Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ogladalem dzis dla kuzyna bmw e39 3,0d wystawionej na Opoczno woj łódzkie. Szkoda czasu i paliwa. Gość wystawia na olx jako Seweryn przedstawia się jako Leszek nie wnikam.

Rzeczy niepokojące:

malowane drzwi tył od str pasażera widać moze minimalnie na zdjeciu

ślizga skrzynia między 1 a 2.

odstaje maska z lewej strony i była malowana

górny pas napewno nie z 2000r wygladal jak nowy, z lewej nowa śruba a z prawej nowe podładki pod śrubą.

wiec walniety przod byl na 100% albo nie wiem co bo sprzedawca zapieral sie ze bezwypadek.

Sprzedawca cwaniaczek z gadki i twarzy, ale pomijając gościa w aucie nie działa:

- czujniki parkowania słychać pisk czujnika po wrzuceniu wstecznego pozniej cisza jak makiem zasiał

- czytnik nawigacji padniety nawet nie wyswietla opcji nawigacji na kompie

- przebieg cofnięty sprawdziłem w moich źródłach i rok temu miał 343tyś w ogloszeniu ma 280tys

- uszczelka drzwi kierowcy na zdjeciu widac zużycie ale to szczegol

- rdza rog drzwi pasazera przod i tył za kierowcą

- po kick downie puszcza chmurę dymu i zamulenie

- na zimnych glosno klekocze

- lampy do regeneracji bardzo zaszły syfem

- ściąga tak ze z lewego na prawy spokojnie sama zjedzie :D

KLIMA nie chłodzi wcale ponoć do nabicia tylko

- TV nie lapie żadnych kanałów ale to kolejny szczegol

Ogólnie straciłem tylko czas nie tylko swoj, km duzo nie bylo ale nie polecam. a ze to byl moj dzien wolny tym bardziej sie zdenerwowalem. Pozdrawiam.

http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-5-530d-m-pakiet-ID6ydxE1.html

http://olx.pl/oferta/bmw-seria-5-530d-m-pakiet-CID5-IDcARtF.html#639d1f895e

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Tv nie ''łapie''' bo analog już u nas nie pracuje. Sugeruję się do edukować - nie mówię tego złośliwie.
http://i.imgur.com/TJRt6Lp.jpg?1
Opublikowano

Nie, że się czepiam, bo na forum jestem dosyć nowy, ale nie ogarniam, kiedy człowiek szuka auta, niebitego, niezużytego, z niecofanym przebiegiem w okazyjnej cenie...

Ja rozumiem, że każdy chce kupić tanio, to normalne, ale trzeba pamiętać, że z reguły te tanio, później wyniesie nas prawdopodobnie drożej, niż byśmy kupili dobry egzemplarz za wyższą cenę.

Sam jak kupowałem swoje F30 mogłem kupić za 100 tyś, a zapłaciłem 130, sam znalazłem w Niemczech, sam dupę zapakowałem i pojechałem, sam obejrzałem, sam wróciłem, teraz sprzedaję :) I przede wszystkim nie szukałem najtańszego, jaki jest dostępny, bo człowiek się napali, aby tylko mieć... a później dziw, że takie niskie przebiegi na allegro jak to więcej u mechanika stoi niż jeździ :P

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Trzeba zgłosić sprawę odpowiednim organom, bo ktoś za...ał mu m-pakiet :shock:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Trzeba zgłosić sprawę odpowiednim organom, bo ktoś za...ał mu m-pakiet :shock:

Hłe Hłe, o co Ci chodzi ?? Kierownica jest ? Jest :) To już prawie full :) Prowadząc i tak nie widzisz co jest na zewnątrz doklejone do auta :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może dlatego nie wie, że mu ukradli? :think:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
jak ja ogladalem auto i wstawialem temat drodzy znawcy w ogloszeniu bylo 13500zł nie zadne 10tys czy 11. :lol: poza tym wiem o co chodzi z tv tyle ze wlasciciel mowil ze dziala masa kanalow aktualnie. temat stworzony dla tych ktorzy chcieli obejrzec zeby na marne nie jechali. wiadomo nie kupi sie nie malowanego idealu. w dupie mam ideal ale skoro pytam wprost przez tel co nie dziala i przyjezdzam 100km na miejsce w wolny dzien po auto nie dla siebie i nie dziala masa rzeczy to wkurw lapie :) czytajcie uważnie że poza tym auto nie bylo dla mnie, ja nienawidze diesla i wole moje 4,4 :D
Opublikowano
Z tego co wiem każda e39 rdzewieje na rantach drzwi,pasie tylnym,klapie,oraz końcach progów.no ja wiem ze chociaż 13k to i tak kolega oczekiwał ideału :) jak widać rynek zweryfikowal po raz kolejny perełki i okazję internetowe:p następnym razem wpiszcie kwotę 20k jako minimalna.wtedy można już naprawdę wymagać.
Opublikowano
Z tego co wiem każda e39 rdzewieje na rantach drzwi,pasie tylnym,klapie,oraz końcach progów.no ja wiem ze chociaż 13k to i tak kolega oczekiwał ideału :) jak widać rynek zweryfikowal po raz kolejny perełki i okazję internetowe:p następnym razem wpiszcie kwotę 20k jako minimalna.wtedy można już naprawdę wymagać.

Z rdzą trafiłeś idealnie :cool2: Za 20 tys też dostaniesz pasztet z pakietem startowym na ok 10 tys pln.

"Dobry Boże, co się dzieje z tym światem? Popatrz tu z nieba i przypierd.l granatem."

Alpina B10 V8 4,6

E61 Edition Sport - rodzinne kombi

E39 530i 2002r - moja pierwsza miłość

Opublikowano

MOja ma cały oryginalny lakier i mam burchel na pasie pod klapa pod jedna zaslepka,na rantach czysciutko i jakis maly burchelek na rantach progów.Auto ma juz 15 lat myslle ze jest to szcegół po tylu latach