Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jestem tu nowy. Kupiłem siódemkę dwa tygodnie temu. Jest to 728 rok 99 face-lift. Mam problem ze światłami. A mianowicie po przełączeniu włącznika od świateł na pozycję "pozycyjne" od razu świecą się ksenony, brak jest kierunków, a pozycyjne pulsacyjnie migają. Tak samo dzieje się z pozycyjnymi z tyłu. Miga też oświetlenie deski rozdzielczej. Kiedy światła są wyłączone a nacisnę włącznik świateł awaryjnych to zapalająsie xenony !!!. Wszytko to dzieje się zarówno na włączonym jak i wyłączonym silnikiu. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł to z góry wielkie dzięki.

Pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Kurcze w sumie to mam nadzieję że to tylko LCM a nie coś więcej. A nie orientujesz się czy LCM po wymianie trzeba kodować ???
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
tak, trzeba wpisać Twój VIN, przebieg i poustawiać go całego jeżeli chodzi o funkcje i zachowanie jakie chcesz
Opublikowano
Dzięki wielkie już szukam na ebay koszt tego nie jest duży więc spróbuję może to jest cały problem. Bo jak jadę bez świateł (w niemczech gdzie mieszkam można) to nie ma żadnego problemu. kierunki działają i wszystko jest ok
Opublikowano
A nie orientujesz się mniej więcej jaki jest u mnie moduł. Bo widziałem LCM II itd. Oczywiście z czytam sobie wszystkie oznaczenia ze starego. Ale wolę się upewnić
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

nie wiem jaki masz program i interfejs, ale nawet jeżeli nie jesteś w stanie poprawnie odczytać informacji po kablu, możesz rozebrać prawy przedni słupek

od. wew. i przeczytać jaki dokładnie masz, tam są wszystkie informacje na nim zapisane

Opublikowano
Już rozebrałem wczoraj i widziałem ten moduł. Tak myślałem że to on świruje ale wolałem się upewnić. Dziś spiszę wszystkie dane z niego i będę szukał . mam nadzieję że to on jest przyczyną. A nie wiesz może jaki może być problem z radiem ??? Chodzi mi navi ekran wszytko wyświetla itd. A radio się nie włącza. To chyba nie od tego modułu ??? Słyszałem ze z tyłu na radiu jest bezpiecznik i że to może on.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

LCM to moduł sterowania światłami, jak praktycznie każda jego funkcja zachowuje się w nieprzewidywalny sposób, to błędu raczej nie będzie, wymiana

Jeżeli chodzi o Navi i monitor, to wyciągnij to radio i sprawdź ten bezpiecznik, widać że system żyje, trzeba podłubać, poszukać, trudno mi wskazać teraz konkretną usterkę

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Temat do zamknięcia. Problem był z modułem LCM III wymiana w serwisie na nowy z gwarancją i za kodowaniem. Trochę drogo ale wszystko działa