Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Posiadam wersje e87 bez klimatyzacji!. Od pol roku meczy mnie zapach stechlizny z nawiewow. Najpierw probowalem plaka co rozpyla sie w samochodzie na wlaczonym obiegu wewnetrznym. Pomoglo na dwa dni. Ostatnio bylem na ozonowaniu. Troche przycmilo smrod, po tygodniu to samo. Nie chce wpuszczac zadnych pianek w nawiewy, bo wiem ze moze narobic bigosu w elektronice. Nie widzialem tez tam zadnej padnietej myszy. Przypominam auto bez klimy. Co radzicie?
Opublikowano

Dopoki nie wyeliminujesz przyczyny , czyli nie znajdziesz gdzies w nawiewach ,a moze byc wszedzie ,jakiesj rozkladajacej sie myszy , to zakrywanie zapachow typu plak w areozolu puszczanie w nawiew na 15 minut w obiegu NIC nie pomoże spokoj na 2 dni max ! najleepszym sosobem jest ozonowanie na pewno pomoze, ,ale trzeba znależć przyczyne , samo z siebie nie smierdzi ja w to nie wierze ;)

ozonowanie po 3x60 min z przerwami po 15 min na wietrzenie ,ale najpierw znalezienie przyczyny , moze zbiera sie gdzies wilgoc i dlatego smierdzi ,warto zobaczyc wszytskie odplywy czy nie zapchane

Opublikowano
Dopoki nie wyeliminujesz przyczyny , czyli nie znajdziesz gdzies w nawiewach ,a moze byc wszedzie ,jakiesj rozkladajacej sie myszy ,

To nie ten dzial kolego i nie ten model auta :)

Jak narazie to myszy jeszcze nie grasuja w E87.

Trzeba uzyc jeszcze raz pianki wczesniej demontujac oslone filtra przeciwpylkowego.

Filtr zmieniles?

MADE IN PRL
Opublikowano

Wszystko zalezy od tego czy kanaly sa szczelne.

Elektryka musi byc odlaczona na czas gdy pianka wycieka i schnie.

W twoim przypadku najpierw byl podgrzal kanaly cieplym powietrzem z nawieu zanim zastosowal bym pianke.

MADE IN PRL