Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Bo może nie chcesz stracić zniżek. Zreszta AC nie jest wcale teraz drogie - ja za moja 2007 1200 zł z udziałem własnym 10%, lub sama kradzieżowka za 700 zł 15% udział własny
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Można kupić AC mini, chroniące przed tym, na co nie masz wpływu, czyli przed złodziejem i żywiołami. I pozostaje uważać jak się jeździ, żeby szkód nie narobić.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zabezpieczenia dodatkowe są zawsze wskazane, bo nie miło jest być okradzionym, nawet jeśli masz AC.

Podpowiem jak zdobyć tanie, pełne AC.

Niedawno szukałem sobie ubezpieczenia, kończyło mi się OC. W PZU, gdzie miałem ubezpieczony samochód krzyknęli mi 1000zł za OC i 3000zł za AC, podziękowałem. Wlazłem na portal, porównywarkę ubezpieczeń, reklamowaną przez tą fajną czarnulkę. Zarejestrowałem się i po chwili zaczęli do mnie dzwonić z różnych firm ubezpieczeniowych z różnymi ofertami. Zacząłem odmawiać, mówiąc, że inna firma proponuje mi lepsze, tańsze, że czekam na tel od kogoś tam z super ofertą i te firmy zaczęły dzwonić ponownie z coraz to lepszymi ofertami. Stanęło na 1100zł OC/NW i AC na rok, to chyba dobra oferta. AC od kradzieży, wypadków, spalenia, zalania itd. Co ważne, bez kwoty minimalnej uszkodzeń, a co to? Obcierasz gdzieś zderzak, idziesz do ubezpieczyciela po kasę, a oni Ci mówią, że szkoda musi być na przynajmniej 500zł żeby wypłacili kasę, a drugie co ważne, naprawa musi być na częściach oryginalnych, czyli żebyś mógł naprawić samochód bezgotówkowo w ASO BMW.

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.