Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

Bede u siebie montowal dodatkowe podswietlenie wnetrza tzw ambient light

Zakupilem juz wszystkie 8 diod i mam pytanie: czy ktos wie gdzie dokladnie powinny byc zamontowane owe diody (miejsca w dzwiach) bo chcial bym zeby bylo to jak najbardziej zblizone do oryginalu

Moze ktos pomoc

Z gory dzieki

Opublikowano
Nad klamkami i z boku kieszeni, jak zdemontujesz boczek to zauważysz, że jest już "nacięcie" technologiczne do zamontowania tego oświetlenia. Poszukaj na Allegro "boczka" z takim podświetleniem i wtedy spójrz dokładnie gdzie są zainstalowane te gniazda oświetlenia.
Opublikowano

Boczki masz po lifcie?

Jak tak to potrzebujesz 10 diod.

Przód: 1x klamka, schowek x2szt.na stronę czyli 6 szt na przód

Tył:1x klamka, schowek x1szt na stronę czyli 4 szt na tył.

Opublikowano

ma przedliftowa wersje czyli po 2 na drzwi??

I jeszcze pytanie to czy bedzie w drzwiach jakies gniazdo do podlaczenia tego podswietlenia (kazda dioda ma wtyczke) czy musze sie wpinac w podswietlenie sterowania oknami??

Opublikowano
WIdzialem gdzies fotki gdzie bylo pokazane jak koles wpinal jakies diodowe podswietlenie wlasnie w sterowanie drzwiami tyko nie moge znalesc.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

odkopię

podłączyłem te ledy pod oswietlenie przycisków i kiszka, świecą tak słabo, że prawie nie zauważalnie. Gdzie one są oryginalnie podpięte i jak mocno powinny swiecić?

Opublikowano
odkopię

podłączyłem te ledy pod oswietlenie przycisków i kiszka, świecą tak słabo, że prawie nie zauważalnie. Gdzie one są oryginalnie podpięte i jak mocno powinny swiecić?

o to sie troche zawiodlem poniewaz mialem taki sam plan :(

Jezeli jest ktos kto mode wskazac z kad ida oryginalne przewody to rowniez bede wdzieczny bo w ostatecznosci to podlacze je na stale pod 12v (np sterowanie szybami) no ale wtedy beda swiecic caly czas a to nie o to chodzi

Opublikowano

Witam

Mam takie podświetlenie w oryginale w E61 2005 - świecą cały czas subtelnym pomarańczowym światłem.

Ale nie powiem gdzie jest to podłączane - nie będę ściągał boczków bo jeszcze coś spieprzę

Pozdrawiam

Opublikowano
jak dla mnie powinny świecić wtedy co np te w podsufitce

tez mi sie tak wydaje

na WDS powinien byc opis co i jak ale niestety kompletnie nie umiem nic tam wyszukac i wogole cos mi nie chce to latac w przegladarce wiec jak by ktos kto to ogarnia looknal to by bylo spoko

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano

Właśnie te podswietlenie ma subtelnie podswietlac kabine caly czas tak samo jest w audi a6 c6 i a8m

na pewno nie jest podloczone pod szyby bo gdy wylaczam sterowanie szyb ze srerowania kierowcy to oswietlenie nie gasnie a podswietlenie przyciskow w tylnych drzwiach tak. Prawidlowo. Podswietlenie w suficie te tzw. Diody tez caly czas swieca. Inaczej jest ze swiatlem bialym kabina oraz do czytania

Pozdrawiam

Opublikowano
Podswietlenie w suficie te tzw. Diody tez caly czas swieca.

A to u mnie podsufitka swieci jak wlacze podswietlanie zegarow

Opublikowano

Sprostowanie

u mnie także podświetlenie ambiente załącza się w momencie kiedy jest włączone podświetlenie zegarów, i w momencie kiedy wyłączam tylne unoszenie/opuszczanie szyb, szyby nie działają ale podświetlenie przycisku działa.

Opublikowano

kurna jam by ktos obeznany powiedzial/pokazal z ktorej kostki (jaki pin) to podpiac to bylo by super bo wogolnie nie ogarniam tych schematow

Mam autko z 11/2006 jak cos

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam. Ja mam u siebie takie podświetlenie i powiem Ci że to jest dziadostwo , ledwo widocznie, trzeba rękę podłożyc aby było widać światło. Ja będę u siebie zmienial to na podświetlenie ambitne jak w serii F, tobie radzę od razu zrobić tak samo bo z efektu który oferuje e60 nie będziesz zadowolony..
  • 2 lata później...
Opublikowano
Witam. Powiedzcie mi czy każde e61 ma podświetlenie nóg ? Bo dzisiaj szukałem bo chce wymienić na żarówki Led wszystkie lampki w środku i nie znalazłem lampek do podświetlania nóg. Szczerze mówiąc wcześniej nie zwracałem uwagi na to czy się coś wie co czy nie ale teraz mnie to bardzo zaciekawiło. Auto BMW E61 2005 r
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dołożyć takie oświetlenie to moment.

Kupujesz lampki, dorabiasz wiązkę (dwa przewody), podpinasz do modułu ew do istniejącej wiązki i w osłonach wycinasz miejsca pod lampki (jeżeli już ich tam nie ma).

Wszystko w temacie.

pzdr

yaz

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A można jakoś to dołożyć ? Dużo jest z tym zabawy czy wystarczy lampkę wpisać i już ?

Z tego co kojarzę to podświetlanie drzwi z przodu jest zawsze.

Zobacz jakie kolory to są i podepnij się w kabinie do nich.

Tak najłatwiej bo nie wiem którędy idzie wiązką

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!