Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam pytanie odnośnie wartości geometrii kół w E87. Miałem kolizje drogową, podczas której uderzone było lewe tylne koło. Przestawiła się geometria. Przy okazji okazało się, że rozerwało gumę w prawym górnym wahaczu i tuleje pływającą. To plus oba nowe amortyzatory wymieniłem wraz z odbojami. Zrobiona została geometria tak przodu jak i tyłu. I teraz pojawia się problem. Geometria zrobiona według jakiegoś programu i auto prowadzi się inaczej niż dawniej, gorzej. W zakrętach czuć, jakby tył również chciał skręcać w tą stronę w którą skręcam kierownicą, dawniej tego nie było, bardziej się "wyciągało" tył z zakrętu i w każdej BMW które miałem tak było, a tutaj teraz jest tak dziwnie. Mógłby ktoś podać wartości jakie powinny być ustawione, żeby było tak jak fabrycznie? A może ewentualnie coś muszę jeszcze wymienić?

Opublikowano
Zapomniales wymienic tez uszczelniacz lewej polosi mostu ktory po uderzeniu sie rozerwal/naderwal i zacznie olej z mostu leciec przez niego.
MADE IN PRL
Opublikowano

Ten fakt pomijam, bo nie o to tutaj mi chodziło... :)

Uszczelniacz został wymieniony, niczego nie zapomniałem.