Skocz do zawartości

Problem ze sterowaniem lusterkami E46.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Po wymianie akumulatora mam następujący problem. Otóż po wymianie okazało się, że spalił się bezpiecznik od składania/sterowania lusterkami. Wymieniłem i problem jest następujący. Gdy przełączam na lewe lusterko działa dobrze góra/dół, lewo/prawo, ale w tym samym czasie działa również prawe, które działa na odwrót, gdy biorę góra/dól na lewym, prawe chodzi prawo/lewo i i na odwrót. Gdy przełącznikiem przełączę na prawe wtedy wgl. nie reaguje na joystick. Proszę o pomoc.
Opublikowano

Należałoby przelecieć miernikiem instalację i poprawność działania joya.

Do sprawdzenia sam joy i wiązka w drzwiach- najprawdopodobniej jest uszkodzona w miejscu gdzie się składa na połączeniu drzwi- nadwozie

Opublikowano
jakiś chyba szał z tymi lusterkami bo od jakiegos czasu same mi się przestawiaja przy otwieraniu drzwi,pamięc lusterek też szaleje...czytałem gdzies że problemem moga być zasniedziałe styki od sterowania w samym lusterku trzeba tylko przeczyścić i powinno wrócić do normy...oby
Opublikowano
Zanim spalił się bezpiecznik, coś jeszcze się spaliło po drodze. I stąd problem. Trzeba wszystko sprawdzić "ręcznie" w instalacji elektrycznej.