Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z klimą, wszystko ogólnie działa jak należy oprócz jednego. Jak mam klime w trybie auto to wchodzi od razu na 4 bieg nie chce zejść niżej i powietrzem dmucha tylko z środka pod szybą gorącym powietrzem. Wydaje mi się, że było na forum już coś kiedyś o tym ale nie mogę tego znaleźć, kojarzy mi się cośz czujnikiem zaparowania szyby.

Raz na jakiś czas ale to bardzo długi czas klima zacznie działać normalnie czyli bedzie lecialo powietrze przez wszystkie kratki i obroty spadną do 2-3 kresek. INPA, żadnych błędów nie wywala.

Dodam jeszcze, że gorące powietrze nie leci po całęj długości podszybia tylko jak mamy środek to na prawo od środka po długości jakiś 10-15cm

Opublikowano
Dzisiaj rano (około 10 stopni na plusie) zauważyłem ze klima przez 10minut podmuchala sobie na szybę i pozniej sama powróciła do normalności i chodziła na 2-3 biegu. Z początku chodziła prawie na max. obrotach i myślałem ze jeszcze bardziej sie jej pogorszyło. Możliwe ze jest to związane z czujnikiem temperatury zewnętrznej? (Chociaż wydaje mi sie ze działa dobrze) albo po prostu głupieje od tej dziwnej temperatury teraz. Pomysłów już totalnie nie mam co to może byc
Opublikowano

Dzisiaj w ciagu dnia jak jeździłem cały czas wszystko działało jak należy czyli normalnie na 2-3 biegu klima chodziła i dmuchała na trybie auto jak trzeba. Nie wiem o co chodzi, moze rzeczywiscie coś głupieje od naszej dziwnej temperatury, raz 15 a raz 0. Wykasowałem tez wczoraj w nocy wszystkie bledy jakie tam sie w inpie pokazały. Poobserwuje jeszcze.

Trochę przeraża mnie cena tego czujnika bo za mały pierdek wołają 500zl...

• Członkowie klubu
Opublikowano

Według mnie wszystko jest dobrze. W trybie AUTO klima bierze różne parametry (temp. na zewnątrz, w środku, promienie słońca padające na szybę itp.). Na początku klima dąży do tego, aby jak najszybciej dostosować temperaturę do ustawionej na panelu klimatyzacji, stąd wiatrak w początkowej fazie leci na 4 kreski bądź więcej.

Jeśli nie jesteś pewien czy wszystkie klapy działają dobrze to wyłącz tryb AUTO i sprawdź każdą po kolei, albo w INPA widziałem gdzieś opcję, że można nimi sterować w celu sprawdzenia.

Opublikowano
Dzisiaj działało mi tak jak mówisz czyli przez chwile wentylator działał prawie na max a pózniej na 2-3 biegu. Wczoraj i kilka dni wstecz miałem non stop problem ze nie ważne ile przejechałem zawsze działało na minimum 4 biegu i dmuchało tylko na szybę. Dzisiaj jest wszystko ok, poobserwuje i zobaczymy. Zamówiłem tez nowy czujnik AUC bo wywalało błąd ale watpię ze to przez to sie tak dzieje bo czujnik od dłuższego czasu nie działał.