. ale przejadę się i zobaczę co z tego wyjdzie.
Opublikowano

piotr2659 ładnie to napisałeś, to wszystko tak właśnie wygląda.

bary kent, to że ty, to nie znaczy że wszyscy. Patrzysz na sprawę subiektywnie, a przy tym co się aktualnie dzieje, to słaby argument.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Życie :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jasne masz rację - przejrzawszy zakres usług owej firmy oferującej to auto ( od napraw blacharsko-lakierniczych po pranie wyrobów włókienniczych ) stwierdzam, że masz rację. To drobny handlarz kupujący na allegro podrobione tablice rejestracyjne i wciskający klientom, że mogą na nich jeździć.
Człowieku wyluzuj, o co się czepiasz? Pod linkiem jest jakaś padaka, a ty od razu że laweta, szczep etc. Nie kwestionuje i takiej sytuacji, ale przedstawiam, że może być również inaczej.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
bary kent, to że ty, to nie znaczy że wszyscy. Patrzysz na sprawę subiektywnie, a przy tym co się aktualnie dzieje, to słaby argument.

Owszem jestem bardzo subiektywny. Szczerze to nie wiem co się dzieje, podejrzewam że nie wiele więcej niż wśród handlarzy 10 czy 15 lat temu.

Opublikowano
I tu się zgadzam. Handlarze handlują jak nawet 20 lat wstecz, teksty te same może trochę zmienione ale sens ten sam. Z samego opisu można wyciągnąć daleko posunięte wnioski, kiedyś nie było internetu ale przekaz gazetowy, z czarno-białym zdjęciem i to też nie zawsze. I co? dymało się po kilka tys. km w celu kupna swojej perełki i to w ciemno. A teraz? masz zdjęcia viny, możliwości potwierdzenia historii auta etc. A teraz? niewielu się chce ruszyć nawet 100km jeżeli nie będą mieć "gwarancji" forum.
Opublikowano

Była - jest chyba nawet, telegazeta tvp1, to były czasy ....

http://www.telegazeta.pl/sync/ncexp/TG1/500/512_0001.png

http://www.telegazeta.pl/sync/ncexp/TG1/500/512_0002.png

http://i.imgur.com/TJRt6Lp.jpg?1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tamtejsi sprzedawcy vs dzisiejsi kupujący = zero biznesu :mrgreen:

Wprost przeciwnie. Zarówno handlarze jak i kupujący mają dodatkowe narzędzia pomagające w wyborze auta. Internet jest bezcenny - działa w obie strony. To że ktoś daje się nabierać, kupuje oczami to jego sprawa. Moim zdaniem obecnie łatwiej jest kupić dobre auto.